Intersectorale checklist voor de aanvraag tot prioritering bij de intersectorale toegangspoortDovnload 153.92 Kb.
Pagina1/2
Datum06.06.2018
Grootte153.92 Kb.
  1   2


INTERSECTORALE CHECKLIST VOOR DE AANVRAAG TOT PRIORITERING BIJ DE INTERSECTORALE TOEGANGSPOORT

Ter info:

-Bij de aanvraag van een prioritering vragen wij om recente, duidelijke, concrete en gedetailleerde informatie weer te geven. Wees to-the-point, verval niet in een ellenlang verhaal.

-Deze checklist wordt als bijlage toegevoegd in INSISTO in het tabblad ‘jeugdhulpregie’, onder het luik ‘prioritering’. Dit kan zowel wanneer u het A-doc opmaakt als wanneer het dossier al in regie staat.

-Tenzij het een dossier van de jeugdrechtbank betreft, kan een prioriteit énkel worden aangevraagd

met medeweten en akkoord van de minderjarige (indien handelingsbekwaam) en zijn ouders.

-Een prioraanvraag moet daarnaast het resultaat zijn van gedeelde besluitvorming door het team van de aanmelder.

-De aanvragen tot prioritering worden tweewekelijks door het kernteam prior behandeld. De aanvragen met een typemodule voor aanbod uit de sector voor personen met een handicap worden vervolgens aan de IRPC voorgelegd (met uitzondering van jeugdrechtbankdossiers). De IRPC vergadert minstens maandelijks, tenzij er geen dossiers voorliggen ter bespreking.

-Bij de beoordeling van de prioraanvragen wordt rekening gehouden met de hulpvraagkenmerken die in deze checklist en het A-doc aan bod komen, maar evenzeer met het beschikbare aanbod in de regio. Er wordt gewerkt met een quotum voor prioritering op basis van het vrijkomend aanbod in de regio. Daarnaast zijn de (persoonsvolgende) middelen die toegekend kunnen worden, beperkt.

-Een goedgekeurde prior betekent niet automatisch een onmiddellijke toewijzing van de gevraagde jeugdhulp. Een geprioriteerde hulpvraag verschijnt bovenaan de instroomlijst van een voorziening. Wanneer er plaats vrijkomt, moet de voorziening kiezen uit de aanvragen met prioriteit. Ze kan van dit principe slechts gemotiveerd afwijken. Deze motivering moet worden goedgekeurd door het team jeugdhulpregie.

-Een goedgekeurde prior is één jaar geldig, tenzij het team jeugdhulpregie tot een langere termijn beslist. Voor afloop gaat jeugdhulpregie in overleg met de contactpersoon-aanmelder na of de prioriteit verlengd moet worden. Bij instroom verwijdert jeugdhulpregie de prioritaire status.

-Voor elke geprioriteerde jeugdhulpvraag geldt dat ze haar prioriteit verliest indien de minderjarige bij de eerst vrijkomende plaats in zijn/haar voorkeursvoorzieningen (de door de cliënt geselecteerde voorzieningen uit het jeugdhulpvoorstel) niet ingaat op de aangeboden hulpverlening.Deel met je vrienden:
  1   2


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina