Naar aanleiding van de door mij vluchtig gelezenDovnload 4.17 Kb.
Datum25.06.2018
Grootte4.17 Kb.

DENK MEE OVER DE ONTSLUITING VAN PROVIDENTIA.

Inwoners van Sterksel kunnen tot 17 februari bij de gemeente ideeën aandragen voor verbetering van de verkeerssituatie rond Providentia. Ook de verbindingsweg tussen de daar geplande woonwijk en Sterksel behoeft verbetering.De gemeente heeft de inwoners opgeroepen mee te denken. Epilepsiecentrum Kempenhaeghe wil bij Providentia komen tot een 'omgekeerde integratie': er komen 240 woningen voor burgers op het terrein, naast zestig voor cliënten van Kempenhaeghe.
Vanwege de geïsoleerde ligging van Providentia is het van belang de relatie met Sterksel zo sterk mogelijk te maken. Mede door de bijna uitgevoerde IDOP-plannen zijn in Sterksel een groot aantal belangrijke voorzieningen voor ons dorp behouden kunnen worden. Ook in het plan van Providentia zijn voor deze locatie noodzakelijke voorzieningen opgenomen. Om deze voorzieningen in stand te houden, te versterken en voor de toekomst duurzaam in stand te houden, is het noodzakelijk de relatie tussen Providentia en Sterksel zo sterk mogelijk te maken.
Een meer directe verbinding van de beide woonlocaties is dus noodzakelijk. De enige verbindingsweg tussen Sterksel en Providentia via de Albertlaan is niet sterk, deze weg sluit buiten de bebouwde kom aan op de weg van Sterksel naar Heeze. Een verbindingsweg via de Ten Brakeweg is minder wenselijk, omdat deze weg eigenlijk alleen geschikt is als wijkontsluitingsweg. Een verbinding van Providentia, via het Turfven en de Averbodeweg komt in het hart van het dorp uit, en is mogelijk een zeer gewenste optie.
Om uw ideeen kenbaar te maken kunt u gebruik maken van bijgevoegd voorbeeld, als u vragen of opmerkingen over dit onderwerp heeft kunt u contact opnemen met de dorpsraad: info@dorpssraadsterksel.nu

.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina