Sanofi (FR) wint trofee voor buitenlandse investering van het jaar op de Foreign Investment Trophy 2017Dovnload 91.88 Kb.
Datum11.11.2018
Grootte91.88 Kb.
Persmededeling

22 februari 2017

Flanders Investment & Trade

Sanofi (FR) wint trofee voor buitenlandse investering van het jaar op de Foreign Investment Trophy 2017

Op dinsdag 21 februari 2017 organiseerde Flanders Investment & Trade voor het vijfde jaar op rij de Foreign Investment Trophy. Tijdens dit prestigieuze evenement in de Ghelamco Arena in Gent kaapte Sanofi de hoofdprijs weg met een investering in zijn biotechfabriek in Geel. De Franse farmareus ontving de trofee voor Foreign Investment of the Year uit handen van Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade. Met de prijsuitreiking wil het agentschap het belang onderstrepen van buitenlandse investeringen als een essentiële motor van de Vlaamse economie en een bron van tewerkstelling.

De investering van Sanofi kreeg de meerderheid van de stemmen na drie kiesrondes. Naast een professionele jury liet ook het grote publiek zijn stem horen via online voting. Tijdens de uitreikingsceremonie volgde de derde en finale stemming. Sanofi won het pleit van vier mededingers: aircoproducent Daikin (Japan), sportketen Decathlon (Frankrijk), vinylproducent IVC (VS) en koerierdienst UPS (VS).


Sanofi ontvangt trofee voor investering in productie en R&D in Geel

Sanofi kwam als winnaar uit de bus voor zijn recente investering in Geel. Daar pompt de Franse farmareus momenteel maar liefst € 300 miljoen in zijn state-of-the-art biotechfabriek. Die krijgt naast 100 nieuwe medewerkers ook 8000 m2 extra productieruimte voor de vervaardiging van zogeheten ‘monoklonale antilichamen’. Die worden op hun beurt gebruikt als een actief ingrediënt in de nieuwste generatie biologische medicijnen.

“De voorbije 15 jaar werd hier ruim € 900 miljoen geïnvesteerd”, vertelt Gunther Pauwels, General Manager van de Sanofi-site in Geel. “Ook na deze investeringsronde is er nog ruimte voor uitbreiding.”

Ook BASF (Duitsland) en Kebony (Noorwegen) vallen in de prijzen

Naast Sanofi mochten nog twee buitenlandse bedrijven een trofee in ontvangst nemen tijdens de Foreign Investment Trophy. Zo reikte Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters de Lifetime Achievement Trophy uit aan BASF. De Duitse chemiereus investeert al 5 decennia onafgebroken in zijn vestiging in de Antwerpse haven. Tot slot werd de Noorse houtproducent Kebony – dat zijn allereerste fabriek buiten Noorwegen in Vlaanderen bouwt – bekroond tot Newcomer of the Year.

Meer informatie over de bekroonde investeringen van Sanofi, BASF en Kebony is beschikbaar op www.foreigninvestmenttrophy.be.
Quotes:
Claire Tillekaerts (gedelegeerd bestuurder Flanders Investment & Trade): “Mijn felicitaties aan het hele team bij Sanofi met hun overwinning op de Foreign Investment Trophy. De trofee voor Foreign Investment of the Year is een blijk van erkenning en waardering voor hun engagement in Vlaanderen. Buitenlandse investeringen zijn een belangrijke motor van onze economie. Niet alleen creëren ze extra werkgelegenheid, ze trekken op hun beurt vaak ook andere buitenlandse investeerders over de streep. Zo investeerden buitenlandse bedrijven vorig jaar nog 1,87 miljard euro in Vlaanderen: goed voor 198 nieuwe projecten en 4260 extra jobs.”
Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport: “Dat Sanofi de trofee voor Foreign Investment of the Year mee naar huis mag nemen, spant de kroon op een indrukwekkende investering van maar liefst 300 miljoen euro. Die creëert niet alleen 100 nieuwe jobs, maar toont bovendien enkele mooie troeven van Vlaanderen aan: van uitgebreide expertise in farmaceutica, life sciences en biotechnologie tot een brede poel aan gedreven en hooggeschoold talent.”

Perscontacten
John Verzeele, Director Inward Investment, john.verzeele@fitagency.be, +32 2 504 88 83.
Thomas Pollet, Woordvoerder van Philippe Muyters,

Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

+32 474 69 56 08 - thomas.pollet@vlaanderen.be

Over FIT

Flanders Investment & Trade (FIT) bevordert het internationaal ondernemen in Vlaanderen op een duurzame wijze, als sleutelelement in de sociaaleconomische ontwikkeling van onze regio. FIT doet dat door Vlaamse bedrijven te ondersteunen in hun internationale activiteiten en buitenlandse investeerders naar Vlaanderen te halen. FIT begeleidt, ondersteunt en stimuleert bedrijven bij het internationaal zakendoen. FIT biedt advies en begeleiding op maat. Bedrijven kunnen een beroep doen op zijn netwerken van contacten in binnen- en buitenland. En FIT verstrekt financiële steun en informatie over uiteenlopende financiële incentives.pagina van


Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina