Opdracht aanmeldingsfilmpje + beoordelingscriteria voor dit filmpje Mediumadviesdag opdracht danstherapieDovnload 12.29 Kb.
Datum13.06.2018
Grootte12.29 Kb.

Opdracht aanmeldingsfilmpje + beoordelingscriteria voor dit filmpje

Mediumadviesdag opdracht danstherapie

Laat zien wat jouw vaardigheden zijn binnen het medium dans. Laat zien wat jouw ‘dansgeschiedenis’ is en wie jij bent als danser op dit moment (Bijv. Wat prikkelt jou om te gaan dansen? Waar ben jij graag mee bezig binnen de dans? Wat is jouw motivatie om dans in te zetten als therapeutisch medium?).

Doe dit binnen een herhaalbare dansperformance van max 4 min. Maak een video van deze dans, plaats deze op youtube en zet de link naar dit filmpje in het aanmeldingsformulier.

Schrijf een tekst van max 350 woorden over jouw performance (wat is te zien? Waarom heb ik gekozen om dit te laten zien?).Beoordelingscriteria opdracht danstherapie

Vaardigheden:  1. Lichaam, ruimte, tijd, kracht: laat zien dat je elk van deze danselementen kan gebruiken om je uit te drukken  1. Je kunnen houden aan de mediumopdracht
  1. Je kan woorden geven aan wat je laat zien in dans

Mediumadviesdag opdracht dramatherapie
Belichaam jouw motivatie om deze opleiding aan te vangen in een monoloog.  Binnen deze monoloog dien je 2 hoge statusrollen en 2 lage statusrollen aan te nemen.  Jouw dramaperformance mag max 10 min. lang zijn.

Beoordelingscriteria opdracht dramatherapie

Vaardigheden

1) Niet blokkeren in ongestructureerde situaties

2) Je kunnen houden aan de mediumopdrachten

3) Kunnen transformeren

4) Vaardig zijn in improvisatie

5) Kunnen verbaliseren over je eigen dramatische vormgeving

Mediumadviesdag opdracht muziektherapie
Toon je muzikale vaardigheden  in een performance van max 5 min. op een instrument naar keuze waaruit blijkt dat je zowel kunt improviseren als partituur lezen.
Schrijf een tekst van max 350 woorden over je performance waarin je je muziek-en improvisatiekeuze motiveert. 

Beoordelingscriteria opdracht muziektherapie

Attitude


1) Openheid tot experimenteren in het medium

Kennis


2) Basisnotenleer

Vaardigheden


3) Kunnen verbaliseren over je eigen muzikale vormgeving

4) In proces kunnen gaan


5) Instrument niveau middelbare graad muziekacademie

6) Bereidheid om een begeleidingsinstrument (piano, gitaar of accordeon) te leren bespelen


Mediumadviesdag opdracht beeldend
Beeld in 3 verschillende beeldende werkstukken jouw motivatie uit inzake beeldende therapie:

Werkstuk 1: met verf

Werkstuk 2: met olie en/of soft pastels

Werkstuk 3: 3D (materiaal naar keuze)
In elk van deze drie werkstukken beeld je één of meerdere beweegredenen uit die maken dat je voor deze opleiding kiest. Tracht daarbij vaktechnische methoden en materialen in te zetten om jouw ideeën beeldend weer te geven.

Het vertrekpunt kan divers zijn. Misschien wil je vertrekken vanuit jouw affiniteit met een bepaald materiaal of je neemt kunst, poëzie, de natuur, kleur en vorm als inspiratiebron. Je kan abstract en/of figuratief werken. Het zichtbaar maken van materiaalkennis en het komen tot een proces zijn deel van de opdracht. Het voornaamste doel is niet een esthetisch of artistiek perfect product voor te stellen, het accent ligt op het creatief beeldend proces.

Je neemt een foto van je werk en schrijft er een korte tekst bij. Je vermeldt de (eventuele) titel, materiaalgebruik en formaat. Je geeft een inhoudelijke beschrijving, stelt jouw intentie voor en focust op het proces. Van deze foto’s en tekst maak je een powerpoint die je opslaat als video. Deze video zet je op youtube, plaats de link naar dit filmpje op youtube in het aanmeldingsformulier. (Max. 150 woorden per werkstuk, lettertype Calibri 10, regelafstand anderhalf).

Beoordelingscriteria opdracht beeldend

Kennis


1) Minimum materiaal kennis

Vaardigheden

2) Kunnen verbaliseren over je eigen beeldende vormgeving

3) In proces kunnen gaan4) Tot beeldende vormgeving kunnen komen

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina