ConsumentengedragDovnload 359.1 Kb.
Pagina1/9
Datum26.10.2018
Grootte359.1 Kb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9


Consumentengedrag

Glorix

15-1-2009Onderzoeksrapport

Eline Maan

Inhoudsopgave


Inhoudsopgave 2

1 Inleiding 3

2 Vooronderzoek 5

3 Methoden van onderzoek 15

4 Resultaten 18

Bijlage 24

 1. Inleiding
  1. Aanleiding


Ik ben als Toegepast Psycholoog werkzaam bij een onderzoeksbureau. Ik heb van Unilever de opdracht gekregen om uit te zoeken of de huidige marketinginstrumenten van Glorix goed aansluiten op de doelgroep van Glorix. Om de omzet van producten op peil te houden of te verbeteren moet de marketingafdeling van Unilever ervoor zorgen dat de marketinginspanningen goed afgestemd zijn en blijven op de doelgroep, vandaar dat ik ben ingehuurd om het een en ander voor Unilever uit te zoeken. Aan mij de opdracht om het keuze- en beslissingsgedrag van consumenten met betrekking tot een specifiek product, door middel van onderzoek, in kaart te brengen. De opdrachtgever wil op basis van de onderzoeksresultaten, advies over eventuele aanpassingen aan de marketinginstrumenten.

Dit gaan ik doen doormiddel van de volgende werkwijze; een enquête onder de doelgroep, deelvragen te beantwoorden aan de hand van de theorie en de Glorix producten te vergelijken met de concurrentie.

Hiervan heb ik een onderzoeksrapport gemaakt. In dit onderzoeksrapport staan alle resultaten die ik in de afgelopen weken bij elkaar heb gebracht.

  1. Probleemstelling


‘’In hoeverre sluiten de huidige marketinginstrumenten aan bij de doelgroep, en wat kan hier aan verbeterd worden? ‘’

  1. Doelstelling


Het consumentengedrag van de doelgroep voor Glorix in kaart brengen, maar ook kijken waarom mensen het product gebruiken, of waarom juist niet.

  1. Werkwijze


Ik heb van te voren een planning opgesteld. Deze was als volgt;

Allereerst heb ik achtergrond informatie gezocht over Unilever en het product Glorix

Hierna heb ik alle deelvragen beantwoord en uitgewerkt. Hiermee heb ik het vooronderzoek afgerond.

Daarna was methoden van onderzoek aan de beurt. Het type onderzoek is beschreven, de steekproef en de totstandkoming van het meetinstrument.

Daarna heb ik het daadwerkelijke onderzoek gehouden.

Ui de resultaten van het onderzoek heb ik vervolgens mijn conclusies getrokken en een advies gegeven.  1. Opbouw rapport


De opbouw van dit rapport is als volgt; eerst word er verteld wat er aan vooronderzoek over Glorix is gedaan en is er wat algemene informatie over Glorix verzameld. Daarna is te lezen hoe ik het onderzoek gemaakt en gedaan heb en de daaruit gekomen resultaten zijn daarna te lezen. Hierna volgt een conclusie.

  1. De opdrachtgever:


Unilever is een multinational met een duale bedrijfsstructuur. Deze structuur is vergelijkbaar met die van Reed Elsevier en voorheen met die van de Royal Dutch Shell Group. Het bedrijf is producent van producten op het gebied van voedingsmiddelen (Foods), persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen (Home & Personal Care). Unilever vindt het belangrijk dat haar internationale grote merken zich voortdurend ontwikkelen en met nieuwe verrassende innovaties komen. Daarbij speelt onderzoek & ontwikkeling een essentiële rol. Met hun grondige kennis van de behoeften voor de consument en hun wetenschappelijke expertise ontwikkelt de R&D afdeling innovatieve producten die zeer in de smaak vallen bij de consumenten overal ter wereld. Unilever beschikt over zes grote researchlaboratoria wereldwijd. Deze werken nauw samen met een netwerk van mondiale en regionale technologiecentra, die tot taak hebben de volgende generatie producten te ontwikkelen voor Unilever’s maatschappijen overal ter wereld. De teams in Research & Development zijn erop gefocust producten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat mensen zich goed voelen, er goed uit zien en meer uit het leven halen. In 2006 heeft Unilever wereldwijd meer dan 900 miljoen euro geïnvesteerd in research & ontwikkeling. (http://www.unilever.nl)  1. Deel met je vrienden:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina