Verbouwing BadkamerDovnload 8.38 Kb.
Datum26.10.2018
Grootte8.38 Kb.


Verbouwing Badkamer

Wij willen onze badkamer verbouwen.

De afmeting van de badkamer is ca. 1,90x2,05 m. De huidige badkamer is ca. 2,50 m hoog en is in de gehele ruimte zijn de muren voorzien van tegels van de vloer tot het plafont. De vloer is voorzien van plavuizen. In de badkamer zit een koof voor de stijgleidingen van 0,33x0,77 m. Twee muren zijn van beton (zijmuur met de buren en buitenmuur, de buitenmuur is prefab) en twee muren zijn van giboblokken dik 7 cm. Er zit een bad in met de douche in het bad, een wastafel, een toilet en een wandradiator. In de vloer zit een schrobputje. De badkamer zit er in sinds de bouw van het huis in 1990.

Het bad, de wastafel en het toilet moeten er uit worden gesloopt. Of de tegels en de plavuizenvloer uit de badkamer gesloopt moeten worden is nog de vraag. Graag advies hierover.

In de nieuwe situatie moet andere tegels op de muren komen en andere plavuizen op de vloer. Het bad komt niet terug. Het is de bedoeling dat er een douche komt met een half ronde bak van 90 cm. Met op de bak een glazen wand. De nieuwe douche komt diagonaal aan de andere kant van de badkamer gezien vanuit de hoek waar nu de aansluiting van de douche in het bad nu zit. Hiervoor zullen de aansluitingen van de kraan verplaatst moeten worden. Deze moet daardoor of in een betonnen muur (tunnelbouw) of in een gibowand van 7 cm dik worden gefreesd die tegen het trapgat aan zit. Graag advies hierover. In de hoek waar de douche naar toe gaat zit nu het schrobputje. De vraag is of het putje kan dienen als afvoer voor de douche of dat een nieuwe afvoer moet worden gemaakt. Graag advies hierover.

De aansluiting van het toilet moet worden verplaatst naar de voorkant van de koof. Er moet een hangend toilet in komen.

De wastafel wordt vervangen door een badkamermeubel en schuift iets op in de richting van waar nu het bad staat. Het badkamermeubel staat op pootjes en heeft aan de achterkant ruimte voor de afvoer, leidingen e.d. Het badkamermeubel is van het merk Bruinzeel, type Heros. De aansluitingen en de afvoer zullen verplaatst moeten worden. De afvoer loopt door de vloer. Het is niet duidelijk hoe deze is aangesloten op de standleiding en of deze in verbinding staat met het schrobputje aan de andere kant van de badkamer.

Naast het badkamermeubel komt er nog een zuilvormig kastje op poten in de badkamer. Ook dit kastje is van Bruinzeel, type Heros.

De radiator wordt vervangen door een handoekenradiator en moet worden verplaatst van de koof naar de buitenmuur.

Het vrijkomende puin moet worden afgevoerd. De vraag is of we dat zelf regelen of dat dit door de aannemer moet worden gedaan. Graag hier vooraf overleg over zodat hier goede afspraken over kunnen worden gemaakt.

De volgende zaken zullen we zelf leveren:


Met uitzondering van het badmeubel en het zuilvormige kastje moeten de spullen nog worden gekocht.

De volgende materialen moeten door de aannemer worden geleverd:De badkamer zit op de eerste verdieping. De aan- en afvoer van materialen e.d. moet daarom plaastvinden via een geverfde trap en een laminaatvloer op de verdieping. Er zullen maatregelen getroffen moeten worden om beschadiging van het e.e.a. te voorkomen.

Uitgangspunt is dat de aannemer over de gereedschappen beschikt om het karwei te klaren.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina