Waarom is biologie zo belangrijk?Dovnload 7.28 Kb.
Datum19.04.2018
Grootte7.28 Kb.

Waarom is biologie zo belangrijk?

We leven in een veranderende samenleving. Met een steeds groeiende wereldpopulatie, in 2050 leven er naar schatting 9 miljard mensen op aarde, worden we voor uitdagingen gesteld. Zo moeten er 9 miljard monden worden gevoed. Hiervoor is het nodig dat we efficiënt voedsel kunnen produceren zonder de aarde uit te putten.

Ook hebben we te maken met klimaatverandering wat zijn weerslag heeft op ecosystemen. Denk aan verwoestijning in bepaalde gebieden. Met kennis over ecosystemen kunnen we er voor zorgen dat woestijnen weer omgetoverd worden in bos en kunnen we verdere verwoestijning tegengaan.

En dan heb ik het nog geen eens gehad over de wereldgezondheid. Er leven op aarde vele infectieziekten zoals Aids en malaria, waaraan jaarlijks miljoenen mensen overlijden. Om deze ziekten te bestrijden is veel kennis nodig van het menselijk lichaam en de biologie van deze infectieziekten. Kortom, biologie is een wetenschap die ons leert hoe de wereld om ons heen werkt en die oplossingen kan bieden voor vraagstukken rondom voeding, gezondheid en duurzaamheid.

 

Waarom Biologie Plus School?

Biologie Plus School is de school die ervoor kiest om hun leerlingen met serieuze biologie in aanraking te laten komen. Zodat deze leerlingen kritische en bewuste burgers worden. Dagelijks komen ze namelijk in aanraking met vragen waar biologie een rol speelt. Wil ik wel of geen vegetariër worden? Hoe groeit een baby in de buik? Is het erg als de panda uitsterft? De Biologie Plus School biedt zijn leerlingen een gedegen biologiecurriculum aan van groep 1 tot en met 8. Dit leerplan zorgt ervoor dat ze relevantie biologie krijgen aangeboden waar ze hun hele leven wat aan hebben. Bovendien sluit de opgedane kennis naadloos aan op het voortgezet onderwijs. 

De Meander als Biologie Plus School

De Meander krijgt met Biologie Plus School een onderscheidend profiel ten opzichte van andere scholen. De Meander biedt haar leerlingen een rijke leeromgeving waarin waarden als “bewust omgaan met de natuur” hoog in het vaandel staan. Deze waarden komen concreet tot uiting, omdat leerlingen veel met biologie bezig zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld op de vierkante meter tuin zelf ervaren en ontdekken waar ons voedsel vandaan komt. Bijkomend voordeel is dat leren zorg dragen voor de natuur ook het leren zorg dragen voor elkaar stimuleert. Het team krijgt de mogelijkheid om mee te bouwen aan het eigen curriculum zodat ieder zijn wensen terugziet. Dit verhoogt de betrokkenheid en plezier in het lesgeven, iets wat natuurlijk ook in het belang is van de leerlingen.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina