Lyme conferentieDovnload 38.98 Kb.
Datum26.05.2018
Grootte38.98 Kb.Integrale Behandelmethoden van de Ziekte van Lyme en Co-infecties”

Op 10 & 11 april 2015 organiseerden INVINTRO B.V. en SURON de 2-daagse Lyme Conferentie van Internationaal top niveau!  

VERSLAG " LYME CONFERENTIE" dag 1 

Walter Berghoff

Eerste spreker van de dag was Walter Berghoff (PD, MD). Teken kunnen enorm variëren in grote, van minder dan 1 mm. tot wel bijna 1 cm. en dat hun leefgebied vooral in laag struikgewas is met een hoogte van ca. 90 tot max. 150 cm. In de eerste 2 weken na een beet van een teek, zijn er nog geen antistoffen tegen Borrelia Burgdorferiii in het bloed aantoonbaar. Hij sprak ook over het belang van antibiotica als behandeling, waarbij zo vroeg mogelijk behandelen, in de eerste 4 weken!, van cruciaal belang is. Want zodra de Borrelia Burgdorferiii zich verspreidt in het gehele lichaam/organen en het een chronisch karakter krijgt is behandeling met antibiotica veel minder succesvol en ook veel gecompliceerder dan in de eerste 4 weken.

Hij sprak over het optreden van de rode ring op de huid, de zogenaamde Erythrema migrans, dat maar bij 50% van de gevallen voorkomt. Ook zijn Lymphozytom en Acrodermatitis chronica atrophicans kenmerken van een infectie met Borrelia Burgdorferii. Chronische Lyme vindt plaats in 85% van het gehele lichaam en maar voor 15% in het zenuwstelsel. Hierbij wijst hij erop dat het onderschat wordt dat Lyme dus "a whole body disease" is. 

Na deze introductie gaf Walter Berghoff (PD,MD) de tweede lezing over de behandeling. Borrelia Burgdorferii is in staat om haar antigenen continue te veranderen waardoor ons immuunsysteem kan falen omdat deze dan niet het juiste antistoffen kan aanbieden. Ook presenteerde hij verschillende studies over “de voors- en tegens-“ van bepaalde antibiotica. Doxycycline geeft de vorming van veel "round bodies", dit is als de Borrelia zich in een cyste vorm omvormt. Hierdoor is deze antibiotica niet geschikt indien men al chronische Lyme heeft. Bij chronische Lyme is het antibioticum Tinidazole effectief tegen zowel de round bodies en ook de Borrelia Burgdorferii. Binnen 21 dagen kan Borrelia een enorme biofilm opbouwen. Dit zijn weer andere micro-organismen die zich om de Borrelia heen hullen. De antibiotica Tinidazole en Metronidazol blijken effectief bij de behandeling van de biofilm. Tevens presenteerde hij ook een studie dat de biofilm ook goed behandeld kan worden met combi van de plantaardige extracten POA en OTOBA. Deze combi scoorde beter dan POA los en OTOBA los. 

Ook presenteerde hij een schema over welke antibiotica zinvol zijn bij de behandeling van Lyme in fase 1, fase 2 en fase 3.

Fase 1 is de acute fase in de eerste 4 weken

Fase 2 is de fase na fase 1 en waarbij evt ook neurologische klachten aanwezig zijn

Fase 3 is de chronische fase

Behandeling met antibiotica direct na de tekenbeet (de eerste 4 weken) blijkt 90% effectief te zijn. 

Hans van Montfort

Hierna presenteerde Hans van Montfort (MD), arts en oprichter van het Centrum voor Integrale Gezondheidszorg te Maastricht, zijn lezing over ondersteunende therapieën bij Lyme. Iedere patiënt met chronische Lyme heeft ook last van co-infecties en heeft een sterk verzwakt immuunsysteem. Iedere patiënt die behandeld is met antibiotica heeft schade aan de darm Microbiota. Lyme komt nooit als enige, er is altijd meer: co-infecties, belasting met toxines en zware metalen etc..

Zilver hydrosol kan biofilm verminderen en het effect van antibiotica versterken met een factor 10 tot zelfs 1000! Hij vertelt over het belang van de samenstelling van de darm Microbiota. Ook kan het PTSS=Post Traumatische Stress Syndroom een rol spelen bij het wel of niet kunnen herstellen van een ziekte. Indien men "gevangen" zit in het reptielenbrein, kan dit een therapieblokkade veroorzaken. Hierbij worden Stress en Tension Releasing Excersices toegepast, om herstel te bevorderen. Onderzoek bij 45 Lyme patiënten liet zien dat 71% belast was met kwik, 68% belast was met Barium, 64% belast was met Tin, 52% met Aluminium.

Nikkel, Lood, Arsenicum, Antimoon en Wolfraam belasting kwam ook bij 40 tot 50% van de Lyme patiënten voor. Lyme patiënten hebben een grote belasting met zware metalen.

Fulvinezuur en Humuszuur zijn een waardevolle ondersteuning. Onderzoek bij varkens met behandeling met Fulvinezuur en Humuszuur gaf significante verbetering van de darmflora (de villus en de crypts) en deze varkens hadden ook significant betere afweer tegen de varkensgriep dan de controlegroep. Fulvinezuur heeft anti-inflammatoire werking en is in Duitsland geregistreerd als geneesmiddel bij Colitis Ulcerosa=darmzweer, effectief bij PDS= prikkelbare darm syndroom, stimuleert immuunsysteem en mitochondria, geeft heling van de huid, reduceert nitrosatieve stress, ontzuurt, verminderd pathogene bacteriën, virussen en parasieten en bind zware metalen, pesticiden en bio-toxinen. 

Theodoor Scheepers

Theodoor Scheepers (Medical Analitic Engeneer / Engeneer Medical Analytical Chemistry @ PRO HEALTH) gaf een lezing over de mogelijkheden van laboratorium onderzoek. Borrelia kan de cel in, hierdoor wordt het niet gezien door het immuunsysteem en worden er ook géén antistoffen geproduceerd. Tevens is Borrelia in staat om in 3 minuten via het bloed een orgaan te besmetten. Zoals eerder genoemd, sprak Theodoor ook over de verandering van OSP = Outer Surface Proteïne (continue verandering van de antigenen waardoor de Borrelia niet herkenbaar is voor het immuunsysteem). Borrelia Burgdorferii wordt beschermd door het eiwit “Salp15” in de speekselklieren van de teek, waardoor het extra beschermd is tegen het immuunsysteem van de gastheer waar de teek in bijt. Borrelia bespeelt het immuunsysteem door middel van haar antigeen diversiteit, als een "Femme Fatale", waardoor zij het immuunsysteem telkens weer te slim af is. Van belang is om de verschillende NK-cellen te bepalen, verlaagde CD57 cellen duiden op een mogelijke infectie met Borrelia Burgdorferii. 

Ook presenteerde hij informatie over de verschillende klinische labtesten De MELISA en de LTT lijken nog het meest op elkaar omdat ze de geïsoleerde T-lymfocyten gebruiken. De T-lymfocyten worden zowel in MELISA als in LTT blootgesteld aan Borrelia antigeen. In beide vindt proliferatie plaats en de analyse duurt enkele dagen want het is een celcultuur. Gedurende deze tijd nemen de T-lymfocyten radioactief gelabeld methyl-3H-thymidine op. Dit is meetbaar. De MELISA is gevoeliger dan de LTT omdat deze meer lymfocyten gebruikt (hogere sensitiviteit) en door de microscopische na-controle ook een hogere specificiteit. De Elispot van Schwarzbach neemt de lymfocyten en monocyten, brengt die op een voedingsbodem (petrischaal), laat dat incuberen gedurende een nacht. De volgende dag worden de zwarte punten, zijnde uitschudding van interferon gamma door lymfocyten die reageren op het antigeen in de voedingsbodem, gemeten. Dat betekent dat monocyten ook kunnen reageren, lymfocyten die niet reageren op het antigeen maar door de stress interferon gamma uitstoten. Er is geen enkele na-controle op vals positieven, wat één van de grote kritieken is op de Elispot. 

Onderstaand een korte uitleg van de MELISA.org website met courtesy van professor Stejskal. Diagnostic use of the lymphocyte transformation test-memory lymphocyte immunostimulation assay in confirming active Lyme borreliosis in clinically and serologically ambiguous cases. Puri B, Segal D, Monro J. Int J Clin Exp Med 2014;7(12):5890-5892 

Abstract: The aim of this study was to carry out an independent evaluation of the proposition that the lymphocyte transformation test-memory lymphocyte immunostimulation assay (LTT-MELISA) may be diagnostically useful in the confirmation of active Lyme borreliosis in clinically and serologically ambiguous cases. Blood samples from 54 patients consecutively presenting to a British center with clinical suspicion of Lyme borreliosis were tested for this disease by immunoglobulin M (IgM) and immunoglobulin G (IgG) Western blots and by LTT-MELISA. Forty-five of these patients had Western blot results which were negative for both IgM and IgG by the criteria of the Centers for Disease Control and Prevention (CDC); of these patients, 19 (42%) were LTT- MELISA-positive. Two of the patients who had IgM positive results by the CDC criteria were LTT- MELISA-negative. It is concluded that, for putative European-acquired Lyme borreliosis infections, it would be sensible to carry out both the LTT-MELISA and Western blot assay. 

Anne Fierlfijn

"A different taste of Lyme, Lyme disease a Sour or Bitter diagnose" werd gepresenteerd door Anne Fierlfijn (MD, Member of ILADS, ACIM)", arts van het Bio-logical Medical Center te België. Zij had een hele frisse presentatie! Behandeling volgens ILADS/IDSA protocol, gecombineerd met phytotherapie en homöopathie. Hierbij ging zij dieper in over haar behandelmethoden om het immuunsysteem te versterken, de ontgifting te verbeteren. Oxigenatie, Lasertherapie, Colonhydrotherapie, Pulsed Electro Magnetic Field Therapie en Evox (perception reframing) behoren ook tot het "werkpalet" van deze inspirerende nieuwetijds denker. Kathrin Anslem

Het Paracelsus Program for Lyme Disease werd gepresenteerd door Kathrin Anslem (MD). Zij is werkzaam in de Paracelsus Kliniek als arts en presenteerde de werkwijze van Dr. Rau's Lyme Disease Program. Dr. Rau is directeur van de Paracelsus Kliniek sinds 1992. Stelling: Het is niet de Borrelia bacterie die de ziekte veroorzaakt, maar het is juist het milieu en de omgevingsfactoren die het ziek worden door Borrelia mogelijk maken. De behandeling is zonder antibiotica en gericht op het opbouwen van de cellen, ipv het onderdrukken van de bacterie. Met name darmen en immuunsysteem worden gevitaliseerd en behandeld om te regenereren. Ook zij presenteert het feit dat de ziekte van Lyme vaker voorkomt in gebieden waarbij te veel kwik in het drinkwater aanwezig is (New England Study). Vetzuur tekorten leiden tot meer chronische virusbelastingen en meer cystevormen van Borrelia, Babesia en Bartonella. De cystevormen nestelen zich in zuurstof arme weefsels, waardoor deze nog moeilijker te behandelen zijn. Uit bloedonderzoek bij GEZONDE Duitse- en Zwitserse boeren blijkt dat 90% van hen positief test op Borrelia........... Waarom zijn zij dan niet ziek? Deze kliniek werkt ook volgens een model van het verbeteren van de ontgifting, verbeteren van de darmflora en stimulatie van het genererend vermogen. Kathrin ging dieper in op de behandeltechnieken en vertelt over het ONE SHOT John Wayne dieet: geen melkproducten, geen tarwe, geen gluten, geen suiker, geen noten, geen eieren......... dit dieet werkt voor 90% van de gevallen! 

Kathrin presenteerde hierna ook "Dr. Rau's Swiss Secret to Optimal Health". De Paracelsus Kliniek combineert vele integrale behandelmethodieken in combinatie met de sanering van het gebit. Binnen de kliniek werken 10 artsen en 6 biologische tandartsen. Er werd dieper ingegaan op behandelmodel van het verbeteren van de ontgifting, verbeteren van de darmflora en stimulatie van het genererend vermogen.                                                            

VERSLAG " LYME CONFERENTIE" dag 2 

Kristine Gedroic

Eerste spreker van dag 2 was Kristine Gedroic (MD) , arts bij "The Gedroic Centre for Integrative Medicine" in USA. Zij sprak over de behandeling van Lyme met behulp van fytotherapie en homeopathie, met het belang van algehele ontgifting, regeneratie van de celmembranen, het elimineren en controleren van de infectie, cellulaire ontgifting en extracellulaire ontgifting en de matrix volgens Reckeweg & Pischinger. De extracellulaire matrix biedt een veilige plaats voor deze spirocheet als "schuilplaats" en verteld zij over de behandelmogelijkheden hiervan. Van groot belang is de “MEMBRANE STABILIZING THERAPY (ORAL AND IV OPTIONS)”, de receptuur van een "Powerdrink / Shake" en receptuur van Intraveneuze (IV) behandeling worden besproken. Juist bij de hele gevoelige patiënten is het van groot belang om de celmembranen te versterken en te regenereren! Behandelaars moeten zich er wel bewust van zijn dat hierbij ook veel toxinen kunnen vrijkomen en dat een goede behandeling hiervan erbij noodzakelijk is! Butyraten zijn waardevol bij de behandeling van chronische virusresten. Biofilms zijn volgens haar enorme stressoren. 

Een biofilm is een laag micro-organismen omgeven door zelfgeproduceerd slijm vastgehecht aan een oppervlak. Deze slijmlaag wordt ook ECM oftewel "Extracellulaire Matrix" of Glycocalyx genoemd. Extracellulaire matrix kan tot 75 - 95% van de biomassa van een biofilm omvatten en maar 25 - 50% bacteriën. De CDC (Centre of Disease Controle) schat dat er bij ca. 65% van de infecties ook biofilm aanwezig is. Het schijnt dat biofilms tot wel 1000x meer resistent kunnen zijn tegen antibiotica dan de bacteriën zelf. Terugval van de patiënt kan komen door stress, hierdoor verhoogt het adrenaline gehalte en dit laat de biofilm weer toenemen. Aan het eind van haar presentatie presenteerde zij verschillende "ZEER INTERESSANTE" behandelingen van haar patiënten als voorbeeld van hoe zij deze toepast. 

Katharina Deutsch

De tweede spreker van deze dag was Katharina Deutsch (arts). Zij heeft een praktijk voor Integrale Geneeskunde te Huizen in Nederland en gaf een presentatie over Ziekte van Lyme, toxinen en detoxificatie. 

Ze begint met haar opening: "Waarom ben je eigenlijk ziek geworden?". In haar carrière als arts waarbij ze op verschillende plekken op de wereld werkzaam is geweest, is dat hetgeen ze zich altijd afvroeg en ook aan haar patiënten. Het bijzondere is er kwam altijd een verhaal boven drijven. Stress is een ziekmakende factor. Chronische stress maakt het immuunsysteem zwakker, maakt de bijnierfunctie zwakker en negatieve sociale contacten en of competitieve sociale contacten leiden tot verhoogde activiteit van ontstekingsstoffen (cytokinen) in het lichaam. Stress hormonen (adrenaline) veroorzaken een enorme groei aan gram negatieve bacteriën en maar liefst 50% van de adrenaline gaat naar de darmen! Onderzoek in een petrischaal laat zien dat adrenaline de bacterie E.Coli 10.000x meer laat groeien! Bacteriën kunnen door de stress het ijzer uit het lichaam "stelen" en adrenaline laat de biofilm toenemen. Wat in onze darmen leeft, bepaald onze emoties en cognitie. Ook spreekt zij over genetische afwijkingen die een rol spelen bij het feit dat men een verminderde functie heeft van de methylatie. Belangrijke hierin zijn: MTHFR (homocysteïne), GAD (glutamine), COMT (dopamine), MAO (serotonine/melatonine) en ACE (angiotensine). Zij gaat hierna dieper in wat de consequenties hiervan zijn. Bij MTHFR: betaïne uitputting, verminderde aanmaak glutation en verhoging van homocysteïne. Bij COMT V158 geeft verhoging van catacholamines in de darm een verminderde afbraak van oestrogenen. Hierdoor zijn blauwe bessen, koffie en groene thee juist NIET gezond voor je! en dient met voorzichtig te zijn met methylcobalamine, omdat de pathogenen in de darm juist deze methylgroepen gebruiken voor hun eigen methylatie. Hoge homocysteïne geeft remming van de COMT en maakt het nog erger, waardoor mensen met grote genetische afwijkingen van COMT het waarschijnlijk beter doen op hydroxocobalamine. 

Na deze "tech-talk" gaat zij ook nog heel specifiek in op cytokinen. Interleukine-8 (IL-8) is vaak verhoogd bij Lyme. Cytokinen zijn stoffen die geproduceerd worden door geactiveerde macrofagen en lymfocyten (beide cellen zijn onderdeel van onze witte bloedcellen, de soldaten van ons immuunsysteem) gedurende een immuunrespons. Dus als deze cellen bijv. de Borrelia aanvallen of een virus dan zijn de cytokinen de communicatiestoffen van de afweer. Zij geeft uitleg over welke supplementen en fytotherapie een gunstig effect kunnen hebben op de behandeling van verhoogde cytokinen, want verhoogde cytokinen geven allerlei klachten! Schimmels zijn vaak ook aanwezig en geven een enorme uitputting van de glutation status. Deze schimmels produceren mycotoxines en deze zijn erg belastend, men kan hier echt doodziek van zijn en spreekt zij over de behandeling hiervan. 

Dan bespreekt ze haar favoriete onderwerp: Voeding. Ze staat bekend als "The Green Smoothie Doctor" en spreekt over het belang van goede voeding: 80% groenten, weinig granen en ook glutenvrij! Géén melkproducten, géén suiker, vlees afkomstig van gras-etende koeien en vetten van noten en zaden en kokosolie, uiteraard biologische kwaliteit. Medicinale paddenstoelen zijn nuttig, met name Chage is erg krachtig tegen Lyme, Reishii versterkt het immuunsysteem en verbetert de slaapfunctie, Cordyceps verbetert de leverfunctie en Lionsmane is goed voor het geheugen en neurologische klachten. Ze sluit haar presentatie af met wederom: waarom ben je ziek geworden....... en...... dat ziekte eigenlijk een uitnodiging is voor bewustwording en transformatie van jezelf. 

Kristine Gedroic

Derde spreker was Kristine Gedroic (MD), arts bij "The Gedroic Centre for Integrative Medicine" in USA, die de presentatie van Susan McCamish presenteerde. Helaas kon Susan niet komen wegens privé omstandigheden. Susan McCamish is de ziel en het kloppende hart van de Beyond Balance producten. Ooit ontwikkelde zij deze producten zelf om haar zoon te kunnen behandelen tegen Lyme, wat haar uiteindelijk succesvol maakte. Er werd ingegaan op de verschillende producten, wel 35 stuks, waar zij uit bestaan en wat de toepassingsmogelijkheden zijn. Kristine gebruikt zelf ook deze middelen bij de behandelingen die zij toepast en weet alle “ins- en outs” zeer goed uit te leggen! Armin Schwarzbach

De vierde spreker van de dag was Armin Schwarzbach (MD, PhD). Oprichter van ArminLabs uit Duitsland. Ook een laboratorium voor klinische testen voor Lyme etc. Borrelia is reeds een 15 miljoen jaar oude bacterie. Alle infecties zijn intracellulair, behalve Borrelia, deze is extracellulair. Antibiotica zijn een contra-indicatie bij virussen, dus let op als de patiënt veel virussen en/of virusresten heeft! Armin geeft een zeer interessante presentatie over de laboratoriumtechnieken en de labtesten die mogelijk zijn, vooral ook veel technische en diepgaande informatie. De "voors" en "tegens" van de verschillende testen. 

Tevens bespreekt hij de verschillende co-infecties: Babesia, Bartonella, Ehrlichia, Rickettsia, Chlamydia pneumoniae, Mycoplasma, Yersina enterocolitica, Herpes Simplex type 1 en 2, Cytomegalie Virus, Toxoplasma gondii, Epstein-Barr Virus, HVV6 en HVV8 en de mogelijkheden om deze klinisch aan te tonen met de verschillende labtesten. Vaak is er bij Lyme sprake van meerdere co-infecties en zorgt dit voor verschillende symptomen. Armin Schwarzbach ontwikkelde, op basis van zijn kennis en onderzoek, een vragenlijst voor artsen en therapeuten om op basis van de verschillende symptomen de mate van de verschillende co-infecies te kunnen bepalen. Uit zijn eigen onderzoek is gebleken dat de uitkomst van deze vragenlijst overeen kwam met de lab uitslagen. Een handige tool dus om sneller te kunnen werken als behandelaar. 

Ook benadrukt hij dat geen enkele test voor Lyme 100% betrouwbaar is! Dat de gevoeligheid van de ELISA test 32 - 42% is bij chronische Lyme. De gevoeligheid van Immunoblot 60% is bij chronische Lyme. Indien Immunoblot negatief test voor de antistoffen mag men geen Lyme kan uitsluiten, 86% van de Lyme patiënten heeft ook Chlamydia pneumoniae als co-infectie. Dat de symptomen van de verschillende infecties gedeeltelijk overeenkomen. Dat bovenstaande vragenlijst zeer waardevol is om de mate van belasting met co-infecties te bepalen. Labtesten zeer belangrijk zijn om de fase van Lyme te bepalen met behulp van recombinante Immunoblots inclusief Vlse, Elispot-LTT en CD57. Meervoudige infecties een rol spelen bij allerlei ziektebeelden zoals: ME/CVS, MS, Dementie, Alzheimer, ALS, MS, Reuma, Autisme en hart- en vaataandoeningen. Extracellulair werkende antibiotica en andere therapie belangrijk zijn. Biofilm moet meebehandeld worden en altijd probiotica bij antibiotica. Kristine Gedroic

Hierna kwam Kristine Gedroic (MD) met een presentatie over de microbioom, auto-immuniteit en de epidemische vorm van autisme. Biofilm wordt meer geproduceerd bij personen welke ook een MTHFR mutatie hebben. Het microbioom is het geheel van micro-organismen in het maag- darmstelsel, wat ook door ons genetisch profiel wordt beïnvloed. Onderzoek met het HUMAN MICROBIOME PROJECT heeft laten zien dat bij een aantal ziektebeelden zoals Astma, Allergie, Prikkelbaar Darm Syndroom, Ziekte van Crohn en Reuma er dus specifieke afwijkingen zijn in het microbioom. Ook presenteerde zij zeer interessante nieuwe informatie over vitamine D. Vitamine D3 (25-D) heeft juist een verzwakkend effect op het immuunsysteem en dat lage D3 waarden waarschijnlijk een gevolg zijn van auto-immuniteit ipv de oorzaak! Want in de microbioom zijn er pathogenen die speciale eiwitten uitscheiden die het VDR-gen minder goed laten werken en de immuunfunctie verminderen. Er is toenemend bewijs dat pathogenen in de microbioom een rol spelen bij het ontstaan van auto-immuunreacties. Disregulatie van het VDR-gen door auto- immuniteit door pathogenen in het microbioom, veroorzaakt een verhoging van het 1,25 vitamine D en als deze te hoog is bindt het aan de schildklierreceptoren en andere hormonale receptoren, waardoor er verschillende hormonale verstoringen kunnen ontstaan..........met alle gevolgen van dien...... dus....... hoge doseringen vitamine D3 kunnen juist heel erg belastend zijn en juist geen goede therapiekeuze zijn! Kristine vertelde dat zij, door deze nieuwetijds-wetenschappelijke- ontwikkelingen, max 1000 IE per dag D3 suppleert aan haar patiënten. Een marker is Calcitrol (=1,25 vitamine D), deze is in de pathogene situatie verhoogd. Als de infecties, Lyme en co-infecties, bestreden zijn, zal deze normaliseren. Ook spreekt zij over de connectie tussen de darmen en de hersenen. Hierna bespreekt zij verschillende behandelingen van haar cliënten, hoe ze deze heeft toegepast en wat de effecten waren. 

Hierna kon Kristine Gedroic (MD) direct verder met de volgende presentatie, daar zij ook de presentatie van Susan McCamish presenteerde. Deze presentatie ging over "dat wij meer zijn dan alleen onze micro-organismen, pathogenen en microbioom". Vaak is er ook sprake van een zeer verzwakte afweer, enorme tekorten aan belangrijke nutriënten, tekorten aan enzymen, cytokinen overload, teveel opslag van toxinen. Hierna bespreekt zij de behandelmogelijkheden met de Beyond Balance producten. 

Dietrich Klinghardt

De grote afsluiter van deze 2-daagse was Dietrich Klinghardt (MD, PhD), ja, de enige echte!

In zijn presentatie spreekt hij over de noodzaak om parasieten te elimineren mbv van "THE GUBAREV PROTOCOL". Dit is 2x per week en hierna 1x per week een klysma volgens dit protocol om de parasieten en wormen IN ZIJN GEHEEL uit het lichaam te verwijderen. Er komen allerlei leuke foto’s voorbij van allerlei wormen die uit mensen zijn gekomen. Hij vertelt dat sommige mensen dit zelfs 9 maanden tot 2 jaar lang moeten doen, voordat er geen parasieten en wormen meer uit het lichaam komen. Door deze methode toe te passen is het ook mogelijk om alle toxinen en zware metalen uit het lichaam te verwijderen zonder dat men daar al te veel last van heeft. Want andere protocollen die wormen en parasieten kapot maken in het lichaam hebben als nadeel dat er enorm veel gif en zware metalen vrijkomen en de meeste, al ernstig zieke Lyme patiënten, dit juist niet kunnen verdragen. Dit protocol tast ook het microbioom niet aan............!

Nogal een gedoe, elke weekend 2 uur lang met een klysma liggen en de wormen uit je lijf halen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het echt een hele goede behandeling is, maar hoe ga je dit aan je cliënten uitleggen????? Ook vertelt hij over klysmas met MMS en is hij fan van faecale transplantatie, ná eliminatie van de parasieten en wormen. Parasieten groeien op zware metalen! Ook vertelt hij over het probleem dat wij enorm stralingsbelast zijn en dat het elimineren ervan noodzakelijk is. Bij de World Health Organisation (WHO) is WiFi ingedeeld in dezelfde klasse als roken als het gaat om het risico op het carcinogeen effect!

Belasting met oreganofosfaten (glyco-fosfaten zoals round-up en agent orange) zijn een belangrijke factor bij Lyme patiënten en het ontgiften hiervan is zeer belangrijk. Wist u dat ze dit goedje ook op de golfbaan sprayen! Hierna besprak hij het drama van de Chemtrails en de belasting met aluminium! Chemtrail spray bevat o.a. aluminium, barium, strontium, titanium en fluor.... en zo wordt ons klimaat steeds toxischer. Aluminium wordt slecht uitgeplast en slaat op in het lichaam. Ons regenwater bevat grote hoeveelheden aluminium en in sneeuw is het helemaal erg! Dr. Klinghardt presenteerde allerlei studies en behandelmogelijkheden.

Monica van der LemNatuurgeneeskundig Therapeut, Medisch Analiste Klinische Chemie & Hematologie

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina