V. V. Stedum seizoen 2013-2014 Stedum wint nu wel in BaffeltDovnload 51.08 Kb.
Datum29.11.2017
Grootte51.08 Kb.

V.V. STEDUM 3

SEIZOEN 2013-2014
--------------------------------------------------


Stedum 3 wint nu wel in Baffelt

Vorige week verloor Steem 1 helaas in de laatste minuten van Baffelt. Ondanks de gehavende ploeg was dit niet nodig geweest.

Nu moest Steem 3 een week later naar Baffelt en zoals de titel het al verklapt gingen de punten nu wel naar Steem.

In deze wedstrijd speelde Steem 3 60 minuten lang goed voetbal met goede doelpunten en ook nog vele kansen. Het begon in de eerste helft goed en creeerde een paar beste kansen via onder andere Santos, Dries en Tony en achterin werd omder andere met gelegenheids linksback Teddy de boel dicht gehouden. Teddy wilde hier wel voetballen want uit betrouwbare bron had hij vernomen dat Bard Dekker als linksback bij het eerste zou stoppen en tja dan moet je gaan specialiseren. Na ongeveer 8 minuten werd een goede aanval afgerond door Santos. Stedum bleef hierna goed voetballen maar was af en toe iets te aanvallend waardoor het achterin wat ruimte weg gaf. Uit een counter kreeg Baflo een dot van een kans welke goed werd gekeerd door Boelos en uit de tegenaanval wist Dries de 0-2 te scoren. Hierna kreeg Baflo nog een goede kans maar met een katachtige reflex wist Boelos wederom de 0 te behouden en wederom was het in de volgende aanval wel raak aan de andere kant, waarbij Wim zijn tweede van de middag scoorde. Hierna geloofde Baflo het wel enigszins en kon Stedum gestaag aan de voorsprong bouwen. Het was Tony die 2 keer bij een mooie combinatie het eindstation was. Uit een goede voorzet van Pieter wist Baflo eindelijk ook te scoren maar helaas in de eigen goal en zo stond er kort voor rust al een 0-6 stand op het virtuele scorebord. Toch wist een ongedekte speler van Baflo een voorzet goed binnen te koppen (via de grond) waardoor we met een 1-6 stand de rust in gingen. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen en ook in het eerste kwartier na rust bleven de kansen komen. Zo zag Dries een schot op de paal komen en schoot de ingevallen Prei op de keeper. Na dit kwartier kwam de klad er wat in en kwam Baflo uit het niets op 2-6. Hierna werd PB nog voor 10 minuten uit het veld gestuurd wegens commentaar op de leiding en dit commentaar was niet geheel onterecht aangezien de leidsman in 1 keer zijn eigen wedstrijd begon te fluiten waarbij hij in een aanval buitenspel negeerde en uiteindelijk een overtreding in de 16 constateerd en een penal gaf. Dus 3-6 want de penal werd goed binnen geschoten. Stedum kon het spelletje niet meer oppakken en zag Baflo zelfs met een bekeken schot 4-6 scoren. Maar uiteindelijk

liet Stedum het niet verder komen en werden er 3 punten in Baffelt gehaald. En zo handhaafd Stedum zich in de top van de klasse. Komende week staat de derby tegen Middelstum op het programma als voorwedstrijd van het eerste tegen Ezinge. Komt allen kijken en schreeuw Stedum 3 en Stedum 1 naar de overwinning.

STEDUM 3 PAKT DOOR MATCHWINNER OVERWINNING

De titel zegt al genoeg. Stedum 3 boekte na vorige week weer de competitie hervat te hebben met een nederlaag van 1-4 tegen SIOS 3, een overwinning tegen Bedum 3.

Dat deze ploegen aan elkaar gewaagd zijn, bleek wel in de thuiswedstrijd wat uiteindelijk in een doelpuntrijke wedstrijd van 3-6 eindigde voor Bedum. Stedum wilde graag dus wat recht zetten. In de selectie vielen een echte nieuweling en een ‘oude nieuweling’ te verwelkomen. Na lange tijd was Tony Duchenne weer beschikbaar. Verder was Mathijs Regtop als nieuwe speler bij Stedum neer gestreken en mocht voor het eerst voetballen. Toch begonnen beiden wel op de wisselbank en deze werd later nog verstrekt door Clown (tweede fluiten) en Pluisje (leider bij tweede). Doordat KW wegens nieuw huis afwezig was, was het even puzzelen voor de leiders Opa en Rios. Maar uiteindelijke rolde er een degelijke opstelling uit. Doel: Boelos. Verdediging: PB, Snoek, Dick Dijk en Studrent. Middenveld: Joe, Rios, Frans en Dries. Voorhoede: Santos en Teddy.

Stedum begon goed aan de wedstrijd en zette Bedum direct onder druk, hetgeen in aantal kansen resulteerde waarbij alleen de bal nog niet het net wist te vinden. Bedum loerde vooral op de counter en in hun eerste aanval lag de bal er ook meteen in. Een goede aanval over rechts werd goed terug gelegd en door een aanvaller van hun goed in de verre hoek geschoten waar de bal via de binnenkant van de paal in de goal verdween. Hierna probeerde Stedum het weer op te pokken maar de goal wilde er nog niet in. In een spaarzame tegenaanval kon Bedum vanaf links op de goal schieten. Boelos wist echter de bal net over de lat te tikken. Echter de corner die hieruit ontstond vloog in 1 keer over Boelos heen in de goal. Hierbij stapte Boelos iets te vroeg naar voren waardoor deze zich verkeek op de bal. Hierdoor stond het zomaar 2-0.

Echter binnen 10 minuten stond het 2-3 voor Stedum. Uit een goede aanval was het eerst Dries die met een schitterend schot de keeper veschalkte. Uit de volgende aanval kreeg Rios de bal op de 16 en met een goede schuiver schoot hij de 2-2 binnen.
En tja…toen was daar het moment. Bij een goede aanval over links, slingerde Frans de bal voor de goal. Echter Teddy kon er niet bij, maar de mee opgekomen Dick Dijk geloofde er in en schoot het ‘leer’ bij de tweede paal hard via de
onderkant van de lat in de goal en zo stond het plotsklaps 2-3. Dit had bij rust 2-4 kunnen zijn, maar Santos schoot uit de draai net iets te hoog waardoor de bal over de goal vloog en zo werd de rust bereikt met 2-3. Santos en PB gingen douchen en Rios en Dries gingen eruit en bleven erbij. Met Clown, Pluisje, Tony en Mathijs in de gelederen bleef Stedum ook in de tweede helft de bovenliggende partij, Natuurlijk probeerde Bedum wel iets aan de stand te doen met Andre Koopman nu in de basis. Maar Koopman had zijn dag niet en liep met de regelmaat van de klok constant buitenspel waarbij Opa goed vlagte en Koopman steeds meer ergernissen kreeg en zelfs van zijn medespelers kreeg te horen dat hij steeds buitenspel liep. Echt moeilijk kreeg Stedum het niet achterin waarbij alles goed werd opgelost. Voorin had de score hoger moeten uitvallen, maar o.a Rios faalde oog in oog met de keeper en Clown zag zijn stift op de paal belanden door invloed van de wind.

Uiteindelijk werd er dus gewonnen met 2-3 en zo werd Dick Dijk de ‘matchwinner’. Dick was zichtbaar trots en kon richting Diederik en Tiemen pronken. Ook werd hij in de kantine nog toegezongen wat hij uiteindelijk beloonde met een slinger aan de bel, ofwel een rondje. Bedankt Dick voor dit lekkere vocht. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Baffelt op het programma en probeert Steem Drei weer de volle buit te halen.Ongeslagen reeks Stedum 3 blijft intact

Na de 2e storm van het jaar en veel regen en winterse buien gingen we er vanuit dat de KNVB tot een algehele afgelasting zou overgaan.

Op vrijdagmiddag leek het er ook op dat dit het geval zou zijn. Op teletekst van omrop fryslan stond dat het district Noord was afgelast. Maar het bleek om een misverstand te gaan.

Op zaterdagmorgen bleek dat Stedum 3 toch in de wei zou komen uit tegen VVSV (combinatie van UVV en Zeester). Inmiddels waren Stedum 1 uit tegen ZEC en Stedum 2 thuis tegen Pelikanen 3 wel afgelast.

Zo ging Stedum 3 richting Ulrum om daar te proberen de zegereeks van inmiddels 4 achtereenvolgende overwinningen een vervolg te geven. Eenmaal op het veld bleek het een zeer zwaar veld te zijn. En aangezien de laaste 2 wedstrijden waren gewonnen op kunstgras, was het even omschakelen wat betreft de omstandigheden van een normaal veld. Toch was Stedum in het begin de betere ploeg en kreeg Jacco de eerste kansen maar de 0-0 bleef op het bord staan. Niet veel later was de eerste beste mogelijkheid van VVSV wel raak. Hierna kreeg Stedum wel weer kansen maar stond de doelman van VVSV meerdere malen in de weg. Verder was het spel niet goed. Er werd te weinig bewogen en VVSV speelde eigenlijk verzorgder en dit resulteerde uiteindelijk in de 2-0. En als Snoek niet een aantal goede reddingen in huis had gehad dan was het zeker 5-0 bij de rust geweest. Ondertussen was KW net voor rust uit gevallen met een enkelblessure en was Wouter er in gekomen.

In de tweede helft kwamen Maris en Wolter erin voor PB en Dick Dijk. Stedum begon beter te voetballen en al snel was daar de aansluitingstreffer. Uit een goede aanval kon Wouter de bal voortrekken en kreeg Jan Tattoo de bal aangespeeld en met een beetje geluk kon hij deze mee krijgen en liet hierna de keeper met een keurig schot kansloos. Stedum rook dat er meer te halen was en was de betere ploeg. Uit een goede aanval kwam het via Jacco op 2-2 en leek het erop dat het de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Maar VVSV gaf niet op en doordat het zware veld toch zijn tol begon te eisen bij Stedum kon VVSV weer gevaarlijk worden. Maar wederom stond Snoek een paar maal het succes in de weg. Doch ook hij moest bij weer een uitbraak van VVSV het antwoord schuldig blijven. De bal werd goed teruggelegd en het was 3-2. Weer kon Stedum op jacht naar de gelijkmaker en deze liet lang op zich wachten. Maar in de slotminuten kwam deze er toch. Uit een corner wist Maris enigszins wat fortuinlijk (tegen elleboog aan) te scoren. En zo werd de eindstand 3-3 en gezien de verhoudingen was dit wel een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

En zo sluit Stedum 3 dit jaar af met een keurige derde plaats met 20 punten uit 11 wedstrijden en blijft het voor de vijfde maal achtereen ongeslagen. De winterstop is nu aangebroken en op 1 maart staat weer de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma.

Steem drei wenst iedereen prettige feestdagen en een gezond en sportief 2014 toe.Lycurgus 10 – Stedum 3

 

Op zaterdag 23 november stond de inhaalwedstrijd tegen Lycurgus 10 gepland. Op sportpark West-End in Groningen werd om 14.30 afgetrapt op het hoofdveld van Groninger Boys. Het kunstgrasveld lag er prima bij en het tikkie takkie van het daarde zou daar wel even op de mat worden gelegd. Dit was het eerste half uur een complete misrekening want Stedum 3 werd overlopen door de mannen van Lycurgus. Het was duidelijk dat de gastheren beter waren ingesteld op een kunstgrasveld. Stedum had moeite het tempo van de tegenstander bij te benen en liep daardoor steeds achter de tegenstander aan. Na vijf minuten was het al raak toen een corner van Lycurgus werd binnengekopt. Even was er nog discussie of de bal de lijn gepasseerd had maar onze sportieve assistent scheidsrechter a.k.a “Pluisje” had het goed gezien en nam de juiste beslissing: een goal is een goal dus was het 1-0 voor de blauwhemden. Boelie zijn bovenbeen begaf het waardoor Rene al snel moest invallen. Vlak daarna kwam  Stedum 3 terug door een vlotte aanval via Hergen die Wim voor de goal vond. Wim schoot de bal binnen en dus was het 1-1. Na de gelijkmaker nam Lycurgus het heft weer in handen en was Steem 3 nog steeds niet aan de kunstgrasmat gewend. Dat resulteerde uiteindelijk dan ook in een 2-1 achterstand. Na een half uur was de aanpassingsperiode aan het kunstgras voorbij en schakelde het daarde een tandje bij. Voor de rust werden nog wat mogelijkheden gecreëerd waaronder een aanval over links waar wederom Hergen Wim vond als eindstation. Wim schoot van een meter of zestien met een lelijke stuit voor de keeper binnen 2-2. Met deze stand gingen we ook aan de thee. Wat er in de thee zat zullen we nooit weten maar een feit was wel dat Stedum 3 als een ander team uit de kleedkamer kwam. Dit terwijl er geen wissels plaats hadden gevonden in de rust. Direct na de rust kreeg de voorhoede dotten van kansen om de drie punten definitief mee naar Stedum te nemen. Deze kansen werden jammerlijk gemist door de gevaarlijkste mannen van Stedum 3 deze middag Hergen en Wim. Gelukkig namen de aanvallers daar geen genoegen mee en scoorden ze in een later stadium alsnog. Eerst maakte Hergen de 2-3 en Wim even later de 2-4. Dit alles na het wegvallen van het z.g.n. dreh und angelpunkt van Lycurgus die met een hoop bloed aan het gezicht het veld moest verlaten na een ongelukkige botsing met Clown. Voor onze stadse vrienden hopen we dat hun medespeler weer snel van de partij kan zijn. Met Maris voor Dick en Juan voor Wim speelde Steem 3 de wedstrijd gecontroleerd uit en behalve de knullige 3-4 werd er niks meer weggegeven waardoor de drie punten voor de derde week op rij bijgeschreven konden worden. Het was even wennen op kunstgras maar uiteindelijk kwam ook hier het tikkie takkie van het sterrenensemble weer prima uit de verf. Steem 3 staat op de derde plek inmiddels weer in de regionen van de ranglijst waar het hoort te staan.  Na het horen over de winst van het vlaggenschip van onze vereniging smaakte het BIK(Biertje In Kleedkamer) nog beter en eindigde een sportieve middag eerst in het clubhuis van de stadjers en daarna in het sportcafe van de VV. De heroische verhalen van de middag werden hier nog even verkondigd en de focus natuurlijk alweer gericht op volgende week wanneer we weer op kunstgras aantreden. Dit keer in Haren tegen Gorecht om 15.15, de uitslapers onder ons zullen dus blij zijn…..Tot volgende week!

 

Stedum 3 verliest doelpuntrijk duel

Na de echte herfststorm waarbij de Stedumer arena niet werd geteisterd door vallende bomen en de nodige regen, bleek er op zaterdag 2 november toch gevoetbald te kunnen worden. De tegenstander heette SV Bedum 8. Ja..SV Bedum, de nieuwe fusieclub uit Bedum tussen CVVB en vv Bedum. In dit team zat o.a oud gediende Andre Koopman, vroeger een gevaarlijke spits en naar later bleek was hij het scoren nog niet verleerd.

Bij Stedum waren Hergen en PB weer teruggekeerd van blessures en ook Joe kon na lange tijd weer aansluiten. Echter hiermee is helaas de ziekenboeg nog niet leeg. Bij de laatste wedstrijd tegen Middelstum was Joeri met een knieblessure uitgevallen en inmiddels heeft hij de uitslag. Zowel de binnen als de buitenmeniscus gescheurd en de voorste kruisbanden praktisch gescheurd. Inmiddels is hij geopereerd aan de meniscus en we wensen Joeri dan ook veel beterschap.

Dan nu de wedstrijd. De leiders Rios en Opa kwamen met de volgende elf: Boelie, PB, Sik, Studrent, Dick D, KW, Rios, Opa, Frans, Teddy en Santos. De wissels: Snoek, Joe en Clown

Na ongeveer 10 minuten had Stedum op 1-0 moeten komen, maar helaas kon Santos zijn kans niet verzilveren. Even later stond het echter wel 0-1. Uit een goede aanval werd de spits van Bedum aangespeeld en deze kon een van zijn medespelers met een sinpele voetbeweging vrij voor de goal zetten. En deze schoot met een schuiver in de verre hoek de 0-1 in. Niet veel later stond het zelfs 0-2. Een diepe crossbal werd niet helemaal op waarde getaxeerd door Boelie, die ver buiten de goal was om de bal te onderscheppen. Echter de ingezette sliding bleek niet genoeg en hierdoor werd de bal maar half geraakt en kon Andre Koopman simpel in de lege goal schieten. Bedum was dus zeer effectief en dat bleef het. Want even later stond het 0-3 na weer een schitterende aanval, waarbij uiteindelijk Andre Koopman het eindstation was en hij met een mooie schuiver scoorde. Hierna kreeg Stedum wel enkele kansen maar het echte vloeiende spel van het derde wilde maar niet komen. Net voor rust werd er aan beide kanten nog gescoord. Eerst werd het nog 0-4 en na goed doorzetten van KW schoot Bedum uiteindelijk in eigen doel. Inmiddels was Joe al de uitgevallen PB komen vervangen. In de tweede helft ging ook de geblesseerde Sik naar de kant en zo loopt de ziekenboeg weer vol. Snoek ging als voorstopper

spelen en speelde een dijk van een 2e helft. En niet alleen hij. Stedum ging meer druk zetten en speelde een half uur lang de tegenstander eigenlijk zoek. Bij een van die vloeiende aanvallen wist Frans de bal voor te leggen bij de tweede paal waar Rios de bal in kon schieten. Gezien het vertoonde spel kreeg Stedum weer geloof in een beter resultaat. Het bleef goed voetballen maar moest her en daar wel meer ruimte weggeven zodat Bedum een paar keer gevaarlijk kon counteren. Uit een van deze counters kreeg hun linkeraanvaller de bal waarbij hij naar binnen kapte en de bal knap in de verste hoek krulde. Even later kon deze speler nogmaals alleen op Boelie af en wist nu met een lob te scoren en liet de keeper kansloos. Hij had ook nog een hattrick kunnen maken, maar Boelie wist hem goed naar buiten te drijven waardoor de bal uiteindelijk in het zijnet verdween. Net voor tijd kreeg Stedum nog een strafschop welke door Opa berispelijk werd ingeschoten. Zo werd in een doelpuntrijk duel verloren en is Stedum thuis niet meer ongeslagen. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen KRC 2 uit Kantens. Hopelijk kan Stedum dan de punten weer pakken.

Stedum 3 geschonden uit Derby

De eerste herfstperikelen hebben zich aangediend met wind en regen. Zo ook zaterdag 12 oktober. In de loop van de ochtend regende het stevig op. En zo moest Stedum 3 ’s middags in Middelstum aantreden tegen gemeentegenoot Middelstum 4 op een zeer zwaar veld. In de voorbereiding hadden beide ploegen elkaar ook al getroffen en toen werd het een keurige 2-2.

Stedum begon zonder de geblesseerden Clown en Teddy, welke vermoedelijk langdurig afwezig zullen zijn. Daar en tegen lijkt het er op dat Joe op de terugweg is. Toch zou na deze middag de ziekenboeg weer voller worden. Gelukkig waren er 2 spelers van het tweede bereid gevonden om de gelederen te versterken. De leiders Pieter en Opa kwamen met de volgende opstelling : Boelie, PB, Sik, Studrent, D.Dijk, Robert Dokter, Opa, Pieter, KW, Joeri en Jan. De wissels waren: Snoek en Robin.

Stedum begon voorzichtig maar naarmate de wedstrijd vorderde dienden de eerste kansen zich aan. De grootste was voor Jan maar hij stuitte op de keeper. Niet veel later stond het dan toch 0-1. Een schitterende pass door het midden van KW werd door Robert op waarde geschat en hij omspeelde de keeper en kon hierna simpel scoren. Hierna moest KW naar de kant met een opspelende kuit en kwam Robin er in. Hierdoor kreeg Middelstum een dot van een kans. Een schot van zo’n 20 meter zwabberde op de goal af en Boelie kon nog knap redding brengen en ook in de rebound stuitte Middelstum op de keeper. Bij deze actie schoot het Boelie in zijn kuit en kon hij op dat moment niet verder. Zo kwam Snoek er in. In de tijd dat Boelie zijn kuit in de kleedkamer masseerde kwam Middelstum op 1-1 doordat Snoek de bal uit een corner niet goed weg bokste. Inmiddels moest ook PB het strijdtoneel verlaten met een kuitblessure en ging het erop lijken dat het toch wel zware veld zijn tol ging eisen. Hierdoor moest KW er weer in en nam de inmiddels teruggekeerde Boelie de vlag over. Even later leek Middelstum op 2-1 te komen, maar als een ervaren volleyballer tikte Snoek de bal over de lat. Daar waar Middelstum het laatste kwartier het initiatief had, scoorde plotsklaps Stedum de 1-2. Pieter besloot om vanaf 25 meter te schieten. Zijn bal leek over te gaan en Opa wilde al bijna zeggen waarom schiet je nu op de goal. Maar hij kon het nog niet zeggen of de bewuste bal was op het juiste moment gedaald en verdween tussen de verbaasde keeper en de kruising in het doel. Tja..je raad het al. Pieter ging helemaal uit zijn bol en terecht. Uit betrouwbare bron is vernomen dat zijn vriendin en schoonmoeder, die te kijken, waren de goal niet hebben gezien. Met deze stand werd er gerust. In de tweede helft bleef het spel op en neer golfen met kansen aan beide kanten maar de bal wilde niet in de goal. Totdat de rechteraanvaller van Middelstum niet werd aangevallen en de bal vanaf de punt van de 16 steenhard in de verste hoek jaagde. Snoek was kansloos. Hierna leek het erop dat Stedum overlopen zou worden maar met veel strijdlust bleef

de ploeg overeind. Echter zoals ik al zei: de ziekenboeg werd voller. Een ongelukkige Joeri ging door zijn knie bij een actie en hij voelde dat het niet goed was. Hij durfde de knie niet te bewegen en de ambulance werd gebeld. In goed overleg met elkaar en de scheids werd de wedstrijd beëindigd omdat er niet meer zo lang gespeeld hoefde te worden en zo eindigde deze wedstrijd in 2-2.

En zo zag ondergetekende voor de tweede keer een ambulance deze dag, want bij de A-junioren werd Johan de Jonge ook al afgevoerd met een gebroken kuitbeen, waar ondergetekende de scheidsrechter was. Op deze manier wordt de ziekenboeg bij de diverse elftallen steeds voller. Gelukkig hoeft Stedum 3 pas weer op 26 oktober en kan er even uitgerust worden en hopelijk kunnen dan bepaalde spelers weer aanwezig zijn.Stedum 3 blijft thuis ongeslagen

Na de zware nederlaag bij SIOS moest Stedum 3 op zaterdag 5 oktober thuis tegen Rood Zwart Baflo 3. Rood Zwart Baflo is ontstaan uit een fusie tussen CSB en Marcia. In het verleden heeft menig Stedumer wel eens tegen CSB gespeeld en was het dus voor menigeen voor het eerst dat we tegen Rood Zwart moesten.

Deze ploeg had met 3-0 gewonnen van SIOS en we waren dus gewaarschuwd. Natuurlijk wilde Stedum ook wat recht zetten na de nederlaag tegen SIOS en wilde graag de ongeslagen status behouden. Gelukkig waren we weer aardig compleet zodat met de volgende opstelling begonnen kon worden:

Boelos, PB, Sik, Frans, Studrent, Pieter, Clown, KW, Joeri, Hergen en Jan

Wissels: Dick D, Opa en Snoek

Stedum begon voorzichtig en in een te laag tempo aan de wedstrijd en Baflo kreeg hierdoor een paar kansen maar gelukkig stond Boelos op zijn post. Na zo’n kwartier nam Stedum het initiatief over, waarbij er overigens nog niet geweldig spel aan de dag werd gelegd. Het befaamde tikki takkie was nog niet te zien. Toch kwam Stedum op een 1-0 voorsprong. Een schitterende crosspass van Frans kwam bij Jan de Jong terecht, die de bal goed aannam en met een bekeken schuiver de keeper kansloos liet. Hierna kreeg Stedum nog een paar kansjes maar deze werden niet benut en als Jan bij een aanval over rechts het overzicht had weten te behouden in plaats van zelf te schieten dan had hij de mee opgekomen Joeri in stelling kunnen brengen en was het ongetwijfeld 2-0 geworden. Nu bleef het 1-0. Tot overmaat van ramp moest Hergen met zweepslag uitvallen en kwam Dick Dijk er voor hem in. Stedum leek hierna nog op een 2-0 voorsprong te komen, echter een strak schot van de linkerkant van Frans stuitte via de binnenkant van de verste kruising weer het veld in. Het schot was zo hard dat er ook niet kon worden waargenomen of de bal er wel in zat.Veel gebeurde er niet meer in deze eerste helft en zo werd er gerust met 1-0. In de tweede helft werden er een aantal omzettingen gedaan en kwam Opa er in voor Pieter. Hierdoor werd er beter

gevoetbald en kreeg Baflo zeggen en schrijven nog 1 kans. Maar het afstandschot zeilde langs de goede kant van de paal voor Stedum. Stedum bleef goed rond tikken en dit uitte zich in een uitstekende aanval die over diverse schijven ging, waarbij de bal van rechts naar links ging en van links naar rechts. De uiteindelijke voorzet kwam uiteindelijk bij KW terecht die met een bekeken kopbal de keeper het nakijken gaf. Hierna viel Clown uit met het naar zich laat aanzien verrekte kniebanden en kwam Pieter erin. Hierdoor kwam KW wederom op een andere plek te voetballen. Een echte allrounder die KW. Niet veel later kwam Stedum op 3-0. Een vrije trap werd door PB perfect genomen. Hij trapte de bal over de verdediging op de doorgelopen KW en deze wist de uitgelopen keeper te verschalken met een lobje.

Na deze actie geloofde PB het wel en kwam Clown met een knieband om er nog weer in. Stedum kreeg nog een paar goede kansen maar zowel Joeri als Jan vonden de keeper op hun weg.


Baflo kreeg ook nog een paar uitvallen maar deze werden door de verdediging vakkundig opgelost.Zo boekte Stedum 3 met een goede teamspirit zijn tweede overwinning van het seizoen en hield het de ongeslagen thuis status vast. Komende zaterdag staat de derby uit tegen Middelstum 4 op het programma en we zijn gewaarschuwd aangezien Middelstum 4 met 6-2 van Baflo heeft gewonnnen. Hopelijk kan het derde dan ook weer de punten meenemen naar Stedum.

Niet compleet Stedum 3 lijdt grote nederlaag

Op een zonnige zaterdag moest Stedum 3 naar Sauwerd om tegen SIOS 3 (Succes is Ons Streven). Na de 5-1 overwinning op ZEC leek Stedum het lek boven te hebben, want het echte tikkie takkie voetbal werd weer gespeeld.

Echter op de donderdagavond bleken er niet genoeg spelers te zijn, maar gelukkig waren een aantal spelers van het tweede bereid om na hun eigen wedstrijd nog met ons mee te doen. Doordat Clown, Juan en Wouter later kwamen, moesten we ons eerst met 11 man behelpen. Hierdoor was het voor Pieter een heel gepuzzel om de poppetjes goed neer te zetten. Tja en in het derde zit de wat oudere garde en met alle respect voor de jeugd, wij kunnen het tempo van de jeugd niet meer bijhouden en zo ontstonden er in het veld tijdens de wedstrijd veel ruimten tussen de linies. Dit resulteerde al snel in de 1-0 door een counter van Sios. Niks aan de hand en blijven voetballen. Via een uitstekende pass van PB kwam Boelie oog in oog te staan met de keeper, maar doordat deze goed uitkwam kon Boelos alleen nog maar proberen de bal er over heen te wippen maar helaas werd de bal verkeerd geraakt waardoor de bal naast het doel verdween. Door balverlies kon Sios weer gevaarlijk worden maar Rene kon dit verhinderen maar er werd op hem een overtreding begaan die niet door de scheids werd gehonoreerd. Hieruit kon Sios de bal weer inbrengen en de 2-0 scoren.

Doordat Stedum in Jan Tattoo een spits had die weinig klaar speelde en weinig aanspeelbaar was (niet in beweging komen) kon Stedum de ballen niet kwijt en leed het vaak balverlies en stond het in een mum van tijd 6-0. Dit was ook de ruststand. Hierna kwamen Clown en Juan erin voor Sik en Boelie en aangezien laatst genoemde weg moest kunnen we over de tweede helft kort zijn. Deze werd gewonnen met 1-2 door een penal van Clown en een goal van Jan op aangeven van Clown. Verder een wedstrijd om gauw te vergeten. Zaterdag thuis tegen RZ Baflo 3 en dan maar weer de punten pakken.Stedum 3 boekt eerste overwinning

Stedum 3 vorig seizoen de kampioen van de veteranenklasse was dit seizoen in een andere 6e klasse begonnen met een nederlaag tegen Meedhuizen 1. Geheel tegen de gewoonten van Stedum in werd er in die wedstrijd niet gescoord en dus moest dit afgelopen zaterdag hersteld worden. De tegenstander op deze 21e heette ZEC 2. De leiders Pieter en Opa moesten weer een opstellin g bedenken en aangezien Hergen er niet was en Andries de gelederen van het eerste moest versterken kwamen ze met een verrassende puntspeler. Frans de Jonge mocht het samen met Joerie voorin gaan proberen. Voor de rest stond Snoek op de goal en moesten Sik, Studrent, PB en Boelie de boel achterin dicht houden en werd het elftal op het middenveld gecompleteerd door Opa, Pieter, Klaas Willem en Ferdi. Ja..Ferdi, na lange tijd wegens omstandigheden, weer aanwezig, om ritme op te doen zodat hij misschien weer bij het eerste kan aansluiten. Stedum 3 liet meteen het befaamde ‘tikkie takkie’ voetbal zien waarbij vooral de spitsen goed aanspeelbaar waren en de centrale verdedigers vaak bij op konden komen. Het goede spel werd dan ook snel beloond met een goal. Na een schitterende aanval werd de bal diep gegeven op de mee opgekomen Sik en deze wist de achterlijn te bereiken en kon de bal schitterend terug leggen op zijn broer Frans en deze wist met een beken schuiver te scoren. Niet veel later was het zelfs 2-0. De constant doorschuivende PB dook voor de zoveelste keer op in het vijandelijke gebied en de aanval was inmiddels op links beland waar Pieter met een schitterende voorzet PB wist te vinden en deze liet de keeper kansloos. Hierna liet hij zich uit voorzorg wisselen omdat hij door al het geloop toch last van de lies had gekregen. Hierna werden mooie kansen om zeep geholpen. Vooral Klaas Willem (op de training wel succesvol) wist zich geen raad met deze kansen waarbij hij 1 keer zeker had moeten scoren maar de verkeerde hoek koos en dus de keeper op zijn weg vond. Toch ging Stedum met een 3-0 stand rusten. Een corner van Pieter werd letterlijk door de keeper los gelaten, terwijl hij los riep. Hierdoor was het een koud kunstje voor Ferdi om in te koppen. In de tweede helft ging Stedum door maar de goal viel plotsklaps aan de andere kant. Door een dekkingsfoutje achterin kon de spits van ZEC alleen af op Snoek en deze was kansloos op diens schot. Vanaf de aftrap af zette Stedum weer een verschil van 3 op het scorebord met misschien wel de mooiste aanval van de middag. Via Opa en Andre kwam de bal bij Joerie en deze rondde bekwaam af. Hierna had Joerie nog een paar kansen maar de scherpte is er nog niet helemaal maar deze zit er

aan te komen. Zelfs de mee op gekomen Studrent kreeg een dot van een kans maar zijn schot ging over. Niet veel later werd het dan toch 5-1. Na wat heen en weer geschuif van de bal vond Clown het wel welletjes en begon aan een slalom maar hij werd op randje 16 gestuit. De toegekend vrije bal werd hierna feilloos door hem in de kruising geschoten. Achterin werd de boel op slot gehouden en werd het publiek hier en daar door mooie acties en mooi voetbal toch vermaakt. En zo heeft Stedum zijn eerste overwinning te pakken en dit smaakt zeker weer naar meer en daarom moet volgende week Sios bedwongen worden.

Boelie de SturlerBeter Stedum 3 verliest van ‘t Zandt 1

Na het afgelopen seizoen kampioen te zijn geworden, is inmiddels de voorbereiding van Stedum 3 op het nieuwe seizoen begonnen. Op vrijdag 30 augustus werd het seizoen geopend met een tradiotionele wedstrijd tegen Middelstum. Dit is een terugkerende traditie tussen een combinatieteam van Stedum 2 en 3 tegen Middelstum 3 en 4. Deze wedstrijd eindigde in een keurige 2-2 en werd afgesloten met een gezellige nazit met een bbq, Zo had menigeen de eesrte wedstrijdminuten weer in de benen.

Op zaterdag 7 september moesten we uit tegen ’t Zandt 1, welke een klasse hoger speelt en veel jonge gasten herbergde. Stedum moest met 10 man beginnen aangezien Clown nog aan het fluiten was bij het tweede. Gelukkig nam hij ook nog Giovanni mee zodat er ieder geval een wissel was. Achterin moest er wat geïmproviseerd worden omdat de geblesseerde Joe nog niet kan voetballen en ook voorin miste de kampioen nog menig speler waarbij natuurlijk de gestopte Rabbi Ronald opgevangen diende te worden. Hiervoor heeft het de clubloze Joerie Perk aangetrokken, welke ook al eerder uitkwam voor de geel-zwarten. In het eerste kwartier werd er met 10 man niet onaardig gevoetbald, Toch kwamen we met 0-1 achter. Uit een snelle counter van ’t Zandt ontstond een voorzet die vanuit de kluts voor de voeten kwam van hun spits en deze scoorde met een bekeken schuiver. Toch kwam Stedum 3 met 10 man uit een schitterende aanval op 1-1 en het eindstation hierbij was Joerie die met een bekeken schot de keeper kansloos liet. Inmiddels was Clown er bij gekomen en niet snel daarna stond Giovanni er ook in voor Santos. Santos liet zich uit voorzorg wisselen aangezien hij volgende week mee doet aan een 1/8 tiraithlon. Door 2 snelle counters van ’t Zandt kwam een beter Stedum op een 3-1 achterstand.

In de tweede helft werd ’t Zandt overklast door een sterk Stedum dat de ene mooie aanval na de andere aanval op de mat legde. Diverse kansen werden niet benut door Joerie (die 2 keer de keeper omspeelde en 2 keer de paal als eindstation vond) en Andries (die alleen voor de keeper het iets te mooi wilde doen). Toch werd het uit een corner door Gio 3-2 en niet veel later werd een bedoelde voorzet van Pieter zo van richting veranderd dat deze de goal in vloog. Ook na deze gelijkmaker bleef Stedum de betere ploeg al hoewel ’t Zandt uit counters (lange halen snel thuis) af en toe wel gevaarlijk werd. Maar achterin werd alles goed opgelost, waarbij ook nieuweling Studrent zijn mannetje stond.Toch werd het helaas 4-3 waarbij niet goed werd uit verdedigd en de bal opnieuw werd ingebracht en de rechterspits geheel vrijstaand kon inkoppen. Dit werd ook de eindstand. Maar gezien het goede spel, lijkt Stedum klaar voor de competitie. Een competitie met geheel andere tegenstanders met om te beginnen een uitwedstrijd naar Meedhuizen 1. We zullen zien ons dit seizoen brengt en proberen weer voor een mooie klassering te gaan.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina