V. V. Stedum 1 seizoen 2015-2016Dovnload 1.49 Mb.
Pagina1/8
Datum20.05.2018
Grootte1.49 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8

V.V. STEDUM 1

SEIZOEN 2015-2016
--------------------------------------------------

Tiental Stedum verliest van Rood Zwart Baflo


STEDUM- Het vlaggenschip van v.v. Stedum is het seizoen niet goed begonnen. Stedum begon de wedstrijd goed, maar na een onnodige rode kaart van Yannick v/d Berg veranderde het spelbeeld en nam Rood Zwart Baflo het heft in handen. Wat resulteerde in twee doelpunten van Reinout Geuze van Rood Zwart Baflo, waarbij de eerste veel weg had van buitenspel, maar scheidsrechter Swart beoordeelde echter anders.

Ondanks dat Stedum met een man minder niet meer het initiatief kon nemen, kreeg het op basis van strijd nog wel enkele kansen en was het bij vlagen de betere ploeg. Architect Diederik Dijk was met een prachtige solo nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot miste helaas precisie. Een van richting veranderd schot van Nieborg werd op en schitterende wijze gepakt door de goalie van Baflo en invaller Colstee schoot van een kansrijke positie helaas over het vijandelijke doel.

Na zo'n 93 minuten floot scheidrechter Swart voor het einde van de wedstrijd en was de nederlaag een feit. Zoals gezegd begon Stedum de wedstrijd goed en was het voor de rode kaart wellicht de betere ploeg, maar na de rode kaart van Van den berg kantelende de wedstrijd, wat resulteerde in een 0-2 verlies tegen angstgegner Rood Zwart Baflo.
Aanstaande zaterdag speelt Stedum in Zandeweer de kleine derby tegen ZEC. ZEC verloor afgelopen zaterdag met 5-0 van GRC uit Groningen en wacht dus net als Stedum op de eerste punten van het seizoen.
De wedstrijd in Zandeweer begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Dhr Doornbos, net als twee seizoenen geleden...Weet u het nog?

Matig Stedum verliest van ZEC


ZANDEWEER- Het eerste elftal van v.v. Stedum heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen 2015-2016 verloren. In Zandeweer gingen de mannen van Stedum trainer Leendert Nieborg met 3-1 onderuit tegen ZEC.

Stedum begon goed aan de wedstrijd en kreeg met Johan Maring en Jacco Santing twee zeer grote kansen, maar beide aanvallers faalden helaas. Niet veel later kreeg ZEC ook een uitgelezen kans om de score te openen. Een hoekschop van ZEC werd door Bakker ingekopt, maar de bal belande op de bovenarm van Harmen Pestman, wat resulteerde in een penalty. Stedum doelman Sietse van der Laan wist met een knappe redding de ingeschoten penalty van Bakker te pareren. Toch wist ZEC niet veel later alsnog te scoren. Na slordig balverlies van Spijk op het middenveld, werd spits Bakker met een hoge bal bereikt, Bakker verlengde de bal en stuurde hiermee Kruizinga en Pestman het bos in, waardoor het voor spits Compaan een koud kunstje was om van der Laan van dichtbij te passeren: 1-0! Stedum deed wat het hiervoor ook al deed: Creëren van veel grote kansen, maar nogmaals Santing, Nieborg en Pestman wisten grote kansen niet te verzilveren, waardoor Stedum steeds tegen een achterstand bleef aankijken. Deze achterstand werd na zo'n 25 minuten ook nog verdubbeld. Stedum speler Jan Spijk gaf Bakker alle ruimte om de goed genomen hoekschop in te koppen en Bakkeer verdubbelde hiermee de score: 2-0!

Ondanks dat Stedum zeker 3 doelpunten had móeten maken keek het toch tegen een 2-0 achterstand aan. Stedum moest ook nog oppassen dat de wedstrijd al niet voor rust beslist was, want Bakker dat eerst Kruizinga simpel de baas was schoot van kansrijke positie op de paal. Hierdoor mocht Stedum ook nog van geluk spreken dat het nog in de wedstrijd was. Stedum probeerde voor rust nog om de aansluitingstreffer te maken, maar de beslissende pass kwam telkens niet aan. Hierdoor gingen de Stedumers met een teleurstellende 2-0 achterstand de rust in.

n de rust vervangde Nieborg spits Johan Maring voor Bard Dekker, waardoor Dekker achterin kwam te spelen en Johan de Jonge met zijn snelheid voorin voor gevaar moest gaan zorgen.

Stedum begon goed aan de wedstrijd en zette vanaf het begin af aan druk en liet ZEC niet meer aan voetballen te komen. Het creëerde enkele kleine kansen. Uit één van de weinig gekregen hoekschoppen van de Stedumers wist Santing het leer perfect te raken waardoor de nog steeds uitstekende 51 jarige doelman Posthumus kansloos was: 2-1! Stedum was weer helemaal terug in de wedstrijd!

Niet veel later moest Jaap Dijkema met een verdraaide knie het veld verlaten. Na verwachting is Dijkema voorlopig wel even uit de roulatie. Jochem Wieringa was zijn vervanger.
Je zou denken dat Stedum na de treffer van Santing door zou gaan drukken, maar op een één of andere manier wisten de Stedumers geen enkele kans meer te creëren en doordat spits Ronny Bakker uit een corner maar liefst 4 Stedumers te slim af was en zijn tweede van de middag binnenkopte was het helemaal over voor Stedum: 3-1!

Na zo'n 90 minuten floot de goed fluitende scheidsrechter Doornbos voor het einde van de wedstrijd en staan de Stedumers uit twee gespeelde wedstrijd nog op nul punten. Er moet voor de mannen van Stedum trainer Leendert Nieborg nog een hoop gebeuren. Aanstaande zaterdag staat één van de titelkandidaten SIOS uit Sauwerd voor de deur. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Stedum en begint om 14:30 uur!

Van der Laan J. de Jonge, Kruizinga, Dijkema(60e.Wieringa), Pestman Spijk, Dijk, Nieborg Maring(46e Dekker), Colstee(30e F.de Jonge), Santing

Stedum met de gebroeders Bansberg naar de 1e overwinning!


Iedereen kent de broers van de Kerkhof, de Boer en Koeman. Stedum kent ook een geschiedenis met voetballende broers in 1 team. Zo voetbalden o.a. Jan en Frans de Jonge, Siebrand en Jaap Dijkema en Diederik en Tiemen Dijk in 1 team. Er kan weer een duo worden toegevoegd aan dit illustere rijtje, namelijk de broeders Bansberg.

Vader Bansberg had vroeger als klein jongetje maar 1 droom en dat was om ooit de hoofdmacht van Stedum te halen. Wegens omstandigheden viel deze droom naar slechts 1 week voetballen in duigen. Dit is altijd aan hem blijven vreten en hij kon het ook niet vaak opbrengen om richting sportpark Stedum te gaan. Hij zag generatiegenoten als de broers de Jonge en Andre en Menko Swieringa schitteren in het 1e van Stedum. Het vrat aan hem. Daar had hij toch ook moeten staan… Toen hij kinderen kreeg, waaronder 2 zoons, had hij maar 1 doel voor ogen. Jeroen en Leon zouden hoe dan ook ooit samen in Stedum 1 voetballen. Kosten nog moeite werden gespaard en beide zoons doorliepen glansrijk de jeugdopleiding. De jongste Bansberg speelt nog in het uiterst talentvolle A team van STO maar rammelt al stevig aan de deur van Stedum 1Vader Bansberg had vroeger als klein jongetje maar 1 droom en dat was om ooit de hoofdmacht van Stedum te halen. Wegens omstandigheden viel deze droom naar slechts 1 week voetballen in duigen. Dit is altijd aan hem blijven vreten en hij kon het ook niet vaak opbrengen om richting sportpark Stedum te gaan. Hij zag generatiegenoten als de broers de Jonge en Andre en Menko Swieringa schitteren in het 1e van Stedum. Het vrat aan hem. Daar had hij toch ook moeten staan… Toen hij kinderen kreeg, waaronder 2 zoons, had hij maar 1 doel voor ogen. Jeroen en Leon zouden hoe dan ook ooit samen in Stedum 1 voetballen. Kosten nog moeite werden gespaard en beide zoons doorliepen glansrijk de jeugdopleiding. De jongste Bansberg speelt nog in het uiterst talentvolle A team van STO maar rammelt al stevig aan de deur van Stedum 1.

Mido Bansberg verkeerd helaas al een tijdje in een vormcrisis en zodoende was hij de laatste weken gepasseerd op de bank. Maar met zijn kenmerken: snel en technisch spel wist hij te schitteren bij zowel Stedum 2 als 3. Trainer Nierborg kon dan ook moeilijk meer om hem heen. Aangezien Stedum in de wedstrijd tegen DIO Groningen zo’n 5 spelers miste was het moment dan daar. Afgelopen donderdagavond werden de selecties gemaakt voor a.s. zaterdag. Het was al bijna 10 uur afgelopen donderdagavond toen de telefoon ging in huize Bansberg. Vader Bansberg zou net richting bed gaan toen hij Leendert Nieborg aan de telefoon had. Of Jeroen en Leon a.s. met Stedum 1 mee willen doen? Emoties overmande hem, maar hij liet het niet merken. “Joa tuurlijk doun ze mit” was zijn nuchtere antwoord en even later hing hij de telefoon op om vervolgens net zo snel de jongste Bansberg weer op te bellen. Leon zat nog op de trekker toen hij het bericht kreeg. Hij bedacht zich geen moment en fietste zo snel als hij kon naar de Lopsterweg. Eenmaal aangekomen vielen vader en beide zoons elkaar in de armen. A.s. zaterdag DIO Groningen 1 uit zal het gebeuren.

Daar zaten ze dan op het krakkemikkige bankje van DIO: de gebroeders Bansberg. Licht glunderend dat ze daar samen zaten, maar enigszins teleurgesteld dat ze niet in de basis stonden. Toch hoefden ze niet te vrezen dat ze geen minuten zouden maken want Stedum 1 wordt tegenwoordig niet voor niets ‘Brace United’ genoemd. Een 65+ team is er niks bij. Allereerst kwam Jeroen in de rust in het veld voor de uit de wedstrijd geschopte Harmen Pestman. Na c.a. 70 minuten was het dan zover. Leon maakte zijn debuut in Stedum 1 en daar stonden ze dan: de gebroeders Bansberg. Helaas kon vader Bansberg niet aanwezig zijn deze zaterdagmiddag maar zijn gedachten waren de hele middag bij de wedstrijd. Beide Bansbergens speelden een puike wedstrijd.

Ondanks de vele afwezigen wist Stedum dan eindelijk te winnen. De kracht van de bank bepaald uiteindelijk ook de sterkte van het team. Als je dan de broers Bansberg in kan brengen heb je echt een luxe. Leendert Nieborg zal volgende week dan ook keuzes moeten maken. Maar een luxe probleem is toch geen probleem? De DIO Groningen aanvoerder kon zijn frustratie ook niet meer onder stoelen of banken steken. Toen Leon Bansberg het veld betrad kon de DIO aanvoerder het niet meer aan. “Wij zijn compleet en spelen verdomme zo slecht. Stedum mist 5 man en kan het alsnog permitteren om de broers Bansberg op de bank te laten”. Hij uitte zijn frustratie door een krat bidons richting GVAV – GRC te gooien en de dug- out enigszins te verbouwen.

Uiteindelijk werd het 2-4 en was het geen beste wedstrijd. Maar deze keer maalde er niemand om bij Stedum want er werd eindelijk gewonnen. De biertjes smaakten dan ook goed tijdens het team uitje bij de wok- Chinees en diverse kroegen. Helaas waren de broers Bansberg na het wokken weer richting Stedum vertrokken. Daar zat een uiterst trotse vader Bansberg op ‘zijn jongens’ te wachten om deze memorabele dag te bespreken.

Wilt u de gebroeders Bansberg of 1 van de andere helden van Stedum 1 zien schitteren? De eerst volgende mogelijkheid om dit te aanschouwen is volgende week zaterdag om 14:30 uur op sportpark Stedum waar de wedstrijd Stedum 1 – GVAV 1 op het programma staat. Tot dan!Deel met je vrienden:
  1   2   3   4   5   6   7   8


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina