Praktische verhuistipsDovnload 14.08 Kb.
Datum26.10.2018
Grootte14.08 Kb.

Praktische verhuistips
Verschepingstijd

Houdt bij een verhuizing naar een ander land rekening met de verschepingstijd, waardoor het in sommige gevallen handiger is bepaalde goederen als handbagage mee te nemen.


Parkeerplaats verhuisauto

Staan er overdag auto’s bij u voor de deur geparkeerd? Wilt u dan proberen om in overleg met de buren plaats vrij te houden voor onze verhuisauto?


Wat moet u apart houden?

Voordat de verhuizers arriveren, dient u ervoor te zorgen dat alle spullen die u meeneemt in uw handbagage apart gehouden worden van de rest van de inboedel zodat ze niet per ongeluk in de zending terechtkomen. Te denken valt hierbij aan paspoorten, rijbewijs, uitschrijving uit het land van herkomst, reisbescheiden, medische dossiers, bank & verzekeringspapieren, trouwboekje etc. ook sieraden (valt niet onder de transportverzekering) en andere waardevolle zaken en uiteraard spullen die tot op het laatste moment nodig zijn zoals medicijnen en verbandmiddelen, toiletartikelen, speciaal speelgoed (knuffel).

Uw persoonlijke telefoongids is een handig adres / telefoongids op uw nieuwe adres.
Gevaarlijke goederen

De volgende gevaarlijke goederen kunnen niet worden geaccepteerd voor verzending. Zorgt u er alstublieft voor dat deze goederen voor de verhuisdag niet meer in uw huis aanwezig zijn: Brandbare vloeistoffen, alcohol, smeermiddelen, antivries mengsels, reinigingsmiddelen, vlekkenmiddelen voor kleding en kantoorapparatuur, ontvlambare stoffen aanstekervloeistoffen, lucifers, lampolie, verf, beits, vernis, lijm en kleefmiddelen, gastanks, houtskool/briketten, butaan-/propaangas /benzine, olie etc. corroderende middelen, zuren, gootsteenontstopper, bleekmiddelen, batterijen nat en droog, roestwerende middelen, fotografisch zuur (gebruikt bij het ontwikkelen van filmrolletjes) en waterzuiverende middelen (zwembaden) samengeperste gassen spuitbussen, brandblussers en zuurstoftanks (duiksport) en – explosieven, vuurwerk, flitslampen, munitie en wapensVoedsel en (alcoholische) dranken

Let erop dat er geen bederfelijke etenswaren en open flessen kunnen worden ingepakt. Controleer van te voren zorgvuldig de eventuele beperkingen op import van voedsel en drank in het land van bestemming.


Hoe kan ik de verhuizing voorbereiden?

Indien u meer dan één zending heeft bijvoorbeeld luchtvracht en zeevracht of zeevracht en opslag, stellen wij het zeer op prijs wanneer u van te voren de goederen op bestemming (huis) sorteert. Voor de kleinere, in dozen te verpakken goederen, geldt dat het handig is wanneer de goederen voor de verschillende bestemmingen op een dergelijke manier van elkaar zijn gescheiden, dat er geen ‘mix-up’ kan ontstaan.

U mag en kan uw verhuizing zelf voorbereiden, maar pak geen breekbare spullen in, deze zijn namelijk niet verzekerd wanneer u deze zelf inpakt.
Meubilair

Meubilair wat in het land van herkomst wordt gedemonteerd, zal in het land van aankomst gemonteerd worden. Nieuw meubilair wordt niet gemonteerd.


Goederen bevestigd aan vloeren, wanden en plafonds

Als u vaste vloerbedekking meeneemt, zorgt u er dan voor dat deze vooraf (professioneel) is losgehaald. Lampen dienen van te voren van plafonds en wanden te zijn gedemonteerd tenzij er speciale aandacht voor nodig is door onze verhuizers (bijv kroonluchter die moet worden ingekrat). Decoratie en/of andere zaken die vast aan muren zijn bevestigd, dienen vooraf te worden losgehaald. Schilderijen en andere ingelijste kunst kunnen aan de wand blijven hangen. De verhuizers zullen deze op de verhuisdag inpakken danwel inkratten


Gas apparaten

De leidingen van deze apparaten dienen vakkundig (d.w.z. volgens de voorschriften) ontkoppeld te zijn.


Koelkast/vriezer

Vergeet deze niet op tijd uit te schakelen. Een veilige marge is 48 uur van de voren. Om schimmel te voorkomen dient u de binnenkant en buitenkant zorgvuldig schoon te maken en te goed te drogen. Vergeet hierbij de filters niet en behandel de rubberen randen met talkpoeder tegen uitdrogen. Het is aan te bevelen om absorberend materiaal in het apparaat te leggen. Bijv. nylon kous met kattengrind of gemalen koffie. Ook voor andere keukenapparaten zoals oven, magnetron, frituurpan, broodrooster etc geldt dat ze grondig moeten worden gereinigd.


Wasmachine

Na gebruik van een wasmachine blijft er gemiddeld 2 liter water in het filterhuis achter. Daarom is het noodzakelijk de avond voor de afhaaldatum de filter leeg te maken en te drogen. Hoewel wij de trommel met verpakkingsmateriaal kunnen blokkeren is het beter als de trommel vooraf door u wordt vastgezet met de originele hiervoor bestemde beugels. Indien u wasmachine d.m.v. een vaste stroomverbinding aangesloten is, adviseren wij u de schakelaar door een installateur te laten demonteren. Ook hier kunt u de rubberranden met talkpoeder beschermen tegen uitdrogen.Computer en andere elektrische apparatuur

Als u de originele dozen nog heeft, is het verstandig deze weer te gebruiken tijdens de verhuizing. Volg de instructies in de handleidingen met betrekking tot het transport van dergelijke apparatuur. Wij raden het aan dat u zelf uw apparatuur ontkoppeld en de draden labelt. Op deze manier is het eenvoudig om op bestemming alles weer aan te sluiten. Haal de batterijen uit elektrische apparatuur. Batterijen worden beschouwd als gevaarlijke goederen en mogen niet worden verscheept.

Wij adviseren u de inkt cartridge uit de printer te halen, daar deze tijdens het transport kan lekken en uw printer kan beschadigen.

Op uw nieuwe bestemming kan het voltage en hertz anders zijn. Niet alle elektrische apparatuur zijn dan ook geschikt om mee te nemen. Een transformator kan helpen.

Let op uw televisie en videorecorder. Een zogenaamd ‘multi-system’-installatie werkt in Nederland. Alle andere op de Antillen en Aruba aangeschafte televisies werken niet in Nederland (en visa versa).

Waterbed

Meyer kan zorgdragen voor het legen van uw waterbed op het laadadres. Afhankelijk van het soort bed doen we dit zelf of besteden we het uit aan een specialist. Een andere mogelijkheid is dat u zelf contact opneemt met de leverancier van uw bed. Dit geldt vooral als uw bed nog onder de garantietermijn valt. In veel gevallen zal de leverancier dan zorgdragen voor het legen van het bed zodat de garantie niet vervalt.


Kostbare goederen

Maak foto’s van kostbare goederen, zodat u in geval van schade aan kunt tonen wat u had.


Fietsen, tuingereedschappen, barbecue, bloempotten, golf sets etc.

In verschillende landen vindt er een intensieve inspectie plaats op goederen die met aarde in aanraking komen ter voorkoming van het overbrengen van plantenziekten. Let u er daarom op dat deze goederen grondig gereinigd zijn om op de bestemming problemen te voorkomen.


Bereikbaarheid

Zorg er voor, dat wij na het inpakken weten waar u te bereiken bent en waar wij u kunnen bereiken op uw nieuwe bestemming.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina