Oormijt kun je herkennen aanDovnload 2.92 Kb.
Datum05.06.2018
Grootte2.92 Kb.

Ogen

De ogen van een Brit hebben doorgaans weinig verzorging nodig. Bij tranende ogen altijd even goed schoon maken met afgekookt (liefst lauwwarm) water. En de dierenarts erna laten kijken. De traanbuis kan verstopt zitten. Als de kat met de ogen zit te knijpen of een oog half dicht heeft consulteer dan ook de dierenarts, er kan iets vreemds in het oog zitten. Bij pussende ogen of opgezet oogslijmvlies altijd gelijk naar de dierenarts.


Net als bij mensen kunnen ook katten harde stukjes in de ooghoekjes hebben zitten, deze voorzichtig weg wrijven met een vochtig doekje.


Oren

De oren van Britten horen klein te zijn met afgeronde punten om de oren nog ronder te laten lijken worden soms de uitstekende haartjes voor shows weggeplukt langs de toppen. Maak de oren alleen schoon als het nodig is. Zelf kijk ik 1 keer per week even in de oren om te kijken of ze niet vuil zijn of parasieten bevatten (oormijt).
Zie ik wat vuil dan kun je dit vaak met een tissue wegvegen en verder hoef ik niets te doen. Is het oor erg vies overleg dan met je dierenarts.
Oormijt kun je herkennen aan:
- zwart gekleurde korreltjes in de gehoorgang
- deze stinken ook
Ga dan gelijk naar de dierenarts, het is besmettelijk voor andere dieren en kan oorontsteking veroorzaken.


Bronvermelding: Esther Verhoef, Brits Korthaar

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina