Het klimaat verandert, de laatste 00 jaar is de gemiddelde temperatuur tussen de en de graden gestegenDovnload 75.66 Kb.
Datum28.09.2018
Grootte75.66 Kb.

Het klimaat

Het klimaat verandert, de laatste 100 jaar is de gemiddelde temperatuur tussen de 0.3 en de 0.6 graden gestegen.

Dat betekent meer verdamping, meer regen. De zeespiegel is 10 tot 25 cm gestegen door het smelten van het ijs op Antartica en Groenland.

Dat is een groot risico voor Nederland.

Wat moeten we doen om geen natte voeten te krijgen ?

Schrijf en teken je oplossingen in de kaart hier onder. ( www.nederlandleeftmetwater.nl)Vroeger


De aller eerste bewoners van Nederland woonden niet op een vaste plek, maar trokken rond. Toen ze op 1 plek bleven wonen, werden er in Groningen en in Friesland terpen en wierden gebouwd.

Pak de hoogte kaart van Nederland er maar eens bij en bekijk waar deze terpen en wierden gebouwd zijn.

Wat is jouw achternaam? Je naam komt ergens vandaan, soms kun je dat nog achterhalen, kijk maar eens op http://www.namen.beginthier.nl

Soms komt je naam uit een streek, dat is bij plaatsnamen niet anders. Er zijn heel veel plaatsnamen met dijk, dam, sluis, wierd in hun naam.

Ga met je tafelgroepje 2 atlassen pakken en zoek zoveel mogelijk namen op met de bovenstaande woorden erin. Schrijf ze allemaal op. Welke tafelgroep heeft de langste lijst?

Iedereen schrijft de namen op in zijn/ haar eigen boekje.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zoek 2 plaatjes op over de watersnoodramp en print deze uit.

Je gaat een dagboekbladzijde schrijven over 1 februari 1953. Dat doe je op de volgende bladzijde.

Je kunt kiezen uit de volgende 3 scenario’s:  1. Je woont in Oost Nederland en je ziet het polygoonjournaal. Jouw familie woont in Zeeland….  1. Je woont zelf in het rampgebied……….  1. Je mag met je oom mee, hij is vliegenier bij de luchtmacht, je gaat met de helikopter op reddingstocht……..Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina