Een aantal Verftips zijnDovnload 5.56 Kb.
Datum26.10.2018
Grootte5.56 Kb.

Een aantal Verftips zijn::

 Lees altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking, ook ten aanzien van de veiligheidsmaatregelen die u moet treffen, zoals bijvoorbeeld de ruimte waarin u werkt goed ventileren.* Lees de beschrijving van het product goed of het produkt synthetisch is en met terpentine verdund moet worden of watergedragen is en met water verdund moet worden. In het geval het produkt met de verkeerde verdunning aangemaakt wordt is het produkt niet voor gebruik geschikt .

*  Voordat u met schilderen begint het oppervlak goed reinigen met Verfreiniger, St. Marc of B-Cleaner en daarna schuren en kale plekken gronden in een kleur die overeenkomt met de afwerkkleur.

* Voordat u aflakt; denk aan de zonnestand met andere woorden; werk achter de zon aan in verband met mogelijk schroeieffect, donker geschilderde oppervlakken kunnen nog lang warm blijven; wacht tot ondergrond afgekoeld is.

* Als het waait kunt u stof in de eindlaag krijgen, de omgeving even nat sproeien voordat u afschildert kan enig opwaaiend stof voorkomen.

* Noteer het kleurnummer van het produkt in uw agenda bijvoorbeeld. Te vaak wordt tijdens het schilderen het kleurnummer door gemorste verf onleesbaar. Heeft u nog een bus van deze kleur nodig dan is het makkelijk het kleurnummer te weten.

*  Bij het kiezen van een kleur voor een groot oppervlak, altijd een tint lichter nemen. Op een groot oppervlak komt de kleur altijd donkerder uit .

*  Altijd eerst schilderen en dan pas behangen. Geen kans om het behang te smetten met verf.

*  Sluit het blik na gebruik goed af en houd het blik even ondersteboven voordat u de bus opslaat. Dit voorkomt velvorming.

* Bewaar watergedragen producten op een vorstvrije plaats.

*  Een goede voorbehandeling is het halve werk. Schuur zorgvuldig en wees er zeker van dat alle vuil, vet en stofresten zijn verwijderd. Altijd eerst reinigen en dan pas schuren.

*  Goede kwasten zijn duur. Spoel de kwast goed uit met terpentine en spoel de kwast na met groene zeep en hang de kwast droog weg. Kwasten kunnen ook goed bewaard blijven hangend in een oplossing van half terpentine en lijnolie. Voorkom dat de kwast op de bodem van het bewaar blik of pot komt te staan. Hierdoor gaan de haren scheef staan .

* Schuur scherpe kanten van houten ondergronden enigszins rond. Dit garandeert dat u op de kanten voldoende laagdikte kunt aanbrengen.

*  Als u afplakband gebruikt kunt dit band het beste direct na het schilderen weghalen. Als de verf droogt is het afplakband moeilijk te verwijderen.

*  Als de afwerklaag een donkere kleur is verdient het aanbeveling met grijze grondverf te gronden of de grondverf in dezelfde kleur, maar net iets lichter, als de afwerklaag aanschaffen, anders kunt u slecht zien waar u gebleven bent.

*  Als de afwerkkleur geel of licht oranje is, grondt dan met een witte voorbehandeling.

*  Als de afwerklaag zijdeglanzend is dient met dezelfde kleur in hoogglans een voorlaklaag worden aangebracht. U krijgt dan een gladder eindresultaat.

*  Niet schilderen onder het dauwpunt. Als de tegels buiten nat blijven in de schaduw, dan kunt u beter niet schilderen.

*  Wanneer de vorige laag een acrylaatverf is geweest en het oppervlak moet opnieuw geschilderd worden, dan niet schuren met schuurpapier, beter is Scotch Brite te nemen.*  Uw vakman winkelier in de Verf- en Behang Speciaalzaak kan u over veel meer adviseren.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina