Term DefinitieDovnload 32.44 Kb.
Datum07.11.2017
Grootte32.44 Kb.

Term Definitie

AC wisselstroom (AC) beweegt in een richting, maar die richting is omgebogen met regelmatige tussenpozen. Wisselstroom is de heersende elektrische stroom in gebruik vandaag.

accent verlichting Een techniek benadrukt dat een bepaald object of vestigt de aandacht op een bepaald gebied. Accent verlichting gewoonlijk gebruik maakt van de strakke controle van de lichtbundel PAR lampen of MR lampen. Ook wel de aandacht.

amalgaam CFL amalgaam technologie (twee of drie metalen legering met kwik) wordt gebruikt in compacte fluorescentielampen tot controle kwik damp druk, dus de controle op lumen output.

omgevingslicht Verlichting die is ontworpen om een nagenoeg uniform licht niveau in een ruimte, zonder enige voorziening voor bijzondere lokale voorschriften.

amperage Het bedrag van elektrische stroom door een geleidende bron.

ANSI American National Standards Institute

boog Zie Arc kwijting.

boog kwijting een elektrische ontlading via een geïoniseerd gas sfeer. TL-en HID-lampen zijn voorbeelden van lichtbronnen die gebruik maken van een boog om licht te produceren.

ontladingsbuis een envelop, meestal kwarts of keramiek, die de boog van een lozing lichtbron.

ASHRAE / IESNA Standaard 90.1-1999 Een benchmark van de energie-industrie toepassing van normen voor gebouwen, die door de American Society of Verwarming, koeling, en Air-Conditioning Engineers (ASHRAE) en de Lichtdoorlatend Engineering Society of North America (IESNA).

asymmetrische lichtverdeling Een licht spreidingspatroon waarin lumen output is gericht meer sterk naar de ene kant dan de andere.

baffle Een ondoorzichtig of doorschijnend element dat de schilden direct zicht op bepaalde hoeken van een lichtbron, absorbeert of blokkeren ongewenste licht of weerspiegelt of omleidingen licht.

bundel gespreid De breedte van een lichtstraal, uitgedrukt in graden. De bundel van licht uit een reflector-type lamp (PAR, R, ER, of MR) kan gezien worden als een kegel. De bundel is de verspreiding hoekverplaatsingen breedte van de kegel. Gemeenschappelijke bundel spreads zijn bekend als ter plaatse, smalle, smalle overstromingen en overstromingsrisico.

blackbody Een temperatuur radiator van uniforme temperatuur die stralende exitance in alle delen van het spectrum bevindt zich maximaal te behalen uit een temperatuur radiator van dezelfde temperatuur. Gecorreleerde kleurtemperatuur (GDT) correleert met de zichtbare kleur van een radiator blackbody op een gegeven temperatuur.

bollard armaturen Een lage, hengel gemonteerd armatuur, meestal voor gebruik buitenshuis. Verkeerszuiltjes algemeen worden gebruikt om licht bestralingswegen.

condensator Een apparaat, het primaire doel van die capaciteit in te voeren in een elektrisch circuit.

plafond gemonteerde diffusor plafond gemonteerde diffusors hechten rechtstreeks aan het plafond en een duidelijke of doorschijnend dekken dat verspreidt het beeld van de lamp en verspreidt het licht gelijkmatig in een ruimte.

cel ventilatiekoepel Zie ventilatiekoepel.

De dominante kleur of complementaire golflengte en zuiverheid van de kleur samen genomen, of van de aspecten die door de kleur coördinaten van de kleur bij elkaar opgeteld.

coëfficiënt van het gebruik De verhouding van de lichtstroom (lumen) berekend als ontvangen op het werk vlak ten opzichte van de totale lichtstroom (lumen) wordt uitgestraald door de lampen alleen.

koude kathode Een elektrische-gasontladingslamp waarvan de wijze van functioneren, is dat van een gloed kwijting. Het heeft dus elektroden tussenruimte dat het grootste deel van het licht afkomstig is van de positieve kolom tussen hen.

koudste plek fluorescentielamp operatie hangt af van het kwik druk in de bol, en deze druk wordt bepaald door de temperatuur van de koudste punt van de lamp.

kleurenfilter De overheersende methode voor de productie van gekleurd licht, is het gebruik van filters kleur met een witte lichtbron. De witte bron bevat al de kleuren van het spectrum; het filter absorbeert de ongewenste delen van het spectrum en zendt de golflengten die de gewenste kleur.

color wheel Dichroic filters gebruikt in illuminators om de kleur van het licht via de vezels.

contactor Een apparaat voor het herhaaldelijk openen en sluiten van elektrische schakelingen. Elektrisch, relais en stroomonderbrekers ook vervullen dezelfde functie.

cove armatuur Een architectonische armatuur dat leidt licht van bronnen die zijn gemonteerd in een inham aan het plafond of bovenste muur. Een cove is een rand of plank aan de muur, of een nis in de muur.

gewijd basisareaal Zie Dedicated CFL.

gewijd CFL Een speciale compacte fluorescentielamp is een van de ballast is hard-wired aan lamp houders binnen een armatuur. Aangezien de lampen passen in speciaal ingetoetst contactdozen, dit type systeem zorgt ervoor dat compacte fluorescerende lampen worden gebruikt in de armatuur.

diffusor Een apparaat om te buigen of verstrooien het licht van een bron, voornamelijk door het proces van diffuse transmissie.

diode Een apparaat met twee elektroden, met name een anode en een kathode, en een niet-lineaire /-spanning karakteristiek.

directe verblinding Overmatig helderheid van een bron van licht in de lijn van het zicht. Armaturen met een slechte optische controle kan worden bronnen van directe verblinding.

handicap schittering Overmatig helderheid van een bron van licht in de lijn van het zicht. Armaturen met een slechte optische controle kan worden bronnen van directe verblinding.

ongemak schittering Glare dat produceert ongemak. Het is niet noodzakelijkerwijs bemoeien met visuele prestaties of zichtbaarheid.

DMX-controller Digitale multiplex (DMX), een standaard controle-protocol voor de overdracht van dimmer intensiteit of andere gegevens met behulp van een digitale multiplex-methode.

downlight Een directionele armatuur waardoor het licht naar beneden.

elektroden De structuur die dient als elektrische aansluitingen aan elk uiteinde van de elektrische gasontladingslampen.

Electroluminescence Een lichtbron technologie gebruikt in afslag aanwijzingen dat bepaalt uniforme helderheid en lange levensduur van de lamp (ongeveer acht jaar), terwijl zeer weinig energie verbruiken (minder dan een watt per lamp).

elektromagnetisch veld Zie elektromagnetische spectrum.

elektromagnetisch spectrum een continuüm van elektrische en magnetische straling, die alle golflengten.

elektronische transformator Elektronische transformatoren maken gebruik van elektronische circuits, die capacitief door de natuur. Elektronische transformatoren zijn compact, lichtgewicht en stil.

Geëxtrudeerd aluminium aluminium dat wordt gedrukt door een sterven in vorm is. Het proces wordt vaak gebruikt om vorm te geven metalen stukken gebruikt in de fabricage van apparatuur, gereedschap, en lichtgewicht consumptiegoederen zoals verlichting spanstukken.

fascia Een vlakke, horizontale band of karton.

fluorescentie Het vermogen van sommige materialen, zoals fosforen te converteren ultraviolette energie in zichtbaar licht.

flux Zie lichtstroom.

groep relamping Groep relamping inhoudt vervanging van de lampen in een systeem samen na een bepaalde interval, de zogenaamde economische groep relamping interval. Groep relamping kunnen de kosten van de exploitatie van een lichtinstallatie terwijl illuminantie niveau dicht bij het ontwerp waarde.

halogeniden De metaal-halogeen verbindingen, die bekend staat als halogeniden, blijven stabiel bij hoge temperaturen, en niet leidt tot verslechtering van de kwarts ontladingsbuis, die zij zou doen als links in hun elementaire vorm.

halogeenlamp Een gloeilamp dat telt een halogeen-gas-additief ter verbetering van de levensduur van de lamp en werkzaamheid.

harmonischen Een sinusvormige component van een periodieke golf of hoeveelheid, met een frequentie die een integraal veelvoud van de fundamentele frequentie. Bijvoorbeeld, een onderdeel van de frequentie, die tweemaal de fundamentele frequentie, wordt de tweede harmonische.

HID-lamp High Intensity Discharge lampen: een elektrische lamp produceert licht dat rechtstreeks uit een boog kwijting onder hoge druk. Metaalhalogenidelampen, hoge druk natrium, kwik en damp zijn vormen van HID-lampen.

hoge druk natrium lamp Een HID-lamp die straling van natrium damp onder hoge druk produceert zichtbaar licht, gekenmerkt door een geel-gouden kleur.

IESNA Lichtdoorlatend Engineering Society van Noord-Amerika.

ignitor Een apparaat, hetzij door zelf of in samenwerking met andere onderdelen, die spanning genereert pulsen te starten gasontladingslampen zonder voorverwarming van de elektroden.

gloeilamp De self-emissie van stralende energie in het zichtbare spectrum te wijten aan de thermische excitatie van atomen of moleculen.

Ratio van de brekingsindex van de snelheid van het licht in een vacuüm met die in het medium. Dus n = c / v en is een getal van meer dan een. Indexen van straalbreking zijn een functie van de golflengte van het invallende licht.

infrarode energie Zie infrarood straling.

infrarode straling Elke stralende energie in het golflengtegebied van 770 tot 106 nanometer wordt beschouwd infrarode energie.

spuitgieten Het proces voor de fabricage van plastic lenzen waarbij hete vloeibare kunststof wordt geïnjecteerd in een lens schimmelresistent van de gewenste vorm en grootte.

IR-filter Een apparaat voor het veranderen, door toezending of bezinning, de omvang of spectrale samenstelling van de flux van de IR-incident op haar.

Kilopascal De pascal (Pa) is de standaard internationale eenheid van druk. Een Pascal is gelijk aan een newton per vierkante meter. Een kilopascal (kPa) is duizend pascal.

lichtuitvoer lichtstroom, gemeten in lumen. De lichtopbrengst rating van een lamp is een maat voor de totale geïntegreerde lichtopbrengst. Zie ook lumen.

spanning De 110-120-volt huishouden huidige, over het algemeen standaard in Noord-Amerika.

ventilatiekoepel Een reeks keerschotten schild gebruikt om een bron uit het oog op bepaalde hoeken, te absorberen of blokkeren ongewenste licht, of te denken of omleiding licht. De schotten worden meestal in een geometrisch patroon.

laagspanningsapparatuur Een lamp die nominaal werkt op 6, 12, of 24 volt. Een transformator moet worden gebruikt om de 120-volt spanning op de lagere spanning.

lumen afschrijvingen De daling in lumen output die optreedt als een lamp wordt bediend, tot mislukking.

lichtstroom Het debiet van het licht, gemeten in lumen. De totale lichtopbrengst van een lamp.

magnetische transformator Werkzaam voor zowel enkelvoudige en meervoudige lamp operatie, hij gebruikt het principe van inductantie (het vermogen van een inrichting voor de opslag van energie in de vorm van een magnetisch veld) om de spanning veranderen.

beheerd illuminantie Initiële verlichting niveau van armaturen, gecorrigeerd voor afschrijvingen van de lamp lumen door veroudering, de gevolgen van vuil accumulatie op armatuur oppervlakken, en andere factoren.

metaalhalogenidelampen HID lamp Een lichtbron in de straling die uit een mengsel van metalen dampen produceert zichtbaar licht, die wordt gekenmerkt door een witte kleur.

Een veelzijdige reflector laagspanning halogeen reflector lamp die wordt gebruikt in toepassingen waar nauwkeurige belichting bundel controle vereist is, zoals accent verlichting. Sommige MR lampen, zoals projectie lampen, zijn ontworpen voor lijn-spanning operatie.

multilevel ballast Multilevel voorschakelapparaten mogelijk fluorescerend en HID-lampen worden geschakeld tussen twee of meer lichtpunten niveaus. Het apparaat dat activeert de verandering in de lichtopbrengst kan een fotosensor een aanwezigheidssensor, of een timer.

MR16 lamp Zie Multifaceted reflector.

MR-16 lamp Zie Multifaceted reflector.

nanometer 1 nanometer = 1 miljardste van een meter of 1 X 10.9 m. Zie Golflengte.

Neon Neon lichten koude kathodelampen ontbreekt een fosfor laag. Zie koude kathode.

opalescente Reflecterend een iriserende licht; met een gekleurde glad oppervlak dat geeft het effect van bewolking en verspreiding als gevolg van de opzettelijke aanwezigheid van scheuren, striae, en belletjes.

optische controle Optische controle kan worden verstrekt op een aantal manieren. Alle applicaties zijn van een of meer van de volgende verschijnselen: reflectie, breking, polarisatie, interferentie, diffractie, verspreiding en absorptie.

PAR lamp Zie parabolische aluminium reflector.

parabolische aluminium reflector Een gloeilamp of wolfraamlegeringen-halogeen gloeilamp met een harde glazen bol en een interieur spiegeloppervlak een juist geplaatst filamenten, en een lens om de bundel verspreid. De lens is hermetisch afgesloten om de reflector. Metaalhalogenidelampen PAR-lampen zijn nu ook beschikbaar.

parabolische louvers Parabolische louvers controle luminantie precies, ze bestaan uit meerdere cellen met een parabolische reflectoren en een Specular of semi-Specular afwerking. De cellen variëren in grootte van ½ inch X ½ inch tot 1 ft X 1 ft

piekvraag een gebruiksmodel klant maximale belasting. Voor de berekening van nut kosten, piekvraag is over het algemeen gebaseerd op de maximale maandelijkse vraag, waar de vraag wordt gemeten als een gemiddelde over een bepaalde periode, meestal 15 of 30 minuten.

fosforen Chemische verbindingen die worden gebruikt voor de jas van de binnenkant van fluorescerende en sommige HID-lampen.

fotocel Een apparaat dat zet licht op elektrische stroom. Op basis van de hoeveelheid invallende licht, een fotocel kunt schakelen een lamp aan-of uitgeschakeld of regelen van een lamp het licht te houden van een preset-niveau van het licht.

fotometrische data Zie Fotometrische verslag.

fotometrische rapport De verlichting prestaties van een armatuur kan worden gemeten door de fabrikant of door een onafhankelijk laboratorium. De resultaten van deze metingen worden geproduceerd in een fotometrische verslag, dat vaak wordt onderdeel van de catalogus beschrijving van dit armatuur.

fotoreceptoren Zie Netvlies.

pin-gebaseerd CFL Een pin-gebaseerde CFL stekkers in speciaal ingetoetst lamp houders. De ballast is hard-wired aan de lamp houder in de armatuur.

plenum De ruimte tussen het plafond en de vloer of het dak boven.

potentiometer Steunintensiteit bedieningsinrichting gebruikt in dimmers. Kan een roterende knop of lineaire schuif type element. Een variabele weerstand gebruikt in analoge controle.

prismatische acryl Zie prismatische lens.

prismatische lens Prismatic lenzen met een patroon van kleine prisma's of andere refractie-elementen om de luminantie van het armatuur en remmen directe verblinding.

prismatische reflector Zie prismatische lens.

R lamp Een gemeenschappelijk reflector lamp. Een gloeilamp gloeidraad of elektrische gasontladingslamp waarin de zijkanten van de buitenste geblazen glazen bol is bekleed met een reflecterend materiaal om direct het licht. De licht-uitstralende regio mag duidelijk zijn, matte of patroon.

zeldzame aardmetalen fosforen Een groep fosforen die zeldzame-aarde-elementen. Zeldzame aardmetalen fosforen worden gebruikt in fluorescerende lampen tot een hogere effectiviteit en betere kleur renderen dan kan worden bereikt met halophosphates. RE aanwijst een lamp met zeldzame aardmetalen fosforen.

nominaal vermogen actief Het opgenomen vermogen (gemeten in watt) voor een lamp-ballast combinatie.

Een verwijzing ballast ballast dat speciaal is gebouwd, met bepaalde voorgeschreven eigenschappen, die worden gebruikt voor het testen van elektrische gasontladingslampen en andere voorschakelapparaten.

weerspiegeld schittering Glare gevolg van felle reflecties van gepolijst of glanzende oppervlakken in het gezichtsveld. Weerspiegeld schittering wordt meestal geassocieerd met reflecties vanuit een visuele taak of gebieden in de directe nabijheid van de regio wordt bekeken.

Refractor Een apparaat dat zendt en omleidingen de lichtstroom van een bron. Refractors voor outdoor armaturen zijn meestal gemaakt van acryl, polycarbonaat, of glas, en wanneer die goed helpen directe verblinding.

relais Een apparaat waarmee de werkelijke in-of uitschakelen schakelen van een elektrische lading, als gevolg van kleine veranderingen in de huidige of spanningen.

Restrike tijd Meestal toegepast op HID lichtbronnen, het interval tussen het blussen van een boog en de tijd kan worden reignited.

netvlies Een membraan voering het achterste deel van de binnenkant van het oog. Het omvat fotoreceptoren (kegeltjes en staafjes), die gevoelig zijn voor licht en zenuwcellen die doorgeven aan de oogzenuw de reacties van de receptor elementen.

regelweerstand Een weerstand dimmer.

screwbase CFL Een compacte TL-lamp met een ballast die screwbase een medium dat past in de standaard gloeilamp socket. Een screwbase compacte fluorescerende lamp kan modulair worden, waarbij de lamp en voorschakelapparaat zijn afzonderlijke stukken, of als zelfstandige ballast, waarin de lamp en voorschakelapparaat zijn onafscheidelijk. Beide types zijn ontworpen ter vervanging van gloeilampen.

levensduur De totale tijd die voorbijgaat, inclusief de tijd die een lamp aan is en dat het tijd is uitgeschakeld, voordat de lamp moet worden vervangen.

Afscherming Shielding gaat de lamp en controles schittering binnen een zone genaamd het beschermgas hoek. Dit is de maximale hoek dat het oog is verheven boven de horizontale zonder dat de lichtbron buiten de afscherming systeem.

eenvoudige terugverdientijd Een maatregel van economische prestaties die het aantal jaren dat nodig is voor de monetaire waarde van de energiebesparing te gelijk zijn aan de investeringen.

soffit armatuur Een architectonische armatuur dat leidt licht neerwaarts uit de kroonlijst of soffit tussen de muur en plafond aan het licht wandoppervlak hieronder.

ruimtehoek Een maatregel van dat deel van de ruimte over een punt begrensd door een kegelsnede waarvan de oppervlakte hoekpunt is het punt. Het is gedefinieerd als de verhouding van geïntercepteerde oppervlak van een bol gecentreerd op dat punt naar het plein van de bol van de straal. Het wordt uitgedrukt in steradians.

Specular een oppervlakte van waaruit de reflectie is overwegend directioneel. Specular oppervlakken spiegel-achtig of glanzende, in tegenstelling tot diffuse.

golflengten spectrum van elektromagnetische straling.

verspreiding lens Een glazen lens accessoire gebruikt te verspreiden en te verruimen bundel patronen.

steradiaal De ruimtehoek subtended in het midden van een bol door een gebied op het oppervlak van de bol gelijk aan het kwadraat van de bol straal.

stroboscopische effect Toestand waar draaiende machines of andere snel bewegende objecten lijken stil te wijten aan de wisselstroom geleverd aan lichtbronnen. Soms "strobe-effect".

taak verlichting Verlichting dat is gericht op een specifiek oppervlak of gebied. Task verlichting biedt verlichting voor visuele taken.

torchiere Een indirecte vloer lamp sturen alle of bijna alle van de licht stijgende.

Een track verlichting verlichting systeem met een elektrisch gevoede lineaire track die een of meer track hoofden. De track koppen gemakkelijk kunnen worden verplaatst langs het spoor.

transformator Transformers zijn elektrische apparaten met geen bewegende delen, die veranderingen in de distributie spanningen tot hogere of lagere niveaus. Indien gebruikt met gloeilamp of halogeen lampen, zij doorgaans stap 120V distributie neerwaartse tot 12V, hoewel 5.5V en 24V modellen worden ook aangeboden.

doorschijnend Verzendende licht diffuus of gebrekkig.

trim keerschotten, kegels, velgen en andere behandelingen voor openingen van downlights. Trimmen is gewoonlijk het deel van de armatuur dat zichtbaar is van onder het plafond.

trim ring Een plastic of metalen ring gebruikt ter dekking van zeehonden en de randen van de gaten die zijn gesneden in plafonds te installeren Inbouwarmaturen.

troffer Een verzonken armatuur dat is geïnstalleerd in de plenaire vergadering met de opening gelijk met het plafond. Meestal vierkant of rechthoekig van vorm, als in een 2-voet door 4-voet armatuur.

ultrasone frequentie Een frequentie ligt boven de audio frequentiebereik. De term wordt vaak toegepast op elastische golven die zich in de gassen, vloeistoffen of vaste stoffen.

ultraviolette energie Elke stralende energie in het golflengtegebied 100 tot 400 nanometer is ultraviolette straling (1 nanometer = 1 miljardste van een meter of 1 X 10.9 m).

ultraviolette straling Zie Ultraviolette energie.

UL Underwriters Laboratories. Een organisatie die tests elektrische componenten en apparaten en lijsten met producten die pass veiligheidsnormen.

UV-filter Een apparaat voor het veranderen, door toezending of bezinning, de omvang of spectrale samenstelling van de flux van UV-incident op haar.

Een architectonisch valance armatuur armatuur met een longitudinale afscherming lid gemonteerd op de bovenkant van een venster of langs een muur en meestal parallel aan de muur te verbergen lichtbronnen geven zowel opwaartse en neerwaartse distributies.

Veiling reflectie Een reflectie over de visuele taak die verduistert zichtbaarheid door het verminderen van het contrast.

muur schans Een decoratieve en / of functionele wand-armatuur.

muur wassen Een techniek die verlichting een muur vrij gelijkmatig van boven naar beneden zonder morsen of wasting licht weg van de muur in de kamer.golflengte van de afstand tussen twee overeenkomstige punten van een golf. Golflengten van het licht wordt gemeten in nanometers (1 nanometer = 1 miljardste van een meter of 1 X 10.9 m).

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina