Module: km-07 DocentDovnload 41.77 Kb.
Datum26.10.2018
Grootte41.77 Kb.

Solliciteren

opdracht 1”
Module:

KM-07

Docent:

Mevr. G.S.D. Sewdajal

Student:

Jaap van den Born

Nr. 20003510Datum:

07 mei 2002Beoordeling:

Versie 1.0

Opdracht 1

Ik heb twee advertenties uitgekozen, zie bijlage 1 en 2. De één is afkomstig van de website van het bedrijf zelf, InfoSupport (bijlage 1). De andere (bijlage 2) komt van een website van Jobnet.nl, hierop hebben verschillende bedrijven hun vacature geplaatst en kan men door middel van specifiek zoeken een vacature vinden. Het bedrijf dat deze advertentie op Jobnet heeft geplaatst is Yacht.
Welke advertentie is het aantrekkelijkste?
De advertentie van Yacht lijkt aantrekkelijker omdat hier duidelijk de secundaire arbeidsvoorwaarden op terug te vinden zijn. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn toch meestal het lokmiddel van een bedrijf. Yacht springt hier duidelijk op in.

Bij Infosupport worden de secundaire arbeidsvoorwaarden niet genoemd, maar dat wil nog niet zeggen dat ze onder doen aan de arbeidsvoorwaarden van Yacht.


Is het een goede vacature?
Als men de plus of minpunten zou moeten opnoemen van het bedrijf dan zien we dat Yacht er beter uit komt. De advertentie van Yacht is namelijk aantrekkelijker omdat er de arbeidsvoorwaarden worden genoemd. Het bedrijf Yacht komt dus aantrekkelijker over. Beide bedrijven vertellen goed de processen van hun bedrijf. Infosupport vermeld nergens in de vacature wat haar bedrijf biedt.
Infosupport stelt hoge eisen aan de sollicitant. In de advertentie van Yacht worden nauwelijks eisen gesteld. Bij infosupport wenst men 5 jaar ervaring, Yacht 3 jaar. Je hebt dus blijkbaar meer kans van slagen bij Yacht dan bij Infosupport als beginnend afgestudeerde.

Hieronder in de tabellen komen de plus en min punten van de functie vanuit mijn oogpunt.Info Support

Pluspunten
functie-inhoud


Minpunten
functie-inhoud


Betrokkenheid bij gehele proces

Minimaal 5 jaar ervaring

Nadruk op functionaliteiten

Bedrijfskundige opleiding gewenst


Yacht

Pluspunten
functie-inhoud


Minpunten
functie-inhoud


Leuke programmeertaal

Minimaal 3 jaar ervaring

Werken met klantenPer bedrijf noem ik hier de plus en min punten, zover ze uit de vacature te krijgen zijn.Info Support

Pluspunten
branche c.q. organisatie


Minpunten
branche c.q. organisatie


Gaat voor kwalitatieve producten

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onbekend

Toonaangevende klanten

Stelt hoge eisen


Yacht

Pluspunten
branche c.q. organisatie


Minpunten
branche c.q. organisatie


Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Er zijn niet echte minpunten uit de advertentie te halen.

Legt accent op analytisch vermogenIn de volgende tabellen kijken we naar welke functies er gevraagd worden en of ik daaraan voldoe.Functies Infosupport


Opsomming Functie-eisen

Ik voldoe

Ik voldoe niet

Ik twijfel

Prince-2
V
DSDMV

SDM

VFunctiepuntanalyse
V
ER-modellering

VOO/UML

VCBD
V
Microsoft

VJava

V

Functies Yacht


Opsomming Functie-eisen

Ik voldoe

Ik voldoe niet

Ik twijfel

1. Visual Basic

V2. MS-Access

V3. Analytisch vermogen

VBijlage 1: advertentie Info Support

Senior Functioneel Ontwerper (m/v)


Als functioneel ontwerper wordt je ingezet in een team dat verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige software bij onze toonaangevende klanten in Nederland. De nadruk ligt op functionaliteit. Je analyseert bedrijfsprocessen en onderzoekt mogelijkheden om te komen tot verbetering van deze processen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het functioneel ontwerp. In dit ontwerp zijn zowel de te automatiseren procedures als de handmatig uit te voeren procedures vastgelegd. Dit ontwerp is daardoor te hanteren als een gemeenschappelijk vertrekpunt voor de nadere uitwerking van de geautomatiseerde en de handmatige procedures. Ook de raakvlakken tussen het handmatige deel en het geautomatiseerde deel van het te ontwikkelen systeem behoren tot het takenpakket.

Je bent betrokken bij het ontwerp, bouwen en testen van maatwerkapplicaties. Het voorbereiden en coördineren van acceptatietest, systeeminvoering en evaluatie behoort ook tot je kerntaken. Je bent gesprekspartner op eindgebruikers en managementniveau voor onze toonaangevende klanten, dit zien wij terug in jouw minimaal 5 jaar ervaring als functioneel ontwerper.

In aanvulling op het Info Support profiel verwachten wij dat jij als Senior Functioneel ontwerper jouw HBO/WO Informatica hebt aangevuld met een Bedrijfskunde opleiding, bekend bent met Prince-2, DSDM, SDM, Functiepuntanalyse, ER-modellering, OO/UML en CBD en met Microsoft en Java technologie.

Interesse? Je kunt dan direct solliciteren. Of bel vrijblijvend met Pascal Verheugd (0318 – 58 28 11 / 0653 - 15 70 81) of Liesbeth Bult (0318 – 58 28 11 / 0620 – 54 67 38). Mailen naar recruiter.nl@infosupport.com mag ook.
Bijlage 2: advertentie Yacht
Vacaturenummer: 1247.30
23-04-2002


VISUAL BASIC ONTWIKKELAAR

Wij zijn op zoek naar software ontwikkelaars, met kennis van- en ervaring met Visual Basic. Met betrekking tot dit kennisgebeid is het een pré als je daarnaast kennis hebt van MS-Access en VBA. We zoeken mensen met minimaal 3 jaar werkervaring op dit terrein. Binnen een systeemontwikkelingstraject ben je dan mogelijk de brug tussen de gebruikersorganisatie(s) en de ontwikkelafdeling. Binnen het geformeerde team zijn diverse expertises benodigd afhankelijk van de uit te voeren taak. Deze behelst zowel informatieanalyse, het opstellen van een functioneel en technisch ontwerp alsmede het uiteindelijke programmeren.Voor deze functies zijn vanzelfsprekend technical skills vereist, maar we hechten evenveel waarde aan personal skills. Klantgerichtheid, goed kunnen luisteren en zorgvuldig kunnen werken zijn vaardigheden die voor alle functies gelden. Bij System Development ligt verder een duidelijk accent op analytisch vermogen. Voel jij je thuis in een dergelijke omgeving, bezit je HBO werk- en denkniveau en heb je de gevraagde ervaring dan nodigen wij je uit te reageren.

Dit is een fulltime functie

Plaats: Eindhoven

Branche(s): Informatietechnologie

Mogelijke opleiding(en): HTS/HIO, WO-Technisch en Exact

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij deze functie:
- Vergoeding voor kinderopvang
- Spaarloon
- Pensioenregeling
- Optieregeling
- Leaseauto
- Kilometer vergoeding

Voor meer informatie of direct solliciteren:Peter Fuhren
040-2594100
recruiters.ict@nl.yachtgroup.com

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina