Hopkinsonbar t b. V materiaalonderzoekDovnload 43.59 Kb.
Datum27.04.2018
Grootte43.59 Kb.

HOPKINSONBAR

t.b.v. materiaalonderzoek

De gebruikelijke methoden om materialen te beproeven zijn trek-, torsie- en stuikproeven. De vervormingstijden lopen hierbij op tot uren of zelfs dagen. Bij veel industriële processen zijn de optredende reksnelheden echter veel hoger. De reksnelheid blijkt van aanzienlijke invloed te zijn op de gemeten vloeikromme, dat wil zeggen het verband tussen effectieve deformatie en spanning van een materiaal.

Met de Split Hopkinson Pressure Bar kunnen materialen door middel van stuikproeven beproefd worden met een vervormingstijd van 1/1000 tot 1/10.000 seconde  extreme omstandigheden dus!

Resultaten van deze snelle manier van beproeven zullen leiden tot een beter begrip van materiaaleigenschappen bij hoge reksnelheden en in het algemeen ook inzicht verschaffen van de invloed van reksnelheid op de vloeikromme.Ontwerp en vervaardiging, mechanisch en elektronisch (metingen gebeuren door middel van rekstrookjes); bij het tot stand komen van de SHPB zijn alle disciplines van DEMO vertegenwoordigd.Ontwerp van de Split Hopkinson Pressure bar (lengte: 7 meter)

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina