Hulpmiddelen bij het schoonmakenDovnload 247.54 Kb.
Pagina1/3
Datum26.10.2018
Grootte247.54 Kb.
  1   2   3


Schoonmaken

Het is belangrijk om een winkel schoon te houden. Klanten kopen niet als de vaas vuil of stoffig is. De producten moeten schoon zijn. Dat is niet de enige reden waarom een winkel schoongemaakt moet worden. Denk aan personeel dat kan uitglijden over afval en daardoor niet meer kan werken of een klant die valt en zich ernstig bezeerd.

 

Vuil

Er bestaan 3 soorten vuil:  • Droog, losliggend vuil (zoals stof of afvalmateriaal)

  • Vochtige vlekken (zoals watervlekken)

  • Aangekoekt vuil (zoals ingelopen bloemenresten)


Bloemenvazen

Bacteriën zijn een van de de belangrijkste vijanden van bloemen. Door de vazen goed schoon te schrobben met een borstel of schuurspons en een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel dat bacteriën dood zullen de bloemen langer houdbaar zijn.

 

Schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen zijn niet gevaarlijk wanneer je je aan de volgende regels houdt:

Kies het juiste schoonmaakmiddel voor het juiste doel bij voorkeur een milieuvriendelijk middel zoals bijvoorbeeld natuurazijn of soda om de vazen te reinigen en te ontsmetten, groene zeep voor de vloeren en sanitair. Lees eerst de instructies op het etiket en volg die nauwkeurig op

Meng schoonmaakmiddelen nooit! Wanneer je schoonmaakmiddelen mengt kan er een mengsel ontstaan waarbij giftige gassen vrijkomen.


Hulpmiddelen bij het schoonmaken

Hulpmiddelen maken het schoonmaken lichter en makkelijker. Er worden veel hulpmiddelen gebruikt in de bloemenwinkels.Vloer

Dweil


Mop

Trekker


Emmers

Ramen

Ramentrekker

Spons

Zeem


MicrovezeldoekjesInterieur

Reinigingsdoekjes

Microvezeldoekjes


Sanitair

Reinigingsdoekjes (rood)

Handschoenen

Dweil


WC borstel


Dweilen
Wanneer je gaat dweilen in de winkel kun je het best twee emmers gebruiken. Het makkelijkst is twee verschillende kleuren zodat er geen verwarring ontstaat. In de ene emmer doe je warm water en in de andere water met reinigingsmiddel. Stop je dweil in de emmer met reinigingsmiddel. Als je een deel van de vloer gedweild heb spoel je de dweil uit in de emmer met water. Pas daarna stop je hem in de emmer met reinigingsmiddel. Zo blijft het sop langer schoon en heb je de vloer sneller gedweild.

Na het dweilen is de vloer glad en nat, pas op dat je hier niet over uitglijdt!Voor de klanten moet er altijd een droog looppad in de winkel zijn. Dweil dit pad als de winkel gesloten is of zet er een speciaal bordje voor neer.


Waarschuwingsbord voor natte vloer
Ramen zemenDeel met je vrienden:
  1   2   3


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina