Veel vijftigplussers krijgen te maken met een oogaandoening. Gelukkig zijn problemen met zien vaak te voorkomen. Op tijd opsporen en behandelen is essentieelDovnload 6.33 Kb.
Datum20.05.2018
Grootte6.33 Kb.

Gratis oogcontrole op 50PlusBeurs
Veel vijftigplussers krijgen te maken met een oogaandoening. Gelukkig zijn problemen met zien vaak te voorkomen. Op tijd opsporen en behandelen is essentieel. Tijdens de 50PlusBeurs, die plaatsvindt van 15 tot en met 19 september in de Jaarbeurs in Utrecht, kunnen bezoekers daarom gratis hun ogen laten controleren in de nieuwe Oogstraat.
In Nederland hebben 1,4 miljoen mensen een oogaandoening. Dat aantal stijgt explosief door de vergrijzing. 300.000 mensen zijn blind of slechtziend, terwijl dit in de meeste gevallen te voorkomen of behandelen was geweest. Iedereen die wil weten wat hij kan doen om problemen met het zien zo veel mogelijk tegen te gaan, kan terecht in de Oogstraat op de 50PlusBeurs.
Direct resultaat

In de Oogstraat kunnen bezoekers hun ogen op verschillende manieren laten controleren. Ze kunnen hun oogdruk laten meten, een foto laten maken van het netvlies (fundusfoto) en eventueel een scan van de oogzenuw (OCT-scan). Professionals voeren de metingen uit en leggen uit wat de uitslag vertelt over de ogen.


Ook kunnen bezoekers de online Oogtest van het Oogfonds doen. Deze laagdrempelige test is voor iedereen bereikbaar via oogtest.oogfonds.nl. De uitslag geeft direct een indicatie voor een bezoek aan een opticien, optometrist of oogarts. Bezoekers kunnen in de stand zelfs ervaren hoe het is om minder te zien, door een parcours te lopen met een simulatiebril.
Oogstraat

De Oogstraat op de 50PlusBeurs is een unieke samenwerking van vier patiëntenverenigingen (Oogvereniging, MaculaVereniging, Hoornvlies Patiënten Vereniging, Vereniging Oog in Oog en de Nederlandse Christelijke Blinden- en Slechtziendenbond), het Oogfonds en het MuZIEum. Bezoekers krijgen in de Oogstraat antwoord op al hun vragen over de verschillende oogaandoeningen, het leven met een oogaandoening en wat de organisaties voor hen kunnen betekenen.


Vragen over ogen

Medewerkers van Ooglijn zijn in de Oogstraat op de 50PlusBeurs dagelijks aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en informatie te verstrekken. De Ooglijn is bedoeld voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met een oogaandoening. U kunt er terecht voor informatie en persoonlijk advies. De Ooglijn is bereikbaar op telefoonnummer 030-2945444 of per e-mail: ooglijn@oogvereniging.nl.Voor vragen speciaal over de aandoening macula-degeneratie kunt u bellen met de MaculaVereniging: 030-298 0707 (ma t/m do: van 10.00 tot 15.30 uur).
Tickets en info

Kijk voor meer informatie over de 50PlusBeurs op www.50plusbeurs.nl.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina