Vitodens 100-w type B1hc & B1kc condenserende gaswandketel met roestvrij stalen warmtewisselaar en productie van sanitair warm waterDovnload 63.82 Kb.
Datum23.12.2017
Grootte63.82 Kb.

Lastenboek-Vitodens 100-W type B1HC/B1KC

Versie 04/03/2016 p
Vitodens 100-W type B1HC & B1KC

Condenserende gaswandketel met roestvrij stalen warmtewisselaar en productie van sanitair warm water (enkel CV of Combi)
Verwarmingsvermogen : van 6,5 tot 26 kW bij 50/30°C* (combi B1KC)

van 8,8 tot 35 kW bij 50/30°C (combi)

van 6,5 tot 19 kW bij 50/30°C (enkel CV B1HC)

van 6,5 tot 26 kW bij 50/30°C (enkel CV)

van 8,8 tot 35 kW bij 50/30°C (enkel CV)

*Booster tot 29,3 kW voor de productie van sanitair warm water


Genormeerd rendement: tot 108 % (Hi) en 97 % (Hs)
De ketel is CE gekeurd als type B23, B33, C13, C33, C43, C53, C83 in categorie I2E(S)B en voldoet aan het KB van 18/03/97 (richtlijn 92/42 CEE). Hij draagt het energie-efficiëntielabel A.
Het plaatsen dient te geschieden overeenkomstig de NBN D51-003 (+ addenda) en NBN B 61-002 (+addenda).
Het verwarmingsoppervlak zal een compact inox-radiaal verwarmingsvlak (Inox 1.4162 AISI DLX 2101) zijn met laminaire warmteoverdracht. De laminaire warmteoverdracht en de rechthoekige constructie van de spiraal zullen een volledige benutting van het warmtewisselaarsoppervlak toelaten en een grote vermogensoverdracht op een kleine ruimte mogelijk maken. De rookgassen gaan in een doorgang door de warmtewisselaar.
De modulerende premixbrander zal van roestvast staal zijn in de vorm van een Matrix-cilinder. Het gas – luchtmengsel zal voorgemengd worden voor de verbranding en zal voor een extreem lage emissie van schadelijke stoffen zorgen Nox<50 mg/kWh en CO<110mg/kWh. De brander en primaire warmtewisselaar zijn van dezelfde fabrikant.
De brander zal voorzien zijn van een elektronische ontsteking, gecontroleerd door een ionisatie-elektrode. Ketel is uitgerust met een drievoudige ontstekingsprocedure. In de regeling zit een ionisatieversterker waardoor de ketel bedrijfszeker zal functioneren ook op netten zonder nul geleider.
De brander zal zich aanpassen aan de warmtebehoefte door de modulerende werking, waardoor de brander looptijden langer worden en de schakelfrequentie vermindert.

Door de pneumatische inregeling van het gas-luchtmengsel zal in elk bereik een optimale verhouding gas-lucht voor de verbranding aanwezig zijn.

De condensafvoer en rookgasafvoer zijn van het gelijkstroomprincipe, terwijl het cv-water en de rookgasafvoer van het tegenstroomprincipe zijn. Onderaan zal een vergaarbak met sifon voorzien zijn om het condenswater af te voeren.
Alle onderdelen van de ketel zullen van de voorkant bereikbaar zijn dankzij de aquablok waarop alles door een eenvoudig snelkoppelsysteem - voorzien van O-ringdichtingen - bevestigd is. Verwarmingswaterzijdig zal de toelaatbare bedrijfsdruk 3 bar zijn, tapwaterzijdig 10 bar.

De ketel zal voorzien zijn van modulerende ventilator met beveiligingspressiostaat. De ventilator werkt auto-adaptief toerentalgeregeld. Het toestel zal zowel kamerluchtafhankelijk als -onafhankelijk kunnen werken.


De ketel is uitgerust met een toerental gestuurde hoog efficiënte pomp die zich aanpast aan werking in CV of voor productie SWW om zo het elektrisch verbuik te verminderen.
De versie enkel CV is voorzien van een driewegomschakelklep om een boiler op te warmen. De boilersonde kan in de regeling worden aangesloten.
De combiketel is uitgerust met een platenwarmtewisselaar in roestvrij staal voor de productie SWW. De ketel is voorzien van een comfortfunctie om snel warmwater te leveren. De prioriteit voor SWW wordt bepaald door de debietdetector, minimum debiet voor detectie 1,5 liter/minuut.

Het ketelbord is uitgerust met een gebruiksvriendelijk LCD-touchscreen met achtergrondverlichting. Er is tevens een volledig diagnosesysteem voorzien. De regeling is naar keuze een constantregeling of een weersafhankelijke sturing (aansluiten van buitenvoeler mogelijk).


Voor de regeling van de ruimtetemperatuur kan gebruik gemaakt worden van een klassieke thermostaat of een modulerende thermostaat OpenTherm.
De regeling laat toe de brander aan te passen aan de gekozen rookgaslengte. Deze regeling garandeert het volledig vermogensbereik onafhankelijk van de rookgaslengte. Hierdoor is het mogelijk lange rookgasleidingen toe te passen zonder vermogensverlies.
De ketel is uitgerust met volgende componenten:
- vorstbeveiliging

- een automatische luchtafscheider

- een oververhittingsbeveiliging 100 ° C met visuele controle

- ingebouwd expansievat CV 8 l .

- regelbare maximumketelwatertemperatuur bij tapwateropwarming

- modulerende matrix cilinder brander

- veiligheidsventiel CV 3 bar

- Hoogefficiënte toerentalgeregelde circulatiepomp

- Driewegomschakelklep voor SWW-bereiding

- electronische debietsdetector (combi toestel)

- lcd-touchscreen met achtergrondverlichting

- roestvrij stalen platenwarmtewisselaar voor bereiding SWW (combi toestel)

- beveiliging van de schouw door een rookgassensor

- eenvoudige regeling die omgebouwd kan worden naar een weersafhankelijke regeling door het


toevoegen van een buitenvoeler (optie)

- regeling voorzien voor de aansluiting van een modulerende kamerthemorstaat OpenTherm (optie)

- manuele aanpassing aan de rookgaslengte

- ingebouwde vulkraan

- gemonteerd en bekabeld klaar voor installatie

- hydraulische aansluitset of montagekruis


RICHTMERK: VIESSMANN VITODENS 100-W OF EQUIVALENT

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina