DecortipsDovnload 9.59 Kb.
Datum20.05.2018
Grootte9.59 Kb.

Decortips

Het decor is het mooist als deze in drieën te verdelen is.

De veerboot van de kapitein in het midden en aan beide kanten van de veerboot de beide dorpen; Raashuizen en Huizen aan de Raas.

RaashuizenDe veerboot


Huizen aan de Raas


In beide dorpen moet er aan de rand een bankje staan waar de hangouderen op kunnen zitten.


Om het effect van het “heen en weer varen” echt te laten lijken, kan de achtergrond van de veerboot verschuifbaar gemaakt worden. Een houten paneel of een beschilderd doek aan panlatten kan gebruikt worden die vervolgens heen en weer geschoven kan worden. Als de boot naar links gaat, dan gaat de achtergrond naar rechts (en omgekeerd).
Tussen de veerboot en de dorpjes moeten er dijken komen. Deze zijn gemakkelijk te maken met kippengaas en papier-maché. Aan de bovenkant moet deze iets vlak zijn zodat er zandzakjes op gelegd kunnen worden.
De Veerboot lijkt helemaal echt als er kleppen op zitten die neergelaten kunnen worden al naar gelang welke kant de veerboot aankomt.

Je kunt er voor kiezen om alleen de voorkant van de veerboot te laten zien en de suggestie te wekken dat de ruimte tussen de dijkjes de veerboot voorstelt.

Leuker is om de veerboot van bijv. pallets te maken. Deze kunnen aan elkaar geschroefd worden en met platen bedekt. Aan de onderkant kun je dan in de lengte een bezemsteel monteren. Zo wiebelt de boot ook nog een beetje.

De achtergrond van de dorpjes (achter de bankjes van de hangouderen) kan geschilderd worden.


Mocht er te weinig ruimte zijn op het toneel kan er ook gewerkt worden met identieke dorpjes aan 1 kant. Speelt het tafereel zich af in Raashuizen dan wordt er door iemand demonstratief het plaatsbordje opgehangen en omgekeerd.
Schematisch kan dit dan zo worden weergegeven:

Veerboot


Huizen a/d Raas en Raashuizen


Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina