Algemeen onderhoudsadviesDovnload 11.17 Kb.
Datum26.10.2018
Grootte11.17 Kb.ALGEMEEN ONDERHOUDSADVIES

Wij raden u ten zeerste aan de volgende onderhoudsadviezen op te volgen. Dit zal de levensduur van uw vloer en dus uw woonplezier aanmerkelijk verlengen. Tevens wijzen wij u erop dat u slechts aanspraak kunt maken op garantie, indien uw vloer volgens de onderhoudsadviezen is onderhouden.


Zand en los vuil op de vloer werken als schuurpapier. Gebruik daarom een zachte bezem, stofzuiger of speciale stofwisser/dweilset (te verkrijgen bij Eagle Vloeren of de vakspecialist, bijv. Blue Dolphin) om zand en vuil van de vloer te houden. Zorg bij de inloop van buiten naar binnen voor een goede deurmat en voorzie schuivend meubilair van vilt om beschadigingen te voorkomen.

De door ons geleverde parket- en/of laminaatvloer is afgestemd op een gemiddelde temperatuur van 20 gr.C en een relatieve luchtvochtigheid van 50-60%. Bij extreme afwijkingen van deze omstandigheden kan de vloer gebreken gaan vertonen. Zijn deze omstandigheden van blijvende aard, dan is het wellicht nodig om een luchtbe-/ontvochtiger te gebruiken. Eagle Vloeren kan deze apparatuur leveren.Lees voor gebruik van reinigings- en onderhoudsmiddelen altijd zorgvuldig

de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

LAMINAATVLOEREN
Reinig een laminaatvloer met warm/heet water (dit geeft minder kans op strepen) waaraan altijd Eagle laminaatcleaner is toegevoegd. Voeg aan elke 10 liter water ±200 ml Eagle laminaatcleaner toe. Bij sterke vervuiling kunt u de concentratie van de laminaatcleaner verhogen.

Reinig de vloer met een goed uitgewrongen dweil of mop (bijv. Heimax onderhoudsset).

Nadat u de vloer heeft gereinigd met een hoge concentratie laminaatcleaner, dient u de vloer na te dweilen met schoon warm water.

Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met bijvoorbeeld onverdunde Eagle laminaatcleaner. Vlekken die met pure cleaner niet verdwijnen kunt u met aceton, wasbenzine of terpentine verwijderen . Gebruik echter nooit middelen met een schurende werking. Er ontstaan dan glansverschillen en het zorgt voor extra slijtage van de toplaag. Gebruik géén andere onderhoudsmiddelen dan de Eagle laminaatcleaner. Uiteraard is de Eagle laminaatcleaner verkrijgbaar bij uw vakman.PARKETVLOEREN
Een parketvloer vraagt doorgaans maar weinig onderhoud. Het onderhoud is echter wel afhankelijk van de soort parketvloer die u bezit. Hieronder geven wij u het advies hoe een gelakte parketvloer te onderhouden.
Het onderhoud van een gelakte parketvloer is zeer beperkt. De vloer dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden met een stofzuiger of een speciale stofwisser.

Voor de normale wekelijkse reiniging (hangt af van de mate van gebruik) neemt u de parketvloer af met warm/heet water waaraan de Eagle floorcleaner is toegevoegd. (Voor de juiste hoeveelheid zie de gebruiksaanwijzing op het etiket). U doet dit met een goed uitgewrongen doek, speciale dweil of mop. Bij een erg vuile of vette vloer kunt u desgewenst de dosering iets verhogen.

Kleverige stoffen en dergelijke geven geen vlekken en kunt u gemakkelijk met een vochtige doek verwijderen.
Afhankelijk van het gebruik zal de slijtlaag van tijd tot tijd moeten worden opgefrist. U kunt dit doen met een polish, speciaal voor gelakte vloeren. Wij adviseren Eagle polish voor alle gelakte vloeren. Ook voor de lichtgekleurde houtsoorten, met name beuken, is dit een uitstekende parketpolish. Gebruikt u reeds naar volle tevredenheid Parketman 1, dan kunt u deze voor de betreffende vloer blijven gebruiken. Op een nieuwe vloer of na een nieuwe laklaag raden wij u aan over te stappen op Eagle polish. Ons advies is om ca. 1x per 2 à 3 maanden de polish (puur) aan te brengen (op intensief belopen delen eventueel vaker). Hiernaast raden wij aan om de vloer ca 1x per jaar (hangt af van de mate van gebruik) te ontvetten met de bij de polish behorende Eagle remover (opgelost in water).
Wanneer u de Eagle remover gebruikt is het belangrijk dat u steeds een klein oppervlak tegelijk behandeld, waarna u het betreffende oppervlak direct goed met warm/heet water nadweild (met een uitgewrongen vochtige doek). Dit omdat de Eagle remover snel droogt.

Wanneer het totale oppervlak volgens bovenstaande wijze is behandeld en vervolgens weer droog is, kunt u de Eagle polish aanbrengen.


Wij raden u aan om na plaatsing van een beuken parketvloer de vloer 2x te behandelen met een Eagle polish.

Waarschuwing: Gebruik nooit verschillende soorten polish door elkaar!

Deel met je vrienden:


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©tand.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina