Meer soa's door vrij verkrijgbare morning-afterpilDovnload 11.87 Kb.
Datum20.05.2018
Grootte11.87 Kb.

Meer soa's door vrij verkrijgbare morning-afterpil

zondag 30 januari 2011, 16u25

Bron: belga

Auteur: ivbHet NieuwsbladHet aantal tienerzwangerschappen daalt niet als de morning-afterpil vrij beschikbaar wordt en het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) stijgt zelfs. Dat concluderen professoren van de Universiteit van Nottingham binnenkort in de Journal of Health Economics op basis van Brits cijfermateriaal, zo schrijft The Sunday Times.

De professoren vergeleken Britse regio's waar de morning-afterpil vrij beschikbaar is bij apotheken met regio's waar die slechts onder voorschrift te verkrijgen zijn. De onderzoekers concludeerden dat het aantal tienerzwangerschappen onder zestien jaar gelijk bleef de afgelopen tien jaar, maar dat het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen steeg.'Het vrij en gratis ter beschikking stellen van de morning-afterpil mist zijn doel om het aantal tienerzwangerschappen in te perken', aldus professor David Paton. 'Het stijgend aantal soa's als neveneffect is het gevolg van grotere seksuele risico's.'

Cijfermateriaal dat binnenkort gepubliceerd wordt in het wetenschappelijk tijdschrift, toont aan dat het aantal soa's bij tieners onder de zestien jaar met twaalf procent steeg in regio's waar de morning-afterpil vrij beschikbaar is. Het aantal infecties aan genitaliën of urinewegen in de leeftijdscategorie van zestien tot negentienjarigen, steeg van 46.856 in 2003 tot 58.113 in 2007.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina