Analyse Kenia LokaliseringDovnload 273.93 Kb.
Datum14.05.2018
Grootte273.93 Kb.

Analyse – Kenia

Lokalisering


- Oost-Afrika- buurlanden: N Ethiopië, O Somalië, Z Tanzania, W Oeganda, NW Zuid-Soedan


Algemeen


- munteenheid = Keniaanse Shilling


- vlucht Brussel – Nairobi = ongeveer 8u

Reisadvies


- In gevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, is verhoogde waakzaamheid geboden. U wordt gevraagd kennis te nemen van het bericht gepubliceerd op de homepage (http://diplomatie.belgium.be/nl/).


- Reizen naar sommige regio’s zijn afgeraden.
- Op het Keniaanse grondgebied vinden regelmatig terroristische aanvallen plaats. Reizigers dienen zich dan ook uiterst waakzaam te tonen.
- In het licht van lopende rechtszaken, zijn wij van oordeel dat het risico op ontvoering van Belgen ernstig dient te worden genomen. In dit opzicht is een bijzondere waakzaamheid geboden.
- Ten gevolge van de Ebola-uitbraak in West-Afrika heeft Kenia besloten om de toegang tot het grondgebied te weigeren voor alle reizigers die reizen vanuit Liberia, Sierra Leone en Guinee. Indien u vanuit of via deze landen naar Kenia wenst te reizen zal u de toegang tot het Keniaanse grondgebied worden ontzegd.

Klimaat

- Tropisch klimaat
- dichte liggen op de evenaar, 12u licht 12u donker, dagen zijn heel het jaar door even lang
- De kust en het Victoriameer: tropisch en vochtig, overvloedige regen (T° : 22°C tot 30°C).
- Laagvlakten: zeer warm met weinig regen (T°: 22°C tot 34°C).
- Hoogten (Nairobi): Gematigd klimaat met koud seizoen (juni-september), kort regenseizoen (oktober-december) en lang regenseizoen (maart-juni).
- In het algemeen zijn de warmste periodes september-oktober en januari-maart. Noord en Noordoost: droge en halfdroge regio.
-ITCZ zorgt voor verschuiving van neerslag

Geografie- Kenia ligt op een actieve breuklijn en aardschokken doen zich geregeld voor.Gezondheid- Het is u ten stelligste aangeraden een goede reisverzekering af te sluiten.


- Nairobi beschikt over kwalitatief hoogstaande privéziekenhuizen die zeer duur zijn.

Aga Kahn Hospital: +254.20.374.00.00

Nairobi Hospital: +254.20.271.21.60
- De flying Doctors opereren ook vanuit Nairobi: +254.20.31.54.54/5
- Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen!
- Op het gebied van voeding dienen de reizigers de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. Het drinken van kraantjeswater wordt afgeraden. Het is van veranderlijke kwaliteit en u wordt geadviseerd om water te drinken uit verzegelde flessen. Het voedsel verkocht door straatventers zou u te allen prijze moeten vermijden.
- Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden moet tegen hepatitis A en B beschermd zijn. Ook vaccinatie tegen buiktyfus is sterk aangeraden alsook een update van polio, tetanus en difterie. Raadpleeg 6 tot minstens 2 weken voor uw vertrek de websites van het Instituut voor tropische geneeskunde en van de Wereldgezondheidsorganisatie voor meer gedetailleerde informatie.

Wetgeving- Op het bezit of gebruik van drugs en de handel in drugs, zelfs in zeer kleine hoeveelheden, staan zeer strenge gevangenisstraffen.


- Homoseksualiteit is strafbaar. Seksuele activiteit met minderjarigen is verboden door de wet en wordt zwaar bestraft.
- Zonder officiële toelating is het fotograferen van militaire installaties, politieposten, publieke gebouwen en staatsmonumenten verboden. Het is aan te raden geen personen te fotograferen zonder hun toestemming.
- Reizigers wordt aangeraden de plaatselijke tradities, gebruiken en gevoelens te respecteren.

Activiteiten


- Mount Kenya (5199m) = op 1 na hoogste berg in Afrika na Kilimanjaro in Tanzania.


- natuurparken & safari’s -> The Big Five
- Victoriameer

- Begeleide rondreizen


- werelderfgoedlijst: nationale parken, Lamu, heilige Kaya-wouden, Fort Jesus, Keniaanse meren in de Grote Riftvallei
- snorkelen, duiken, ...
- wellness (in betreffende hotels)
- maasai mara, trek van de wildebeesten
- jachttoerisme verboden, maar wel in naburige landen mogelijk
- golfen

Vervoer in Kenia


- niet verharde wegen -> veel putten, vooral in regenseizoen enorme hinder


- De plaatselijke vervoermiddelen (matatu’s) worden vaak slecht onderhouden. De reiziger wint best inlichtingen in bij touroperators over de staat van de vervoermiddelen waarmee uitstappen worden gedaan. Teneinde een veilige reis te verzekeren in het binnenland is het ten zeerste aan te raden de toestand van de wegen te verifiëren voor het vertrek.
- Het wegennet in het land laat te wensen over al worden de laatste jaren inspanningen geleverd. Sommige wegen bevinden zich in zeer slechte staat (o.a. de weg Nairobi- Masai Mara/ Kisumu/ Turkana). De routes naar Mombasa, Amboseli en Nakuru zijn vrij recent gerenoveerd.
- Verschillende maatschappijen organiseren binnenlandse vluchten naar de belangrijkste steden van het land. Kenya Airways beschikt over de meest uitgebreide keuze van bestemmingen.
- Treinverkeer wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de route Nairobi-Mombasa. Het treinverkeer heeft echter regelmatig te maken met technische problemen en valt geregeld in panne en kent bijgevolg belangrijke vertragingen. Er is een zeer dicht netwerk van bussen en minibussen. De veiligheid, vooral die van minibussen, laat soms te wensen over.
- Lange busritten kosten ongeveer 100 Kenyan Shillng (= 0,89 euro) voor een lange rit (ongeveer 1 uur) tussen nabij gelegen dorpen. Kortere busritten kosten 500 Kenyan Shilling (= 4,42 euro). Nachtritten kosten tot 1500 Kenyan Shilling (= 13,25 euro)
- buskaartjes zijn aan de hoofdstopplaatsen te koop.
- een andere populaire manier voor verplaatsing is het huren van een auto, of nog meer, een motorfiets. De prijzen om een voertuig te huren is wel een van de duurste ter wereld, en je moet minimum 23/25 jaar oud zijn. Prijzen variëren van 10 000 Kenyan Shilling (= 80,35 euro) tot 20 000 Kenyan Shilling (= 176, 69 euro) per dag. Meerdere dagen huren is uiteraard goedkoper, en de kwaliteit van de voertuigen stijgt ook meestal met de prijs. Toch is het aangeraden om de remmen, banden (ook reserveband), de lichten en ruitenwissers na te kijken alvorens de deal af te sluiten.
Meer info:

http://en.wikipedia.org/wiki/Transport_in_Kenya


http://www.lonelyplanet.com/kenya/transport/getting-around

PrijsklasseThomas Cook

- All-in vakanties vanaf €1350 per persoon
= vlucht + maaltijd + transfer naar hotel + 7 nachten halfpension

- All-in vakanties tot €3225 per persoon


= heenvlucht naar Kilimanjaro + terugvlucht vanuit Mombasa of Zanzibar + maaltijd + transfer naar hotel + 7 nachten halfpension, transport safaribusjes + Engelstalige gids, 3x 500ml flesje mineraalwater/dag, entreegeld voor wildparken, Flying Doctor’s Service, alle transfers)
Neckermann

- All-in vakanties van €1240 per persoon


= vlucht + maaltijd + transfer naar hotel + 7 nachten all inclusive

- All-in vakanties tot €3040 per persoon


= heenvlucht naar Kilimanjaro + terugvlucht vanuit Mombasa of Zanzibar + maaltijd + transfer naar hotel + 7 nachten halfpension, transport safaribusjes + Engelstalige gids, 3x 500ml flesje mineraalwater/dag, entreegeld voor wildparken, Flying Doctor’s Service, alle transfers)

Accommodatie- Hotels (vooral aan de kust gelegen), geen campings B&B of dergelijke


- Resort & Spa- verblijven zijn zeer populair
- Lodges

  • Google Maps

  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Kenia

  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Werelderfgoedlijst#Kenia

  • http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/afrika/kenia/ra_kenia.jsp

  • http://www.thomascook.be/

  • http://www.neckermann.be


Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina