Zoals elk half jaar is woensdag 28/03/2012 weer de coopertest gelopen bij de groep van LouisDovnload 9.35 Kb.
Datum22.01.2018
Grootte9.35 Kb.

Beste joggers,

Zoals elk half jaar is woensdag 28/03/2012 weer de coopertest gelopen bij de groep van Louis.

Hierbij een klein verslagje over deze prestaties.

 

Eerst gingen onze joggers een half uurtje inlopen alvorens te starten.Uit de vorige test had ik wel geleerd dat de afspraken zeer duidelijk moesten doorgegeven worden aan de lopers.

De ene is te zenuwachtig om alle info direct op te nemen, de andere zijn gehoorproblemen zijn nog meer achteruit gegaan.

Maar toch het liep vlot, er werd afgesproken dat wij bij elke doortocht de tijd zeer luidruchtig zouden weergeven. Voor sommigen, Dirk De Smet, was dit niet voldoende want hij vroeg bij ronde 5 hoeveel rondes hij had afgelegd.

 

Exact om half zeven werd het fluitsignaal gegeven. Sommigen vermomd in een zwarte outfit (Kris Bonte, loopt anders altijd met fel groene kleurtjes door Bornem) om toch zeker niet op te vallen.Eén minuut en 6 seconden later passeert ons een vreemde figuur : Gerrit, de zoon van Marie,  tegen een tempo van ongeveer 22 km per uur.

Dan volgt onze snelle Dirk De Smet, had je die zijn gezicht moeten zien, wat wil je hij is ook gewoon om steeds als eerste te lopen en dan wordt hij even terug met zijn voetjes op de grond gezet door die snotaap van ons Marie.

Dan den Dirk van Heidi, zijn gezicht laat al duidelijk blijken dat hij last heeft van zijn knie, maar toch zet hij verder.

Het volgende duo volgt ietsjes later, den schone Danny en ons Ann. Heel gezwind volgt ze hem want haar visie was : hoe rapper ik vertrek, hoe verder ik op het einde wel zal eindigen.

Erwin en Rudy volgen op hun eigen tempo, Erwin met een constant tempo, Rudy zoals we hem al jaren kennen de ene ronde supersnel de volgende ietsjes minder (zolang je maar niet geblesseerd raakt).

 

Zoals elk jaar start Eddy (de snelle starter) mee voorin, samen met de jonge garde.Nadien volgen Luc De Bleser, net terug uit blessure, en onze man in black en de olijke tweeling Lucas en Dirk ( die hangen precies met een koordje aan elkaar vast). 

Francis, Louis, Kelly, Michelle volgen op hun eigen tempo. Wat me wel verbaasde, was dat onze vrouwentweeling zo stil was. We zijn van hen gewoon dat ze van in het begin van de training tot het einde hun babbeltje moeten plasseren, zo stil waren. Dan toch hun krachten even sparen.

Dan volgt onze Eddy, veel minder charmes dan zaterdag met het feestje, gevolgd door onze twee rivalen Jef en Willy. Op het eerste zicht trekt Jef aan het langste eind maar de strijd is nog maar net begonnen. De Jos zet zich tussen hen en de vrouwen, misschien wel de slimste van de hoop.

Heidi volgt op haar tempo, gevolgd door Ann en Jeannine, die elk jaar opnieuw dezelfde prestatie neerzet ook al wordt zij elk jaar toch ook wel een jaartje ouder ( Jeannine, ‘t is er zeker niet aan te zien hoor en chapeau van heel de groep).

 

Ja, wanneer de meesten voor de tweede keer passeren, beginnen Gerrit en Dirk in ‘t kawadraat aan hun derde ronde. 

Dan kijk ik verontrust op, Francis is niet gepasseerd, ja, hij stapt het voetbalveld te voet over samen met Dirk Polfliet. Zijn het dan toch die twee pintjes tijdens de middag, Francis? Neen, last van zijn hamstrings (Ja Kathleen, een schoon woord hé voor een kwetsuur, beter dan ik heb last van mijn kuit). Dirk had last van zijn knie.

Wat meer volk aan de kant om de rest aan te moedigen kan geen kwaad want sommigen beginnen er slechter uit te zien. Louis, misschien heeft feestje voorbije weekend toch zijn tol geëist? Ja, 69 is ook niet niets.

Ann, die anders zo mooi loopt, is nu niet te bekijken ( hoofd naar achter en mond vierkant open). Jef kan elk moment iets aan zijn hart krijgen maar geeft niet op, de  Willy zit hem wel op de hielen. Kelly neemt stilletjes afstand van Michelle, maar toch loopt ze niet al te ver uit.

 

Het einde nadert en aan de kant schreeuwen we iedereen vooruit en na elf minuten verwittigen we iedereen met het eerste fluitsignaal. Jef krijgt ook last en heeft dit niet gehoord maar laat het niet aan zijn hart komen.Nog 7 seconden en onze Kris Black Magic moet nog 10 meter afleggen, de supersnellen zijn reeds gepasseerd, we nemen al onze stemkracht bij elkaar en schreeuwen hem tot 2800 m, FANTASTISCH ( Louis zal zeggen : er bestaan geen wonderen).

 

Aan iedereen een dikke proficiat en vergeet zeker niet te genieten. 

Chris Decat

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina