Cursus Borstvoeding Problemen bij BorstvoedingDovnload 3.78 Kb.
Datum16.10.2018
Grootte3.78 Kb.

Cursus Borstvoeding - Problemen bij Borstvoeding

Hoewel borstvoeding natuurlijk is, is het niet vanzelfsprekend.

Om problemen bij borstvoeding te voorkomen, herkennen en oplossen is kennis en vaardigheid nodig. Met de uitgebreide cursus ‘Borstvoeding’ kunnen kraamverzorgenden op effectieve wijze hun kennis over dit onderwerp up-to-date houden en toetsen.

Leerdoel

Na de (bij)scholing ‘Problemen bij borstvoeding’ kent de kraamverzorgende de oorzaken van de meest voorkomende problemen bij borstvoeding en weet zij welke oplossing te bieden aan moeders die hiermee te maken krijgen. Tevens weet de kraamverzorgende hen te adviseren en waar nodig te instrueren.Inhoud

De cursus ‘Problemen bij borstvoeding’ begint met een korte inleiding waarna de meest voorkomende problemen bij borstvoeding afzonderlijk worden besproken.

Onderwerpen als tepelkloven en borstontsteking, aanlegproblemen, stuwing, bortvoedingsicterus en ondervoeding komen uitgebreid aanbod.

De rol van de kraamverzorgende staat hierbij centraal: zij signaleert problemen, beoordeelt mogelijkheden, adviseert, instrueert en verleent zorg op maat.Afsluitend is er aandacht voor de indicaties en mogelijke risico’s bij het afbouwen van borstvoeding. De inhoud van de cursus is gebaseerd op de ‘Tien vuistregels voor het welslagen van borstvoeding’ van de WHO/Unicef. De theorie wordt ondersteund door video’s, praktijkgerichte casuïstiek met opdrachten, animatie, afbeeldingen en audio. Afsluitend volgt een officiële eindtoets.

Cursusopbouw


Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina