Cursus ‘Muziektherapie voor getraumatiseerde vluchtelingen’Dovnload 7.72 Kb.
Datum13.06.2018
Grootte7.72 Kb.

Expertisecentrum Phoenix
Cursus ‘Muziektherapie voor getraumatiseerde vluchtelingen’

Duur: Tweedaagse cursus


Doelgroep: muziektherapeuten die werken met vluchtelingen en asielzoekers in de GGZ
Beschrijving: Belangrijke aspecten in de behandeling van getraumatiseerde vluchtelingen, zijn de verwerking van traumatische ervaringen door middel van het systematisch bespreken ervan en het leren hanteren van de klachten als gevolg van deze ervaringen. Vaak echter schieten woorden tekort voor wat ze hebben ondergaan. Velen hebben hun innerlijke belevingswereld afgesloten voor woorden. Muziektherapie kan helpen datgene uit te drukken waar geen woorden voor zijn en een brug te slaan naar het gevoel. Bovendien kan muziektherapie ondersteuning bieden in het hanteren van trauma-gerelateerde klachten.

De deelnemers leren hoe ze op een veilige en systematische manier getraumatiseerde vluchtelingen kunnen helpen de aan trauma’s gerelateerde gevoelens te uiten en de klachten als gevolg van trauma en ontworteling beter te kunnen hanteren.


Inhoud: Theoretische uitgangspunten over behandeling van trauma; cultuursensitief werken; introductie van en training in drie muziektherapeutische modellen.
Docent: Jaap Orth, muziektherapeut Phoenix.
Data: maandag 10 en dinsdag 11 oktober 2005. Ontvangst 9.00 uur, aanvang 9.30 uur, afsluiting om 17.00 uur.
Plaats: De Klinker, het muziektherapiegebouw op het terrein van de Gelderse Roos in Wolfheze.
Aantal deelnemers: maximaal 12
Kosten: €450,- inclusief reader en lunches.
Accreditatie: Het NVCT overweegt een accreditatiesysteem te starten. U ontvangt een certificaat met alle gegevens die t.z.t. voor een mogelijke accreditatie nodig zijn.

Aanmelding en informatie: Expertisecentrum Phoenix, Wolfheze 2, 6874BE Wolfheze. Tel. 026-4833145. Mail: phoenix@degelderseroos.nl Site: www.degelderseroos.nl/phoenix0605MT1

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina