Ru486 werkingDovnload 6.59 Kb.
Datum20.05.2018
Grootte6.59 Kb.

Int 2007 bio 7

RU486 is een wettelijk toegestaan medicijn dat vruchtafdrijvingen (abortussen) kan oproepen, en het farmacologische effect van RU486 is het remmen van de binding van progesteron aan zijn receptor in het baarmoederslijmvlies waardoor het baarmoederslijmvlies dunner wordt, zodat er tenslotte een abortus in de vroege zwangerschap komt.

Het effect van prostaglandine is het bevorderen van de samentrekking van de baarmoeder. Als een vrouw tot het gebruik van een combinatie van RU486 en van prostaglandine overgaat binnen 49 dagen na het einde van haar laatste menstruatie, is er veel kans op een abortus, het percentage van gelukte abortussen ligt tussen de 96% en 99%.
RU486 werking

Prostaglandine werking

1.remt de vorming van de progesteronreceptor

a.bevordert de binding van RU486 aan de progesteronreceptor

2.bevordert de werking van het progesteron

b. verlicht de pijn

3 verhindert de innesteling van het embryo

c. heeft een verdovend effect

4. veroorzaakt een ontsteking van het baarmoederslijmvlies

d. bevordert het samentrekken van de baarmoeder
Maar de vrouw moet door de dokters wel streng gecontroleerd en in de gaten gehouden worden gedurende 2 tot 3 weken, gebeurt dit niet dan kan niet gegarandeerd worden dat alles goed verloopt.

RU486 zorgt samen met prostaglandine ervoor dat vrouwen een abortus krijgen. In onderstaande tabel staan mogelijke effecten van deze medicijnen genoemd. Welke combinatie is juist?

(A) 1, d

(B) 2, a


(C) 3, d

(D) 4, c


Antwoord

CDeel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina