Over Zware-metalen-ontgiftingDovnload 15.49 Kb.
Datum07.11.2017
Grootte15.49 Kb.

Over Zware-metalen-ontgifting.

Als u klachten heeft die verband kunnen houden met een amalgaam-belasting, kan het verstandig zijn een zware-metalen-ontgiftingskuur te doen, om het lichaam weer te ontdoen van kwik, zilver en andere bestanddelen van amalgaam. Ook vóór en tijdens het verwijderen van amalgaam-vullingen is zo'n kuur nuttig, om de kwikdamp die tijdens het uitboren (ondanks alle voorzorgen) vrijkomt en ingeademd wordt, meteen weer uit te spoelen. Kwik zet zich vast in het losmazig bindweefsel, gebonden aan eiwitten, het "stapelt" zich en zal dus moeilijk "spontaan" verdwijnen.

Als u zwanger bent of probeert het te worden, is het niet verstandig om te ontgiften; het losgemaakte kwik komt ook bij de foetus terecht.
Er zijn verschillende benaderingen, al naar de achtergrond van de behandelend therapeut. Het lijkt zinnig een methode te kiezen die aansluit bij uw eigen gevoel en "denkrichting". Kombinaties zijn natuurlijk ook mogelijk.
Allopatisch.

- De chemische stoffen DMSA (dimercapto-succinylzuur) en DMPS (dimercapto-propion- sulfonzuur, Dimaval) zijn in staat kwik los te maken en te laten uitscheiden, ze worden wel gebruikt om aan te tonen dat er kwik in het lichaam is opgeslagen: De stof wordt ingespo- ten, en een uur later blijkt er veel meer kwik in de urine te zitten dan normaal. Zo'n test is nogal heftig, en bij al verzwakte mensen of bij verminderde lever- of nierfunktie niet aan te raden. Als ontgifting (onder begeleiding van een arts) is deze methode zeer efficient. Opgesnoven door de neus kan het specifiek de hersenen ontgiften.

- Chelorex is een stof die even goed zou ontgiften als de vorige, maar zonder de nadelen. Zie www.globallight.net.
Homeopatisch.

Hier is weer een aantal onderstromingen te onderscheiden:

- een klassiek homeopaat zal proberen het "konstitutie-middel" te vinden, dat ene middel waarvan het beeld precies past bij u op dit moment. Dit middel brengt u zodanig in evenwicht dat verontreinigingen vanzelf verdwijnen.

- we kunnen de klassieke homeopatische regel "het gelijke met het gelijke bestrijden" toepassen en de gifstoffen in homeopatische verdunning toedienen: Mercurius vivus (kwik) D12 of hoger, Zilveramalgaam D12, en Plumbum (lood, ook een zwaar metaal) D12.

- sommigen zeggen dat hiermee de uitscheidingsorganen lever en nieren te zwaar belast worden, en raden Berberis D3 en Solidago D1 aan om deze organen te helpen.

- in onze urine zitten sporen van giftige stoffen die we in het lichaam hebben, waaronder ook kwik. We kunnen een homeopatisch "tegengif" maken door onze urine te potentiëren: 15 druppels urine in een pipet-flesje, 1:10 verdunnen met water en goed schudden (D1), 15 druppels ervan in een volgend flesje, 1:10 verdunnen en schudden (D2),enz, tot D6. Van elk flesje dagelijks 10 druppels; iedere dag opnieuw maken (de samenstelling van de urine verandert door deze kuur!).


Orthomoleculair.

Deze werkt met vitamines en mineralen, bijv:

- vit. B12, vit. C, vit. E;

- selenium, een zware-metalen-binder. Sommigen zeggen dat selenium het kwik alleen verplaatst van het lichaam naar de hersenen...

- magnesium en zink (worden met het kwik mee uitgespoeld, moeten weer aangevuld worden).

- CH-7N is een mengsel van vitamines en mineralen dat zware metalen losmaakt in de

darmen. De normale darm-flora kan zich daardoor herstellen en de zuurgraad wordt neutraal (Kl. Ecol. Allergie Centrum, tel. 0495-451428).

- MSM (methyl-sulfonyl-methaan) is een goede bron van zwavel, een belangrijk mineraal dat o.a. zorgt voor flexibiliteit van celwanden, waardoor afvalstoffen (bv. kwik) makkelijker kunnen worden afgevoerd. Te bestellen bij bv. Vitals MSM, tel. 075-6476050.


Plantaardig.

De stof chlorofyl, bladgroen, heeft de mogelijkheid kwik aan zich te binden en het zo los te maken en uit te scheiden. Het is bijv. verkrijgbaar als:

- "E3 Live", levende algen. Vloeibaar - diepgevroren. Bevat veel mineralen, vitamines en aminozuren. www.mastercare.nl.

- "Chlorella" of "spirulina", algjes die naast chlorofyl ook veel mineralen, vitamines en aminozuren bevatten. Verkrijgbaar bij de Reformwinkel.

- "Chlorofyl" (Vita Produkten, tel. 036-522 49 50). Gemaakt van alfalfa. Vloeibaar, makkelijk in te nemen.

- "Kwikmetal" (Orhiherba, tel. 0495-497 309).Het eerste, speciaal voor amalgaam-ontgifting ontwikkelde produkt. Capsules.

- "Starralsix Tarwegras" (bv. The Natural Special Vitamineshop, tel. 020-673 78 91). Tabletten.

- Koreander, een tuinkruid, bevat veel chlorofyl.

Aan het chlorofyl zijn meestal weer vitamines en mineralen toegevoegd. Deze methode is geschikt voor huisgebruik, zonder begeleiding van een therapeut. Vraag uw reformwinkel.
Bepaalde vormen van klei kunnen, inwendig gebruikt, de darmen helpen bij het uitscheiden van gifstoffen. Rejuvenal Terramin is een kleisoort met een zeer kleine korrelgrootte, die de darmwand kan passeren; ze bevat veel mineralen en spore-elementen, en kan ook gebruikt worden voor ontgifting. (www.rejuvenal.com, 013-5721127).
Het spoelen van de mond gedurende 5 minuten met een eetlepel olijf- of zonnebloemolie, goed tussen de tanden doorpersen, is een manier om het tandvlees te ontgiften. Niets doorslikken!
Bioresonantie.

Hierbij wordt het uitgeboorde amalgaam verzameld en in een apparaat gestopt dat de "trillingen" ervan opvangt, de negatieve trillingen omkeert tot positieve en die weer terug- voert in het lichaam; een soort homeopatie op energie-nivo. Er worden goede, snelle resultaten mee gemeld.


Spiritueel.

Het is ook mogelijk te ontgiften door speciale meditaties, visualisaties, Reiki of het te hulp roepen van uw Inner Healer, uw beschermengel, shamanistische totemdieren, of door bezoeken te brengen aan bijv. Jomanda.

Ontgiften is een langdurig proces dat vaak maanden tot een jaar kan duren en meestal in golven verloopt. Urine, ontlasting en zweet kunnen gaan stinken en er kan huid-uitslag optreden. Het is belangrijk niet te hard van stapel te lopen, en vooral veel te drinken (bijv 1 1/2 liter (bron-)water per dag).

Bij twijfel over de te volgen methode kan het verstandig zijn een elektro-acupuncturist of een kinesioloog te raadplegen; dezen kunnen doormeten wat de meest geschikte middelen zijn.


Kees Jaap Hoevers Baarn, 24 mei 2011

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina