Keuken badkamer garderobe apparatuur keuken badkamer garderobe apparatuur keuken badkamer garderobeDovnload 15.65 Kb.
Datum26.05.2018
Grootte15.65 Kb.
KEUKEN BADKAMER GARDEROBE APPARATUUR KEUKEN BADKAMER GARDEROBE APPARATUUR KEUKEN BADKAMER GARDEROBE APPARATUUR KEUKEN BADKAMER GARDEROBE


AANDACHTSPUNTEN
VOORBEREIDING AANSLUITPUNTEN
Geachte heer en mevrouw
U heeft bij Kvik een keuken gekocht. Een goede voorbereiding is van invloed op het eindresultaat. Door middel van de installatietekening wordt vastgelegd waar de diverse aansluitpunten van de keuken moeten komen.

Als u met ons een afspraak heeft gemaakt voor montage, dient u er voor te zorgen dat de aansluitpunten op de aangegeven plaatsen zijn aangebracht. Verder dient u bij de montage rekening te houden met een aantal eisen, die worden gesteld aan de ruimte waar de keuken wordt geplaatst.
Eisen die worden gesteld aan de ruimte waar de keuken wordt geplaatst:


  1. Er is achter de achterwand van de kasten slechts een ruimte van 1,5cm. Leidingen en dergelijke mogen dus niet verder uitsteken dan 1,5 cm!.

  2. Er mogen geen leidingen over dat gedeelte van de vloer en muur lopen waar de vaatwasser wordt geplaatst.

  3. De hoeken van de muren dienen haaks te zijn voor een juiste plaatsing van het werkblad.

  4. De muren dienen glad en droog te zijn.

  5. De vloer dient egaal glad te zijn. Het is vaak aan te raden om de bedekking van de vloer te laten doorlopen tot aan alle wanden.

  6. De ruimte waarin de keuken wordt geplaatst dient goed toegankelijk te zijn en dient verder zoveel mogelijk leeg te zijn.

  7. De wandcontactdozen dienen inbouw of opbouw te zijn.

  8. Uw meterkast dient de benodigde elektrische voorzieningen te hebben zodat de benodigde aansluitingen veilig kunnen worden gerealiseerd.


Verdere aandachtspunten:
1. De opgegeven hoogtes zijn gebaseerd op onze XL kasten geplaatst op stelpoten van minimaal 9 en maximaal 12 cm hoogte. De elektrische leidingen dienen niet over de vloer te lopen maar op 3 cm van de vloer over de muur, tenzij hieronder anders vermeld.

2. Zoals al eerder aangegeven mag er onder en achter de vaatwasser geen leidingwerk lopen, tenzij in de muur gefreesd.

3. De aansluiting voor de vaatwasser (de aanvoer) dient te zijn voorzien van een wasmachinekraan.

4. De vaatwasser dient op een aparte groep geplaatst te worden. Dit is een wettelijke bepaling.

5. De gasaansluiting t.b.v. de kookplaat dient altijd te zijn voorzien van een haakse gaskraan. Indien de gaskookplaat boven een oven of combi staat, dient deze aangesloten te worden met een RVS gasslang.

6. Bij verlichting in bovenkasten adviseren wij om deze aan te sluiten op een wandcontactdoos die schakelbaar is.

7. Het totaal aan vermogen per groep is 3,6 kW. Indien u meerdere apparaten via dezelfde groep van stroom wilt voorzien dient u rekening te houden met dit maximum.

Wanneer de aansluitwaarde van de oven hoger is dan 3,6 KW is dient u een perilex stopcontact te gebruiken.

8. Houd er rekening mee dat in de tekeningen geen advies is gegeven voor huishoudelijk stroom

Voor de volledigheid vindt u onderstaand de beschrijving van onze kookklaarservice
  1. Definitie: alle keukenonderdelen (waaronder plinten, kasten, zijdes, werkbladen etc. worden geplaatst en alle door ons geleverde apparatuur (w.o. koelkast, oven, vaatwasser, afzuigkap, kookplaat) en spoelbak/kraan/afvoer worden aangesloten, zodanig dat de klant na afronding van de opdracht kan koken.

Let hierbij wel op dat wij de apparatuur alleen kunnen testen wanneer het leidingwerk goed is aangebracht, elektra onder spanning is en op de water- en gasleiding druk staat.

  1. Voor eventueel meerwerk, zoals verleggen en /of aanpassen van leidingen (zowel elektra als water en gas), toevoegen van elektriciteit in de vorm van extra groepen en/of stopcontacten, extra timmerwerkzaamheden en andere onvoorziene arbeid (extra materialen, extra reiskosten) zal Kvik de bijkomende kosten in rekening brengen..


Verder adviseren wij u om bovenstaande werkzaamheden door gespecialiseerde en bevoegde personen te laten uitvoeren.


Pagina vanDeel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina