Maandag speelde juf Peggy stokpoppenkast over een wolkje. Nadien mochten de kleuters bij juf Peggy een zon versieren voor hun eigen weerkalender. Ze leerden ook het liedje “Zon, zon, lieve zon”Dovnload 81.87 Kb.
Datum26.10.2018
Grootte81.87 Kb.

Beste mama en papa,
Deze week werkten we rond het thema het weer. Deze activiteiten hebben we gedaan:
* Turnen

Maa: Bewegingen nabootsen

Woe: Opdrachten met de paraplu + dansen op het lied “Mooi weer vandaag”

Don: Bewegingsverhaal “Wat een weer”


* Knorretjes en konijntjes

Maandag speelde juf Peggy stokpoppenkast over een wolkje. Nadien mochten de kleuters bij juf Peggy een zon

versieren voor hun eigen weerkalender. Ze leerden ook het liedje “Zon, zon, lieve zon”. Juf Silvia herhaalde het scheuren en liet de kleuters een zon, een wolk met de zon of een wolk met regen bekleven met de gescheurde snippers. Er werd ook nog vrij gespeeld in de klas. Dinsdag vertelde juf Peggy over de regenboog via het verhaal “De ark van Noah”. De kleuters mochten zelf een regenboog tekenen. Juf Silvia bracht voor sommige konijntjes een extra uitdaging mee: het verbinden van het weer met het aangepaste kledingstuk. Juf Peggy vertelde ook het verhaal “Het weer” en het liedje van de zon werd herhaald. Ze mochten ook nog vrij spelen in de klas. Woensdag mochten de kleuters water exploreren: juf Peggy had verschillende teilen gevuld en er extra materiaal aan toegevoegd (Dreft, zand, scheerschuim, …). Dat vonden ze superleuk! Ze mochten ook met de houtskool bliksem en donder tekenen. Na de turnles experimenteerden de kleuters met de muziekinstrumenten. Donderdag maakten de kleuters samen met juf Karin een groot schilderwerk van de verschillende weertypes. Ze leerden ook het versje “het stormt!”. Na de turnles vertelde juf Karin verder uit het boek van Jip en Janneke. Vrijdag vertelden de kleuters over het weer dat ze al eens gezien hebben (regen, sneeuw, …) en werd de weerkalender afgewerkt door regendruppels te knippen. Ook bij juf Silvia werd er rond de regen gewerkt: de kleuters mochten de regen stempelen. Toeka kwam op bezoek en werkte deze keer met de kleuters rond “zich goed voelen op school”. De kleuters mochten ook nog vrij spelen in de klas en als afsluiter van de week speelde juf Karolien Tik Tak.


* Poohberen en tijgers

Maandag zijn we onze week gestart door het vertellen van de contractwerkjes voor deze week. Nadien speelden de poohberen en de tijgers een lottospel waarbij ze telkens het weertype mochten benoemen. Voor de poohberen was het enkel het weertype (zon, wolken, bliksem), voor de tijgers waren het weersituaties (kindje met paraplu, kindje met wanten en muts in de sneeuw, …). Nadien mochten de kleuters de lucht grijs schilderen en kiezen wat er uit de wolken viel (sneeuw, regen of bliksem). Juf Silvia werkte met de poohberen rond “warm en koud”, zij mochten bij een situatie een zon of een sneeuwbal tekenen. Dinsdag vertelde juf Karolien het verhaal “De paraplu” en werkten we voor wiskundige initiatie ook over paraplu’s. De poohberen mochten in een grote prent op zoek gaan naar het aantal rode, gele en blauwe paraplu’s en evenveel bolletjes kleuren. De tijgers speelden eerst een memoryspel (paraplu met cijfer + aantal regendruppels dat ermee overeenstemt) en kleefden nadien het juiste aantal regendruppels bij het cijfer (tot 6). De poohberen kregen een extra uitdaging door met juf Silvia een raadspel te spelen. De tijgers oefenden de schrijfpatronen aan de hand van het werkblad ‘Strepen en ruiten in de regen’. Woensdag leerden we het liedje “Goedemorgen mevrouw, goedemorgen meneer” en maakten we een windmolen door met de pastelkrijtjes een vierkant te kleuren. Na de turnles experimenteerden we met de tikstokjes en maakten we zachte en harde regen! Donderdag moest juf Karolien met juf Silvia naar een vergadering over zorg en stond juf Peggy in de klas. Zij speelde poppenkast met de stokpoppen en nadien mochten de tijgers een vlieger in de wind maken (oefenen van het knippen en het vouwen). De poohberen mochten experimenteren met verf in de slazwierder (door de wind in de slazwierder wordt de verf op het blad opengespat). Er werd ook nog vrij gespeeld in de klas. Vrijdag keken we naar het verhaal “Een regen van magie” en nadien mochten de kleuters experimenteren met scheerschuim: ze maakten een zon, wolk, regen, sneeuw, … en hiervan maakten we dan een afdruk op een gekleurd blad. Toeka kwam op bezoek en werkte deze keer met de kleuters rond “zich goed voelen op school”. De kleuters mochten nog vrij spelen in de klas en als afsluiter van de week speelde juf Karolien Tik Tak.


De komende twee weken werken we rond de herfst!


Prettig weekend,
Juf Peggy, juf Silvia, juf Karin en juf Karolien

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina