Nieuws over het reinaldaparkDovnload 3.83 Kb.
Datum28.09.2018
Grootte3.83 Kb.

NIEUWS OVER HET REINALDAPARK
Bijna is het zover, begin volgend jaar kan het werk in het park eindelijk starten. De werkzaamheden beginnen op de plek waar het horecapunt komt, aan de zuidkant van het park. Voor het monumenteiland ligt een bestektekening klaar.
Om een mooi zicht op het park te krijgen komt het horecapunt op het hoogste punt van het park. Daarom moet die plek eerst worden opgehoogd met een berg zand die vervolgens ongeveer 1 jaar moet inklinken. We verwachten rond februari - als de vorst uit de grond is – te beginnen met ophogen. In dezelfde periode beginnen we met het verbreden van de sloot langs de Schipholweg die naar de Fuikvaartplas loopt. Het werken aan de sloot kan alleen als het warmer is dan 5 graden. De afdichtfolie die moet worden aangebracht kan niet worden verwerkt als het kouder is. Als laatste beginnen we aan het uitgraven en vergroten van de Fuikvaartplas. Dit pakket aan werkzaamheden is naar verwachting rond de zomervakantie van 2011 afgerond.
Op dit moment liggen de bestekstekeningen klaar voor de 2e fase. Dat wil zeggen de herprofilering van de noordkant, het aanbrengen van nieuwe bruggen en het renoveren van het eiland. Hierbij is ook in de nieuwe aanplant van bomen voorzien. De aanbestedingsprocedure zal starten als het bestuur “groen licht” geeft. Voor de herdenking van 4 mei 2011 wordt een nieuwe tijdelijke verharding aangebracht rond het monument, zodat ook rolstoelgebruikers aan de herdenking kunnen deelnemen. Het eiland blijft hiervoor toegankelijk via de huidige bruggen. De planning is dat de werkzaamheden aan deze fase voor 3 mei 2012 zijn afgerond.
Voor fase 3 - de rest van het park plus de beplanting - worden nu de bestektekeningen gemaakt. De uitvoering van deze fase zal naar verwachting liggen tussen 2013 en 2014. Wel kunnen aan de hand van de voorbereidingsgegevens door het bestuur al keuzes worden gemaakt over bijvoorbeeld verdere fasering en zal aan de hand van de gegevens een plan van aanpak worden gemaakt voor de aanplant van groen. Daarbij zal nadrukkelijk gekeken worden of al eerder bomen kunnen worden geplant in het gedeelte waar in de eerste fase is gewerkt.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina