Eindopdracht hoofdstuk 2 Internet en InformatieDovnload 66.13 Kb.
Datum06.06.2018
Grootte66.13 Kb.

Eindopdracht hoofdstuk 2
Internet en Informatie

Naam:


Klas:

De opdracht

Jij gaat een kort onderzoekje doen naar het ontstaan van het internet en de betrouwbaarheid van de informatie die op internet te vinden is. Het onderzoekje voer je uit door antwoord te geven op de vragen die in dit document staan.

Naast dat je antwoord gaat geven op de vragen in dit document moet je er ook voor zorgen dat het document er netjes uitziet. Zorg ervoor dat het goed leesbaar is. Laat bijvoorbeeld een vraag met bijbehorend antwoord niet doorlopen naar een nieuwe pagina, maar zet in dat geval de hele vraag op een volgende pagina. Zorg er tevens voor dat op het voorblad (de eerste pagina van dit document) je naam en je klas zijn ingevuld. Plaats ook een afbeelding op het voorblad die past bij het onderwerp internet

Als er vragen onduidelijk zijn dan vraag je aan de docent om de vraag uit te leggen.

Succes!

Vraag 1
Het internet is ontstaan door de ruzie tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Leg in een paar zinnen uit hoe deze ruzie er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat het internet is ontstaan.

Antwoord__Vraag_3'>Antwoord__Vraag_2'>Antwoord

Vraag 2
Het eerste internet, toen nog ARPANET genoemd, bestond uit een netwerk van vier computers. Op vier verschillende universiteiten stond een computer die met een computer op een andere universiteit kon communiceren. Het ging daarna snel. Zoek een afbeelding op internet van hoe het netwerk er in 1970 uit zag. Plak het plaatje in dit document.

Antwoord__Vraag_6'>Antwoord

Vraag 3

Hoewel het internet sinds het ontstaan van ARPANET erg snel is gegroeid duurde het nog tot ongeveer 1995 voordat “gewone” mensen het internet op gingen en bijvoorbeeld e-mails gingen versturen. Geef twee redenen waarom het internet pas in 1995 populair is geworden.

Antwoord

Reden 1:


Reden 2:

Vraag 4

Om websites op het internet te bekijken gebruik je een browser. Bekende browsers zijn Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Deze browsers waren rond 1995 nog niet erg populair. Zoek de naam van twee webbrowsers die rond 1995 erg populair waren.

Antwoord

Naam browser 1:Naam browser 2:

Vraag 5

Stel, je wilt Google gebruiken om naar populaire browsers te gaan zoeken, maar je wilt niet dat Chrome van Google wordt weergegeven in de zoekresultaten. Wat voer je dan in als zoekopdracht in Google? (hint: gebruik het minteken in je zoekopdracht).

Antwoord

Vraag 6

De laatste tijd is er ook sprake van nepnieuws. Nepnieuws is nieuws dat eigenlijk helemaal niet waar is. Zoek op internet naar een nieuwsbericht dat achteraf helemaal niet waar bleek te zijn. Noteer de titel van het nepnieuws en plak tevens het adres van de website waarop je het bericht hebt gevonden in je antwoord.

Antwoord

Vraag 7

Iemand die veel genoemd wordt rondom nepnieuws is de Amerikaanse president Donald Trump. President Trump heeft bijvoorbeeld direct na zijn installatie als president gezegd dat de media geen eerlijke cijfers heeft gegevens over het aantal mensen dat aanwezig was tijdens zijn installatie als president. De media plaatste namelijk een foto van de installatie van president Obama in 2009 met daarnaast een foto van de installatie van president Trump in 2017. De afbeelding zie je hieronder. Toch houdt president Trump vol dat er bij zijn installatie meer mensen aanwezig waren dan bij de installatie van president Obama in 2009.Ga zelf eens zoeken op internet naar nieuwsberichten die gaan over het aantal mensen dat aanwezig was tijdens de installatie van president Trump in 2017. Geef daarna in een paar zinnen antwoord of je het eens bent met president Trump dat er bij zijn installatie meer mensen aanwezig waren dan tijdens de installatie van president Obama in 2009.

Antwoord

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina