Zimbabwe wil toerisme boosten met 'Aards Paradijs'-themaparkDovnload 117.93 Kb.
Pagina1/2
Datum24.09.2018
Grootte117.93 Kb.
  1   2

Zimbabwe wil toerisme boosten met 'Aards Paradijs'-themapark

Zimbabwe wil vlakbij de bekende Victoriawatervallen een themapark opbouwen dat de sfeer van het Aards Paradijs doet oproepen, om zo het toerisme te stimuleren. Dat heeft de Zimbabwaanse minister van Toerisme vrijdag bekendgemaakt.

"We willen de Tuin van Eden opbouwen in Victoria Falls, daar waar flora en fauna samen bestaan", aldus Walter Mzembi aan het Franse persagentschap AFP, in de marge van de algemene vergadering van de World Tourism Organisation, die dit jaar in Zimbabwe en Zambio georganiseerd werd.

"Het is nog een plan. Wat we op dit moment hebben, is het terrein", zei Mzembi. Dat terrein is 1.200 hectare groot. "De enige bijdrage van de staat is de grond", aldus nog Mzembi. Bedoeling is dat er hotels, een zoo, een schaatsbaan en een grote tuin, met daarin een replica van de Victoriawatervallen. "Het idee erachter is om een plaats aan de watervallen te hebben waar Zimbabwanen die geen chique hotels kunnen betalen hun vakantie kunnen komen beleven." Die watervallen, op de Zambezirivier, liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, en zijn een populaire bestemming voor buitenlandse toeristen.Bron: Clint.be
De verspreiding van olifanten in het Krugerpark

Olifanten horen thuis in het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Ze vormen een trekpleister voor toeristen en leveren een groot economisch voordeel op. Een teveel aan olifanten heeft echter nadelige gevolgen.De aanwezigheid van olifanten is essentieel voor Afrikaanse wildparken, zoals het Krugerpark. Ze vormen een belangrijke attractie voor toeristen en zijn een essentieel onderdeel van het savanna ecosysteem. Veel olifanten betekent veel toeristen, en dus veel inkomsten. Vanuit economisch oogpunt kan hun aantal haast niet hoog genoeg zijn. Het ecologische perspectief is tegenovergesteld: in een gebied met veel olifanten verdwijnen grote bomen, omdat ze worden omgeduwd. Door die verandering in het landschap kunnen giraffen en andere herbivoren wegtrekken.

Bron: Wageningenur
Deel met je vrienden:
  1   2


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina