Galderse merenDovnload 25.49 Kb.
Datum28.04.2018
Grootte25.49 Kb.

Galderse meren


Galderse meren, Rijsbergsebaan, Galder / Breda - Noord Brabant


 

Omschrijving:

Duikstek onder de rook van Breda, nabij knooppunt De Galder.Route:

Vanaf de A58 afslag Ulvenhout (afslagnr 14) nemen. Aan de onderzijde van de afslag richting Ulvenhout volgen. Bij de kruising links aanhouden, dit is de Strijbeekse weg, richting Galder. Over het viaduct en bij de afslag Galder de rechts inslaan, dit is de Markweg. De weg rechtdoor blijven volgen en door het dorp heenrijden. De weg veranderd na het dorp in St. Jacobsstraat. Bij de T-kruising linksaf, de Galderseweg inslaan. Bij de volgende kruising, net onder de snelweg, linksaf de Moerstraat ingaan. Deze brengt je naar de duikstek toe.Duikplaats:

De duikstek heeft op dit moment weinig flora en fauna, daardoor een goede oefenstek. Let wel op dat op de stek ook actief aan windsurfing gedaan wordt. Het is daarom aan te raden allen bij windluwe dagen te duiken, of enkel te nachtduiken. De stek heeft een diepte van ongeveer 30 meter.


Toevoeging over stijgplatforms e.d.:

De Galderse Meren bij Breda zijn het Huisrif van het Dusky Duikteam. Op de bodem van deze plas zijn door Dusky een aantal objecten neergezet. Deze objecten zijn gemarkeerd met een boei die net onder de waterlijn ligt zodat de surfers er geen last van hebben.

De object zijn :


 

    • éen groot platform

    • éen klein platform

    • éen autowrak van een Opel Kadet (keurig ontdaan van alle schadelijke stoffen)

    • éen wc met Stortbak (echt waar)

    • éen schotel van 4 meter doorsnede

Allemaal gelegen op een diepte van ca. 12 meter

Al deze objecten liggen in de surfplas in de hoek bij de snelweg. In de zomermaanden zijn er op de EHBO post vaak mensen van Dusky aanwezig die kun je de plek zo aanwijzen

Voor de echte navigatie freaks komt hier de kruispeiling van het grote platform:

Vanaf de Boei ligt het groene bord langs de snelweg op 65 graden en de uiterste linker boog met borden over de snelweg op 340 graden.
Het platform ligt op ongeveer 15 meter diepte, bijna 2 meter boven de bodem.

Dive Safe


Roberto
Lid Dusky Duikteam
Home page Dusky Duikteam

Het platform ligt in het achterste "kommetje", nog voor het naaktstrand.Ongeveer 10-15 meter uit de kant ligt een platform. Vanaf dit platform loopt een (was-)lijn naar de auto die buiten de kom op ongeveer 10 meter diepte ligt. De auto heeft ook een boei die tot, ik denk in verband met de vele surfers, 1 meter onder het wateropppervlak loopt. Vandaar dat bovenwater een en ander moeilijk te vinden is.

De auto kan je het best helemaal achteraan de parkeerplaats neerzetten. Het pad naar het water is namelijk afgesloten met een paal in het midden van de weg. Vanaf deze parkeerplaats is het een goeie 100 meter lopen naar het water.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina