Symposium ‘Het gezicht van zeldzaam’Dovnload 5.52 Kb.
Datum13.12.2017
Grootte5.52 Kb.

Symposium ‘Het gezicht van zeldzaam’
In Nederland zijn er ongeveer 1.000.000 mensen met een vorm van zeldzame aandoening. De ruim 6.000 bekende zeldzame aandoeningen kunnen uitingen hebben in het orofaciale gebied met soms ernstige consequenties voor het kauwstelsel en de orale aspecten van kwaliteit van het leven.

Tijdens dit symposium worden de consequenties voor het kauwstelsel en het orofaciale gebied toegelicht van een aantal zeldzame aandoeningen, waaronder soorten neuromusculaire, genetische of auto-immuun aandoeningen. Tandheelkundige en orofaciale aspecten van de aandoeningen en de medische achtergrond van deze zeldzame ziekten worden belicht vanuit verschillende (para)medische en tandheelkundige disciplines en vanuit het perspectief van de patiënten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan methodologie van wetenschappelijk onderzoek met kleine groepen patiënten zoals in het geval van zeldzaam.

 

Met dit symposium hopen wij een netwerk te creëren en koppeling te stimuleren tussen de tandheelkundige en medische zorg en onderzoek op het gebied van zeldzame ziekten, rekening houdend met het patiëntenperspectief en (inter)nationaal beleid bij zeldzaam. Het symposium wordt mede ondersteund door ZonMw. 

Sprekers: mw. prof. dr. M.C.D.N.J.M. Huysmans, prof. dr. B. van Engelen, prof. dr. M.A. Merkx, mw. dr. S.I. Sparreboom-Kalaykova, mw. dr. I. de Groot, (Radboudumc), prof. dr. K. Roes, dr. L. van der Pol (UMCU), mw. dr. A. de Rijk (MUMC), mw. dr. R. Oostenbrink (ErasmusMC), mw. drs. M. de Ranitz-Gobel, dhr.T. Akkermans, mw. R. Kanters-Burgmans

 

De kosten voor de studiedag bedragen €145,-. Accreditatie KRT wordt aangevraagd. 

U kunt zich digitaal inschrijven via:http://www.paotkun.nl/courses/view/431

 

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina