Baby- en kinderanamneseDovnload 20.24 Kb.
Datum12.05.2018
Grootte20.24 Kb.

Baby- en kinderanamnese

Naam:


Adres:

Woonplaats:

Geboortedatum: Leeftijd:

Huisarts:

Zorgverzekering:

E-mail:


Wat is de reden dat jullie hier zijn:

Aangezien ik deze reden natuurlijk van tevoren niet weet, zou ik graag verder wat aanvullende informatie willen weten t.a.v. slapen / eten …. Het zou kunnen dat je hiermee bepaalde dingen dubbel in zou moeten vullen. Vul hetgeen in waarvan je denkt dat het relevant is.Bevalling

 1. In welke week van de zwangerschap is het kindje gekomen? 1. Bij prematuur, hoe was de ontwikkeling van de longen / zuigreflex / heeft het kindje een achterstand? 1. Hoelang heeft de bevalling geduurd. Moest er lang geperst worden? 1. Lag het kindje goed ingedaald? Hoe was de ligging tijdens de bevalling? 1. Hoe was de ligging in de baarmoeder? 1. Was het het eerste kindje? 1. Zijn er hulpmiddelen bij de bevalling gebruikt? Was het een keizersnee? 1. Was er een navelstreng omstrengeling? 1. Was er in het vruchtwater gepoept? 1. Wat was de APGAR-score?

De eerste weken

 1. Huilde het kindje veel? Hoeveel en is hij / zij te troosten? 1. Was het kindje tevreden? Gespannen kindje / ontspannen kindje? Waarin zag je dat? 1. Dronk het goed en sliep het goed? 1. Voorkeurshouding? 1. Hoe eet het kindje? Slikken / verslikken / zuigen? En eet het genoeg? 1. Hoe is de stoelgang?

Ontwikkeling

 1. Hoe is de ontwikkeling gegaan, was hij / zij snel / langzaam.. 1. Kon het goed naar links / rechts omrollen, heeft hij / zij gekropen, wanneer is hij / zij gaan staan / lopen?

Slapen

 1. Hoe slaapt het kind? Ritme, houding, hoe gaat het met inslapen. Droomt hij / zij veel, en eng? 1. Slaapt het in zijn eigen bed?

Lichamelijke klachten

 1. Klaagt het kindje vaak over lichamelijke dingen, zoals buikpijn / hoofdpijn? Zo ja, hoevaak en is er een logica in te vinden? 1. Is het kindje vaak ziek geweest, zo ja, wat was er aan de hand? 1. Heeft het kindje stofwisselingsproblemen, buikpijn na bepaald eten, veel winderigheid / boeren, moeite met naar de wc gaan. 1. Heeft het kindje al medicijnen moeten gebruiken ergens voor (ontstekingen bijvoorbeeld?) 1. Is het kindje al eens naar het ziekenhuis geweest voor bepaalde onderzoek? 1. Heeft het kindje last van allergieën? 1. Heeft het kindje last van de luchtwegen? 1. Zit het kindje lekker in zijn vel. Als het niet zo is, waaraan kun je dat merken. 1. Is het kindje al bij andere hulpverleners geweest, en zo ja, wat was er aan de hand?

School

 1. Hoe gaat het op school? 1. Zijn er leerproblemen, zoals dyslexie, adhd, pdd-nos? 1. Zijn er andere leerproblemen / achterstanden? 1. Voelt het kind zich prettig in de klas? Met de leraar? 1. Kan het goed meekomen?

Thuissituatie

 1. Heeft het kind, broertjes of zusjes? 1. Zijn er ingrijpende dingen gebeurd in de gezinssituatie, zoals een scheiding, of het overlijden van iemand (ook opa’s en oma’s)

Zijn er andere dingen die nog niet aan bod zijn gekomen, die misschien belangrijk zouden kunnen zijn tijdens de behandeling?

.

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina